FR za 3000 zł
-
- Kontakt:
jesli masz ograniczony budzet, to na twoim miejscu wzialbym signa. to dobra baza pod zlozenie niezlego na poczatek fulla, bo mozliwosci jego rozbudowy sa na prawde potezne. jedyna sprawa, to konieczna na wejsciu zmiana dampera na lepszy (rowniez 200 lub 190mm). duro docelowo tez polecam zmienic. tyle a'propos signa, polecam po prostu bo mialem. lecz po przeczytaniu artykulu o rockriderze FR6, sam zaczalem sie zastanawiac czy nie uzbierac na niego jako na drugi rower, bo czegos takiego jak on czasem potrzebuje. z tego co widzialem ma na prawde niezly osprzet przy tej cenie a co do ramy, to nie sadze by miala w czyms ustepowac signowi (na pewno nie w wachaczu). przy tym caly rower ma 18,2kg co jesli ktos nie idzie za moda robienia piorka z roweru powinno w zupelnosci dac rade. aha, tylko tutaj tez koniecznie inny damper (190mm), ale jako ze rower ma kosztowac 2699, to moze na jakis ci jeszcze zostanie kasy. takie moje zdanie:)
-
- Kontakt:
Z mojej strony taka odpowiedz jezeli chodzi o te fulle przedstawione przez ciebi zaden nie jest doskonały anie zachwycajacy .... jezeli masz juz to 3 koła i 500 złuzbierasz no to 3.5 to masz fajna uzywke a naprawde uzywki sa nieraz idealne i na znakomitym osprzecie tkaim ktorym te fulle nie dorastaja do wentla :P a jezeli juz uparłęs sie na nowke no to poleciłbym jakeigos mocnego sztywniaka Mocny,Uniwersalny , DObry osprzet itp i mozesz wsyzstko robic a nawet wiecej niz na fullu jakis COcker albo cos ... takie widze rozwiazanie pozdrawiamm ps. jezeli juz ktorys z fulli to SIgn ale FR2 ... i i skolej lepiej by było zebys sam go skłądał na czesciach osobnych bo masz mozliwosc nie tanszego ( no niezawsze ale w 90%) złozenia rowera i na lepszych czesciach niz Całę kupione w sklepie
No dobrze, skontaktuje się z tym sklepem i dopytam sie co i jak...
Dzisiaj dzwoniłem do tego buga sport i niestety jest tylko model Giant AC, ale to pewnie jedynka, bo gosciu powiedzial ze przecena na cos kolo 6000. W takim razie Giant AC odpada na razie.
Z racji tego, że z waszych postów wynika że raczej sie nie kupi dobrego full'a do 3000zł, chce sie dowiedziec czy nie lepiej kupić jakiegoś hardtail'a do FR i lekkiego DH...
Dzisiaj dzwoniłem do tego buga sport i niestety jest tylko model Giant AC, ale to pewnie jedynka, bo gosciu powiedzial ze przecena na cos kolo 6000. W takim razie Giant AC odpada na razie.
Z racji tego, że z waszych postów wynika że raczej sie nie kupi dobrego full'a do 3000zł, chce sie dowiedziec czy nie lepiej kupić jakiegoś hardtail'a do FR i lekkiego DH...
kup sztywniaka core albo metropolis bardziej uniwersalny po przez tylną przeżutke ale nie zabardzo do fr ale i tak fajnie polatasz a core fr jak masz taki budżet to tylko to albo złóż na ramce prodigy freedom ale wyniesie więcej niż 3 koła ze 4. A sign jest chu.owy. poszukaj na allegro tam coś może taniego znajdziesz.
http://www.allegro.pl/item445255923_man ... erman.html
http://www.allegro.pl/item445255923_man ... erman.html
No tego Core'a już kiedyś znalazłem i muszę przyznać, że z hardtail'ów do 3000zł podoba mi sie najbardziej. A ten Core 1 z 2008 jest dużo lepszy od Core'a 2 z 08?Rakoś19 pisze:kup sztywniaka core albo metropolis bardziej uniwersalny po przez tylną przeżutke ale nie zabardzo do fr ale i tak fajnie polatasz a core fr jak masz taki budżet to tylko to albo złóż na ramce prodigy freedom ale wyniesie więcej niż 3 koła ze 4. A sign jest chu.owy. poszukaj na allegro tam coś może taniego znajdziesz.
Tu link z wszystkimi NS'ami http://www.rowerowy.com/rowery/northshore.html