Ubezpieczenie ?!

wojtasu
Kontakt:

Ubezpieczenie ?!

Post autor: wojtasu »

Co to jest te ubezpieczenie od sportów extremalnych??

Ile kosztuje wykupienie takiego pakietu na zycie??

I gdzie takie coś idzie wykupić

I teraz drugi zestaw pytan:

Gdzie idzie ubezpieczyc rower??
Ile takie ubezpieczenie kosztuje i co nam daje??

POsiada ktos takie ubezpieczenie lub miał z takim doczynienia??
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

ee w tym roku jak jechałem do leogangu to mama wykupiła mi w PZU jakies ubezpieczenie bezpieczny rowerzysta czy cos takiego ... nie wiem dokładnie na jakich zasadach to bylo ale cos 13zł na miesiac płacilismy

PS z tego co sie orientuje to ubezpieczenie roweru jest niekorzystne :)
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
zimer
Kontakt:

Post autor: zimer »

ja teraz zamieżam sobie sprawic karte euro26 + polisa sport
Euro<26 STUDENT z polisą SPORT - dla eXtremalnie aktywnych. Karta zawiera ubezpieczenie działające przez cały rok. Polisa obejmuje dodatkowo wyczynowe uprawianie sportów i sporty wysokiego ryzyka.
dodatkowo dzieki karcie jest sporo znizek w polsce jak i calej europie
np
40% w telpizza
20% w dominium
w empiku, sklepach himountain, hostelach i wielu innych

koszt 85zl

wiecej na www.euro26.pl
wojtasu
Kontakt:

aha dla sprostowania mam prawie 17 lat :P

Moze orienyuje się ktos lepiej z tymi ubezpieczeniami :) ??
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

ee jak byl u mnie na chacie agent ubezpieczac mieszkanko to akurat wpadlem z rowerem na chalupe i powiedzial mi ze jest polisa dla rowerzystkow, koszt to 29 zl rocznie i masz ubezpieczenie od wypadku oraz jak Ty spowodujesz wypadek to ta polisa pokryje koszty
takie tam bzdety....
wojtasu
Kontakt:

a dokładniej...pokrywają 100% szkód ??
tofikk
Kontakt:

Post autor: tofikk »

wojtasu najlepiej będzie jak pójdziesz się dowiedzieć do agencji ubezpieczeniowych, poniewaz kazda agencja zaoferuje ci inne warunki oraz koszty, a ty sobie wybierzesz te które ci najbardziej będą odpowiadać, więc zamiast się pytać to rusz się i pochodź. Ja przynajmniej bym tak zrobiła, a co zrobisz to już zależy od ciebie
gg 990726
POZDROWER :-)

http://tofikk.pinkbike.com/
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

pokrywaja i tak jak mowi Tofikk lepiej pochodz i popytaj
Konrad999
Kontakt:

Post autor: Konrad999 »

Ja mialem kiedys euro 26 i powiem wam ze jesli chodzi o ubezpieczenie wykupione w ramach karty w firmie signal iduna to straszne badziewie. Skrecilem kostke na rowerze i w odpoiwedzi na cala dokumentacje przeslana do firmy odpisali mi ze jestem ubezpieczony tylko na urazy wymionione w tabelce i na zadne inne, w tabelce bylo zwichniecie kostki a nie bylo skrecenia wiec kasy nie dostalem. W ogolnych warunkach umowy jest pelno takich zabawnych pomyslow wiec ja nigdy juz nie kupie ubezpieczenia w tej firmie i stanowczo odradzam zebycie mieli cos wspolnego z signal iduna. Alianz jest godny polecienia ale tez musicie uwazac i przeczytac dokladnie umowe bo to ze prosicie o jakies ubezpieczenie nie znaczy ze os ktora ma je wam sprzedac pozaznacza wszystkie interesujace was opcje wiec trzeba byc ostroznym
tofikk
Kontakt:

Post autor: tofikk »

Konrad999 ja mam euro26 i jestem ubezpieczona w signal iduna,nie mogę napisać że są super firmą, ale tez są najgorszą, jak złamałam kciuk na biku to dostałam odszkodowanie,bez problemu. musiałeś mieć chyba jakiegoś nie farta, ale tak jak napisałeś trzeba wszystko przeczytać porządnie,nawet jak by się miało siedzieć tam 3 godziny, to trzeba się dowiedzieć oraz wypytać o wszystko zanim sie coś podpisze,a nie przelecieć oczami po literkach i mieć później pretensje że się nie zostało poinformowanym lub coś w tym stylu.
gg 990726
POZDROWER :-)

http://tofikk.pinkbike.com/
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

A jak ktos juz skonczyl 26 lat? No ja jescze nie skonczylem, ale za rok juz skoncze - to jest cos ciekawego? Nie mam chyba zadnego ubezpieczenia teraz, nawet takiego zwyklego jak ma kazdy a cos by mi sie przydalo bo tylko ja pracuje w domu - cos takiego co by pozwolilo nam przezyc jak ja sobie polamie rece i mnie z pracy zwolnia...
zimer
Kontakt:

Post autor: zimer »

euro26 jest do 30lat
Monx
Kontakt:

Post autor: Monx »

Tak tylko ogólnie powiem, że polisa sport i ta druga ( chyba student ) działa tylko poza granicami.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Monx
jesli chodzi o leczenie i OC to tak.ale leczenie w kraju zapewnia NFZ,wiec to Cie nie boli.
a NNW (ktore powszechnie nazywane jest po prostu "ubezpieczeniem") dziala na terenie Polski.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
miha
Kontakt:

Post autor: miha »

ZIMER. ja mam karte euro 26 SPORT. Wyrobiłem ja tylko dlatego ze chcialem miec jakies ubezpieczenie obejmujace wspinaczke. Zaznaczam, ze ta polisa NIE OBEJMUJE ekstremalnej jazdy na rowerze. wkurzylem sie bo tez na poczatku tak myslalem, ale poczytalem sobie dokladnie regulamin i sie okazalo ze ubezpieczony jestem tylko w niektorych dyscyplinach. podaje linki:
http://www.euro26.pl/pl/ubezpieczenie/d ... ki_polisy/
http://www.euro26.pl/public/filemanager ... ort_pl.pdf
cytat z drugiego linku:
"Sporty wysokiego ryzyka – rafting lub inne sporty wodne uprawiane na rzekach górskich, nurkowanie przy użyciu aparatów tlenowych, skoki ze spadochronem, paralotniarstwo, szybownictwo oraz pilotowanie jakichkolwiek samolotów silnikowych, skoki bungee, sztuki walki i wszelkiego rodzaju sporty obronne,
wspinaczka wysokogórska i skalna, speleologia, myślistwo, jazda konna, bobsleje, skoki narciarskie, jazda na nartach wodnych oraz sporty, w których wykorzystywane są pojazdy poruszające się po śniegu lub lodzie."
ubezpieczenie to tak jak pisal zimer 85zl/rok.
Na ten rok zostawiam sobie juz tylko ubezpiecznienie z AZSu.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