Merida DH

MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Merida DH

Post autor: MLYNoBIKER »

Yo

Chodzi i o ramke meridy
http://www.pinkbike.com/photo/175795/

Chcialbym sie dowiedziec jak z ogolnie uzytkowaniem tej ramy, sztywnosc, praca, z jakim damperem itp co o niej sadzicie do freeride i jaka cena jesli chodzi o rame spawaną w 2 miejscach. mnie pekniecia akurat nie straszne wiec pytam ile rama warta a nie czy kupic czy nie :)

dzieki pozdro
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

MLYNoBIKER te ramy sa znane z pękania wiec ja tam bym jej nie ruszał. Zle zaprojektowana rama zwyczajnie.
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

odpusc sobie lepiej... jak koniecznie chcesz fulla to wez poszukaj za granica bo mozna duzo lepsze ramki sciagnac wcale nie tak drogo...
Demo 8 2010 BoXXer Race
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

ale ta ramka to ponizej 500zł :P czyli praktycznie moge pitbulla na to wymienic :>
Spaced
moderator
Kontakt:

MLYNoBIKER tyle, ze pitbull ci z całego ciała nie bedzie wystawał...
Zreszta zastanów sie jak dobra to rama skoro tyle kosztuje. To jak kupowac prezerwatywy po 5zl ale za kilogram i oczekiwac, ze beda działać.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

bo mam dotej ramy duzy sentyment to byl pierwszy rower dh ktory w zyciu na zywo widzialem, rama ma nisko siodlo = jak w sztywniaku no i jest bardzo krotka no do fr poprostu ale jak praca itp? ;p cena napewo ponizej 500zll
Spaced
moderator
Kontakt:

Boże człowieku masz pitbulla to go zostaw. Rama duzo lepsza od meridy bo ci nie peknie. Katy masz tam w miare ok wiec jezdzij na niej i zbieraj na normalnego fulla, a nie cos co sie zabije. Nie kupuj tego na siłe bo ma sprezyne, a jak cie to tak jara to oszczedz kase i kup fulla z marketu (rame) bo na allegro pewnie ponizej 100zl dostaniesz, a wytrzymalosc pewnie ta sama...
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Broń Cię Panie Boże od kupna tej ramki! Za to gorąco polecam samobójcom...

http://www.pinkbike.com/photo/1390177/

i właśnie to się dzieje z większością wyczynowych ram meridy
Back in black
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

odpusc sobie lepiej... jak koniecznie chcesz fulla to wez poszukaj za granica bo mozna duzo lepsze ramki sciagnac wcale nie tak drogo...
Demo 8 2010 BoXXer Race
Spaced
moderator
Kontakt:

LestatBiker no wlasnie nowe ramki meridy od UMF raczej juz tak nie pekaja.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Również odradzam.. Pękające ramki z marnym damperem.. O ile się nie mylę to jakiś KS tam jest wkładany standardowo, jak i standardowo opona trze o rurkę podsiodłową. .

Widziałem gościa jak road gapa w Myślonach skakał na tym...

Co widzieć to widziałem, ale słychać było te dziwne tarcia aż u góry na wyciągu :mrgreen:
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

MLYNoBIKER po co ci full za wszelka cene?? az tak ci zle na ht? :wink:
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

...trochę Was zdziwię, ale Samuel będzie śmigał na przyszły sezon pośrednio dla Meridy:) Dla dociekliwych proszę sobie sprawdzić strukturę udziałową Speca:) Co do tej Meridy miał ją kolega i nie narzekał... a ostro katował, ale szczerze wolał bym już Pitbulla, ta ramka to prawdziwy potwór i troszkę już stara jest, niedługo się rozleci, tym bardziej, że piszesz, że już pęka.
Spaced
moderator
Kontakt:

snizy a ja cie zdziwie bo jeszcze nic spec oficialnie nie potwierdził i dalej ih nie wydał sama bo maja prawo go jeszcze rok przetrzymac.

Artur mi sie tam wydawało, ze burner był ale to był damper, ktory sie tak grzał na długich zjazach, ze przestawał pracować. Znam z autopsji ;)
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Spaced-zgadzam się z Tobą, gdy pisałem miałem na myśli starsze roczniki, jak np. ten w temacie, ogólnie merida produkuje solidne ramy, ale jeżeli chodzi o FULL-e, to raczej bym ich nie polecał.
Back in black
tomaszszsz
Kontakt:

Post autor: tomaszszsz »

Nie kupuj, polamalem ja, a byl to moj pierwszy rower..
PIRAT
Kontakt:

Post autor: PIRAT »

A ja połamałem 5 ram Meridy w tym dwa takie Stormbringery w samym 2002 roku...
http://pirat.pinkbike.com/
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

snizy a ja cie zdziwie bo jeszcze nic spec oficialnie nie potwierdził
czytałem na kilku poważnych zagranicznych portalach, że zostało to oficjalnie (sic) potwierdzone w Las Vegas na targach Interbike, ale założyć bym się nie założył;)
Spaced
moderator
Kontakt:

snizy kontrakt Sama trwa do końca roku i z tego co mówi Transcend (a robi za Fotografa w Monster teamie) nic nie zostało jeszcze oficialne potwierdzone. Portale po prostu złapały plote bo jak na razie jest bardzo prawdopodobne, ze sam bedzie na Interbike. Oficialnych info nie może być bo gdyby tak było ktos zapłaciłby kare bo kontrakt jednak Hilla ogranicza. Pewnie bedzie w Specu ale oficialnym newsem jest to wtedy kiedy IH i Spec to potwierdza, a nie portale w necie. Jak na razie nie zrobila tego zadna firma.
ODPOWIEDZ