siema
mam problem z wyjeciem lozysk w vp-free.po odkreceniu kapsli nie moge lub nie wiem jak wyjac lozysk.boje sie uderzyc mocniej w tulejke zeby nic nie popsuc.i nie wiem co zrobic zeby bylo dobrze?
czekam na jakas pomoc z waszej str,
dzieki!
jak wyjac lozyska z ramy?
trzeba miec sciagacze i inne narzedzia najlepiej idz do jakiegos serwisu i tam ci zciagna , a nawet zaloza to nie kosztuje zbyt wiele jak masz swoje lozyska ...
mozna latwo popsuc lozysko zakladajac je ...
ja placilem 20 zl za sciagniecie i zalozenie nowych(8 lozysk) mialem swoje .
mozna latwo popsuc lozysko zakladajac je ...
ja placilem 20 zl za sciagniecie i zalozenie nowych(8 lozysk) mialem swoje .
Kupie damper dhx 4.0 lub 5.0 dlugosc 222
z wyjeciem starych lozysk nie powinno byc problemu..przykladasz cos do lozyska i wybijasz gumowym mlotkiem powolutku... tak zeby nie walic od razu z calej sily tylko z wyczuciem..a nowe lozyska to zmierz średnice zewnętrznej tuleji/bierzni i dopasuj np. kawalek rurki o tej samej srednicy..albo nasadke na grzechotke..cos co oprze sie na bierzni i przy wbijaniu uderzasz w zewnetrzyn pierscien lozyska..i rowno ustaw sobie zeby ci lozysko równo wchodzilo i pukaj mlotkiem najpierw delikatnie zeby lozysko sie kawalek wsunęło i sprawdz czy jest rowno...jak rowno to dalej wbijaj byle wyczuciem...
mozesz sobie posmarowac troche mufe lozyska zeby latwiej weszlo.
operacja podobna do wbijania sterow
aa i pamietaj ze jak wbijasz lozysko..to zeby z drugiej strony mufe ramy podeprzec na jakims drewienku...
mozesz sobie posmarowac troche mufe lozyska zeby latwiej weszlo.
operacja podobna do wbijania sterow

aa i pamietaj ze jak wbijasz lozysko..to zeby z drugiej strony mufe ramy podeprzec na jakims drewienku...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645