Witam
Mam hopa moni mini z 2007r.Ostatnimi czasy zaczely pojawiac sie problemy z klockami gdyż byly one juz bardzo starte.Gdy ostanio kupiem nowe klocki i chcialem zalożyć wynikł pewien problem.Klocki nie mieszczą sie miedzy tłoczkami.Jeden z tloczkow jest bardzo wysuniety co uniemożiwia wlożenie klocków.Jak sobie z tym poradzic?
Problem z Hopem Mono Mini !!!
Michal4X, wprowadzasz w blad.
Hamulce hydrauliczne same sie dostosowuja do grubosci okladzin, zeby w miare ich scierania skok klamki pozostal taki sam. Po prostu wloz stare klocki i rozepchnij tloczki (np. srubokretem), a nastepnie wyjmij stare i wloz nowe
.
Hamulce hydrauliczne same sie dostosowuja do grubosci okladzin, zeby w miare ich scierania skok klamki pozostal taki sam. Po prostu wloz stare klocki i rozepchnij tloczki (np. srubokretem), a nastepnie wyjmij stare i wloz nowe

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
morthias ma calkowita racje... ja mam HOPEy MONO 4 i tak wlasnie robie... jak mi sie tloczki dosuna do siebie bo sa zuzyte klocki i wymieniam klocki to rozpycham klocki srubokretem lekko i wsadzam nowe klocki i wtedy pasuje wszystko... nacisne klamke pare razy zeby klocki ustawily sie w odpowiednich odleglosciach od tarczy i jest spoko.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645