pawelDhnie sadze zeby najtansze zamienniki ci wytrzymaly caly sezon...lepij zainwestuj troche wiecej kasy i kup lepsze lozyska... no chyba ze chcesz zeby rama pojezdzila do konca sezonu a potem sprzedajesz to kup 2komplety lozyl takich najtanszych i przed wysylka wloz nowe... wiem ze troche hamski sposob robienia w konia kupujacego ale to tylko polska i pewnie nie jeden juz tak robil;p
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
XXX i podoba Ci się że tak w Polsce robią przy sprzedaży? Chcesz jakiś zmian w tym kraju, to zacznij od siebie! A nie na zasadzie że jak w Polsce się zmieni to Ty się wtedy wielmożny dostosujesz. pawelDh wyjmij jedno łożysko (o ile wszystkie są takie same), idź do dobrego sklepu z łożyskami i dobierz jakiś zamiennik dobrego producenta. Zapłacisz 1/4 ceny łożysk oryginalnych u dystrybutora SC i nie będziesz miał problemów
mad79a czy ja napisalem ze tak robie? skoro gosc pisze ze rama ma przejezdzic na lozyskach sezon to znaczy ze pozniej albo ja sprzeda albo kupi nowe lozyska...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Nawet najtansze lozyska SPOKOJNIE przetrzymaja jeden sezon, jak nie wiecej. Po prostu wyjmij lozyska z ramy i idz do sklepu z lozyskami i kup lozyska o takich samych oznaczeniach, albo jesli nie bedzie, to o takich samych wymiarach i uszczelnieniach.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Apropo wyjmowania łożysk to mam pytanie na marginesie: jak się wyjmuje łożyska z np. BigHita lub podobnych wielozawiasów? Nawet nie chcą drgnąć w tych gniazdach. Trzeba mieć dorobiony jakiś wyciskacz do nich?
A w sancie z 2004 nie ma tych lozysk ktore sa w tych 2 nowszych modelach, enduro dwubierzniowe bezwiankowe ? jak tak to stary zycze powodzenia w szukaniu, u dystrybutora te lozyska powinny byc od reki