Stylizacja pokoju

MaxDamageDA
Kontakt:

Stylizacja pokoju

Post autor: MaxDamageDA »

Witajcie!

Od jakiegos czasu po glowie chodzila mi mysl stylizacji pokoju na moje ulubione barwy zwiazane z muzyka, która kocham.

Jako, ze mam mase pomyslów poszukuje stron/ adresow / telefonow do ludzi / firm / sklepow z nastepujacymi rzeczami przedstawiajac jednoczesnie moje pomysly i obawy... Prosze o komentarze i rady, jesli kiedykolwiek spotkaliscie sie z takimi rzeczami badz macie pomysl na ich wykonanie.

* wykladzina podlogowa z grubym wlosiem. Koniecznie czarna z motywem typu biale czaszki, pentagramy, moje wlasne logo ( to by bylo najbardziej porzadane, ale cena... )

* Fototapeta wielkosci okolo 2.5x2m

Nie wiem czy nielepszym pomyslem bedzie wykonanie szablonu. Jesli tak to jak to malowac? Jakich uzyc farb, zeby nie bylo zaciekow? Prawdopodobnie pomaluje obecne tapety na czarno i na nie bede wrzucal te loga.

http://big.photos.nasza-klasa.pl/616449 ... a34e4.jpeg
http://img407.imageshack.us/my.php?image=mohlogolu9.jpg

* Wycinanie plexy. Koszty zrobienia szklanego / plastykowego logo ktore mozna podswietlac sa chore. Zakup plexy i zrobienie tego samemu + wypelnienia diodami jest do zrobienia, a ceny nie sa kosmiczne ( robie takie rzeczy do kompow :> ) Bedzie to robic za wieczorne podswietlenie pokoju. Jako, ze lubie polmrok albo calkowity mrok w zupelnosci wystarczy. O ile wyciecie samych plastkich powierzchni liter jeszcze zrobie sam, o tyle nie wiem jak zrobic łuki z tejze plexy. Dla tych, ktorzy nie kumaja po co łuki... wyobrazcie sobie model 3d liter przeniesiony do reala jako plastikowe podswietlane literki :)

Cos takiego tylko znacznie mniejsze i przezroczyste:

http://www.studiojeden.com/literys/2.jpg

wzór:

http://img128.imageshack.us/my.php?imag ... nu2ok4.jpg

*Poszewki na poduszke, kołdre/ Kocyk. Takie rzeczy z tego co wiem wykonuja juz agencje reklamowe. Czy ktos kiedykolwiek cos takiego robil? W sumie loga moge sobie naniesc sam, tylko gdzie kupic czarna jak mrok poszewke? Wszedzie jakies satynowe/ jedwabne gowno albo tęczowe kolorki pełne radosci i miłosci... fu/ble/rzygi.

*Żaluzje czarne połysk. Gdzie nie pojde maja 32 bity kolorow tylko nie czarny połysk... Mowia, ze nikt takich nie kupuje bo czarny przygnębia...

*Witraz ( cos mi sie widzi, ze to kosztuje majątek... ) Mam przeszklone drzwi. Chcialbym uzyskac efekt wbijania sie promieni slonecznych przez szybe tylko i wylacznie logiem thunderdom'a. Cala szyba bylaby czarna. Nie wiem jak uzyskac ten efekt. Malowanie szkła czarna farba wychodzi fatalnie, zaklejanie folia tez wyglada nedznie. Jak kupie dymiona szybe to z kolei nie zrobie w niej juz loga ;/ Nie mam pomyslu na to.

Z łozkiem i meblami juz sobie poradze... Wszystko inne z pokoju wypada. Bedzie totalny minimal. Spanie, komp, rower, 4 kolumny i dj'ka.

Dziekuje tym, ktorzy dotrwali do końca i z góry za wszelkie porady i pomysly.

Jakies nowe idee o ktorych niepomyslalem mile widziane :)
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
rosa
Kontakt:

Post autor: rosa »

stary... takie rzeczy się leczy ;)
http://tiny.pl/x3f5 <= zapraszam
gg# 4036285
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

1. pleksa przeźroczysta
2. zabudowana świetlówka bądź inne źródło światła (światło nie może przedostawać się poza obudowę
3. logo (lekko zmatowna powierzchnia pleksy)
4. mocowanie (efektowne śruby imbusowe duże)

efekt neonu ciekawy i łatwy do wykonania

ciekawa opcja to taśmy z ledami smd do podświetlenia np. półek
Załączniki
efekt neonu.JPG
efekt neonu.JPG (8.56 KiB) Przejrzano 2244 razy
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

a moze wrzuc zyrandol o ksztalcie pentagramu i na kazdym wierzcholku czarna swieca?
pomysl bardzo fajny ale kosztowny...
ashes to ashes...
bom
Kontakt:

