MANITOU jaki smar..?? pomocy..

Foxik_DH
Kontakt:

MANITOU jaki smar..?? pomocy..

Post autor: Foxik_DH »

witam mam pytanko jakim preparatem trzeba smarować przedni i amorek manitou BRUNOX ?? coś w tym stylu czy może coś niego brunox chyba jest do ROCK SHOX ka..??proszę o doradę.
info na gg
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

Foxik_DHa jaki konkretnie ten amorek starsze manitou sie smarowalo stalymi smarami do amortyzatorow do nabycia w rowerwych, rst cos takiego robilo, dobry jest taki bialy w brazowym okraglym plastikowym sloiczku nie wiem jak sie nazywa,

a nowsze to nieco smaru jak wyżej na uszczelki, a na dół olej ok 40 ml na lage 5, 10, lub 15 W albo semi bath. instrukcja mowi zeby wlewac olej od dolu trzymajac amora do góry nogami pod kątem 45 st do podloza :D
Foxik_DH
Kontakt:

chodzi mi o manitou sherman flick+110/150 i chodzi mi o smarowanie z zewnątrz na lagach powiano się amorek co jakiś czas smarować to poprawia jego prace :wink:
info na gg
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Walnij sobie tam finish-line ten czerwony wersja DRY z teflonem :) około 16zł buteleczka a na cały sezon codziennego smarowania wystarcza.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Podlacze sie do tematu

Ile i jakiego oleju trzeba nalac do tlumikow w Manitou Nixon 06 Super 145 (tlm. TPC)
Czego uzyc do uszczelnienia uszczelek od spodu w komorze powietrznej. Dokladnie mam na mysli uszczelki przy srubach.
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

http://www.manitoumtb.com/guides/Forks/ ... 51%3A01+AM

gdzies pod koniec powinienes znalezc tabelke ;]

Marcio pisze: do uszczelnienia uszczelek
hehe

EDIT:

strona 33
Marcio
Kontakt:

Moze i smiesznie to brzmi ale tak jest.

Edit:

klexuh tam jest tylko napisane o minimalnej lub maksymalnej ilosci oleju.
Po 1 ciezko jest nalac okreslono ilosc mm a po 2 i tak nie wiem jaka ma miec gestosc poniewaz chcialbym nalac tego samego gdyz amor jest dla mnie odpowiedni.
klexuh
Kontakt:

ja w travisie miedzy seryjnym, a 5w niezauwazylem roznicy.. dopiero jak nalalem 2,5w to mozna bylo lekka odczuc..
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

klexuh a jaki jest seryjny? W Maniciakach zawsze seryjnie była lepkość 5W.
Foxik_DH
Kontakt:

kupiłem używanego manitou shermana flick plus chciałem amorka przetestować skoczyłem dropa 1,5m na płaskie dobiłem i zmiażdżyłem tłumik powrotu odbicia czy jak założę nowy tłumik czy przy każdym dobiciu tak będzie SIĘ DZIAŁO czy po prostu już kupiłem felernego nie wiem czy go sprzedać czy zostawić :?:

PB: http://satann66.pinkbike.com/album/Ente ... lbum-name/
________
SPRZEDAM: Marzocchi DJ comp + koło dm24+piasta kona
info na gg
klexuh
Kontakt:

Foxik_DH pisze:kupiłem używanego manitou shermana flick plus chciałem amorka przetestować skoczyłem dropa 1,5m na płaskie dobiłem i zmiażdżyłem tłumik powrotu odbicia czy jak założę nowy tłumik czy przy każdym dobiciu tak będzie SIĘ DZIAŁO czy po prostu już kupiłem felernego nie wiem czy go sprzedać czy zostawić
wiecie co.. pojebani jestescie.. juz nie pierwszy taki post.. chcecie dropy na plaskie to kupcie sobie trailowke..
Foxik_DH
Kontakt:

yhm....ziomuś klexuh to była hopka tyko ją przeleciałem i zrobił się drop około 1,5m nie jestem głupi zęby katować sprzęt na płaskie ja nie z tych...zdarzyło się przelecieć .. a choćby to an dużych gapach i dropach jest większe dobicie . a pytanie było czy przy każdym większym dobiciu tłumik odbicia się będzie miażdżył.. PROSZĘ ODPOWIADAĆ NA MOJE PYTANIA A NIE KIEROWAĆ NIEPOTRZEBNYCH SUGESTII :!:
info na gg550252
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

Foxik_DHja travisa dobilem tak konkretnie kilka razy, przelot za ladowanie, rowny spadkowi z okolo 2m, ale nic sie nie zmiazdzylo, poza tym jak widze ze zabieram sie za cos wiekszego to minimalnie kompresje zwiekszam 2-3 klikniecia i nie czuc dobicia mimo wykorzystania calego skoku, wiec raczej musiales miec pecha. /// smaru daj takiego jak pisalem na uszzcelki a dol zalej olejem i bedziesz zadowolony.

pozdro
Foxik_DH
Kontakt:

ddex dzięki za info...a do czego dokładni jest kompresja jak się powinno ją ustawić aby amor fajnie wybierał :?:

PB: http://satann66.pinkbike.com/album/Ente ... lbum-name/
________
SPRZEDAM: Marzocchi DJ comp + koło dm24+piasta kona
info na gg550252
Marcio
Kontakt:

Foxik_DH Zalozmy ze 100kg rider powie Ci ze jezdzi na maxymalnej kompresji natomiast Ty wazysz 50kg i tez ustawisz tak jak on?

Kompresje jak i wszystkie regulacje ustawiasz wedle wlasnego uznania wkoncu po to one sa. Czyli poprostu tak jak Ci wygodnie i tyle...
ODPOWIEDZ