Piasta xt, koło 24'
Piasta xt, koło 24'
Chciałbym złożyć coś na 24' tył, coś z CRC jakiś zestaw a więc pytanie; jeżdże dh coś tam czasem większego czasem poskacze jakies dropy 3metry hopy 5m co najwyzej a tak to normalna jazda dh, mam raczej daleko do miejscówki i dojezdzam duzo.
Czy nada mi się do takiej jazdy piasta Shimano XT lub SLX lub każda inna piasta z crc do 60funtów na 24'? mam zamiar do tego włożyć szprychy DT black i obręcz 24' SR S-type 4X + kaseta tiagra i jeszcze pytanie jaki łańcuch? i jakie przełożenie ? z przodu mam blat 36 zębów.
Czy nada mi się do takiej jazdy piasta Shimano XT lub SLX lub każda inna piasta z crc do 60funtów na 24'? mam zamiar do tego włożyć szprychy DT black i obręcz 24' SR S-type 4X + kaseta tiagra i jeszcze pytanie jaki łańcuch? i jakie przełożenie ? z przodu mam blat 36 zębów.
hmmm zamiast shimano xt kup novateca, dartmoora(tyle ze ich nie ma na crc) zostaje jeszcze NS.. shimano tej grupy jest dedykowane bardziej do enduro no i xc, obrecz s-type jak najbardziej bedzie ok.. tiagra to taka bardziej szosowa, lepiej bylo by wziasc xt albo cos ze srama lancuch to najlepiej jak bys wzial np kaste xt i lancuch tez (ja sam mam taki zestaw i jest ok).. co do przelozenia chodzi ci o blat z przodu? (zwykle do dh sie bierze w granicach 40, ale np Sam Hill jezdzi na 36 wiec jak kto woli)..
normalnie wiedzialem ze odpiszesz ze ns to shit ;], ale nie dla wszystkich ;]..
taa padajacy NS.. sory ale mam od dluzszego czasu i NIC sie z nim nie dzieje.. dartmoor tez nie jest taki zly a to ze ciezki to nie moja wina ;].. nuke proof tez nie bedzie zly ;].. do novateca sie juz nie doczepiles :P bo wiesz ze to tania i dobra piasta.. a co do porownania xt z ns ja bym zawsze bral ns ;]..
taa padajacy NS.. sory ale mam od dluzszego czasu i NIC sie z nim nie dzieje.. dartmoor tez nie jest taki zly a to ze ciezki to nie moja wina ;].. nuke proof tez nie bedzie zly ;].. do novateca sie juz nie doczepiles :P bo wiesz ze to tania i dobra piasta.. a co do porownania xt z ns ja bym zawsze bral ns ;]..
Zdecydowanie wolał bym XT niż NSa. Dlaczego z Nukiem musiał byś pokombinować ?
Michał4x toże Tobie nei padł nie może być wyznacznikiem jakości, bo wielu osobom padł. Obyś Ty dłużej pojeździł bo ja się mocno wkurzyłem jak musiałem kupić nowy kpl szprych ( > 100 pln ) i nową piastę po "całych" 800 km + zaplot oczywiście
Michał4x toże Tobie nei padł nie może być wyznacznikiem jakości, bo wielu osobom padł. Obyś Ty dłużej pojeździł bo ja się mocno wkurzyłem jak musiałem kupić nowy kpl szprych ( > 100 pln ) i nową piastę po "całych" 800 km + zaplot oczywiście
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Dlatego trzeba patrzyć statystycznie. Jeżeli Tobie i Twoim 10 kolegom działa a moim 10 kolegom i mnie padła to 50% że przeżyje ( oczywiście przykładowo ).
Zobacz, że dość sporo osób narzeka na łożyska w NSach, więc coś w tym musi być.
Zobacz, że dość sporo osób narzeka na łożyska w NSach, więc coś w tym musi być.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
hahaha NS zamiast XT dobre sobie
XT to ogolnie lepsza jakosc produktu co potem widac. Dartmoor i wszystkie inne podobne tajwany maja spore luzy na bebenku i niech mi ktos nie mowi ze tak nie jest bo sprawdzane na wielu przykladach. A tak to co tam moze sie popsuc, nic. Lozyska mozna sobie wymienic, a w XT co jakis czas pewnie bedziesz musial skasowac luz, dac nowy smar, itd. Akurat teraz jezdze na XT z tylu, a wczesniej mialem Dartmoora X-Forrce

Pure Freeride