Post autor: bom »

nie przepadam za takimi grobowymi klimatami ale dorzucę swoje 2 grosze: jeśli chcesz malować szablony najlepiej kupić farbę do ścian typu śnieżka + pigmenty (chociaż pewnie nie przewidujesz zbyt bogatej palety barwnej), szablon można wykonac z klisz rtg, przykleić do ściany taśmą papierową, żeby nie było zacieków farba powinna być gęsta ( najlepiej spróbować sobie najpierw na papierze), całkiem fajnie rozprowadza się wałeczkiem (trzeba go dobrze odsączać)..
może zamiast żaluzji rolety albo cos innego z materiału, można je wtedy ufarbować barwnikiem do tkanin..
jeśli chodzi o wykładzinę to życzę powodzenia w odkurzaniu...
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Proponuję wstawić szafkę na ubrania w kształcie trumny, sam u siebie planuję niedługo taką wstawić
Back in black
czerwony
Kontakt:

Post autor: czerwony »

thunderodme????:):):)
pamiętam te składanki na cd sprowadzane swego czasu z niemiec
hehhe stare czasy
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

zagadaj z gośćmi, którzy dobrze malują sprayami. Niech Ci wymalują coś na ścianie. Jak powiesz im o co chodzi, to dadzą radę.

dywan czarny z czerwonym pentagramem, ubogie oświetlenie, dobry malunek na ścianie i będzie git
MaxDamageDA
Kontakt:

Dziekuje za odpowiedzi!

Sam przesiedzialem 2 dni na rozmowach i przy telefonie i okazuje sie, ze wszystko jest i da sie zrobic i to calkiem tanio!

Bardzo fajny pomysl z ta podswietlana plexy. Prosty w realizacji a powinien mega fajnie wygladac :>

Zyrandol odpada bo to niski pokoj i walilbym glowa :(

No wlasnie kolega od wrzut sie zadeklarowal, ze on mi takie logo maznie i ponoc bez zadnych zaciekow i reczy za to glowa... will see :>

Przeraza mnie troche opcja odkurzania tej czarnej wykladziny. Jak kolega slusznie zauwazyl trzymam tutaj rower i czesto tez przy nim robie, a to moze sie zle skonczyc ( oleje, smary... )

Zamiast zaluzji faktycznie bedzie roleta. Sa czarne fabrycznie i bardzo latwo na nich wrzucic biale loga :)
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Mam nadzieję, że się nie obrazisz ale nie realizuj tego pomysłu. Dla podświadomości masakryczny i psychicznie wyjdzie ci bokiem, że tak powiem.

Każdy człowiek ma swoje upodobania, a psychika i podświadomość wiedzą swoje i może po za dewiantami, każdy reaguje tak samo. Poczytaj trochę o kolorach o ich wpływie na psychikę o działaniu na podświadomość.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

A łuki z plexi zrobisz przy pomocy "nagrzewnicy" - takiej technicznej suszarki;-)

Połóż plexi najlepiej na jakiejs desce, podgrzej i formuj łuki - najlepiej na jakimś wałku - albo wcześniej zroboionym modelu - żeby zachować proporcję.

możesz też przerobić zwykłą "grzałkę" do wody. utnij zwój i spróbuj zamontować jakąś rurkę w jej miejsce - na tej rurce bedziesz mogl swobodnie giąć plexi bez obawy przypalenia/przytopienia.

w agencjach reklamowych używa sie też specjalne płyty grzewcze, ale to raczej niemożliwe do wykonania "w domu". A jak nie chce Ci sie z tym babrać to pojdz do agencji reklamowej, ktora moze wykonac takowe literki - ale tu znowu koszta;/
www.feel-free.pl
MaxDamageDA
Kontakt:

"psychika i podświadomość wiedzą swoje i może po za dewiantami, każdy reaguje tak samo"

Masz odpowiedz :>

Ja zyje po Ciemku od zawsze. Od kilkunastu lat wstaje po 15, chodze spac pozno...

Auto mam czarne, w aucie czarno i nigdy nie swieci sie swiatlo. Tak samo w pokoju.

Lubie ciemnosc i noc. Nie dlatego, ze jakies tam szatany i zla, bo to oczywiscie takie zartobilwe podejscie, ale po prostu komfortowo sie czuje w takich warunkach.

Wiem, ze to ma podloze psychologiczne i wiem jaki jest tego wplyw i skutki, bo sie tym interesuje, ale to temat na osobna dyskusje.

Jak tylko pogonie troche stuffu wdrazam projekt, podziele sie fotkami jak juz wszystko bedzie gotowe ;)
FreeMan
Kontakt:

Post autor: FreeMan »

http://allegro.pl/item451176797_naklejk ... _cena.html

moze zagad z nimi czy nie zrobia ci tapety wg twojego wzoru

na allegro jest duzo takich firm co robie takie naklejki na sciany dla dzieci i to calkiem duze
????
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

no ja mysle ze wrzucisz foty chociaz mysle ze nie bedzie na nich zbyt wiele widac.. hehe

a rower, kask, ciuchy na rower tez masz czarne?
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Max no popatrz, a jak się spotkaliśmy w Jeleniej Górze to sprawiałeś wrażenie normalnego :D człowieka. :p

Sorki za OT
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
MaxDamageDA
Kontakt:

To dla Dzieci z allegro dobre:

Malpka, słonik, pentagramik... :D

Ciuchy na rower mam czarno czerwone :P

http://big.photos.nasza-klasa.pl/616449 ... 42b37.jpeg

Steel:

Pozory, pozory :D