Jaki amorek do ramy DM Dual slalom 3.0

motorex
Kontakt:

Jaki amorek do ramy DM Dual slalom 3.0

Post autor: motorex »

Witam jest to moj pierwszy post na tym forum wiec prosze o wyrozumialosc dzieki. wiec jak w temacie jaki amor moge wstawic do dm ds dualslalom na kolach 26" ale niedlugo 24" i jaki moge max wstawic amor rowerek byl skladany glownie do fr , dirt . czasami lekkiego dh. wiec jaki amor moge tam wstawwic ?? zeby nie pekla po skoku z 2.5 m dropa
czarny09
Kontakt:

Post autor: czarny09 »

hmm dm'ka ogulem jest sztywniakiem nastawionym na cięzsze zastowowania... ale cóz... dirt... a czasem lekkie dh..? jedyne co podchodzi to cos z regulacją... typu sherman flick 110-150. czy jakis lyrik czy domain. napisz jeszcze ile masz kasy na amorka to latwiej bedzie cos doradzic. rama Ci nawet nie powinna pęknąc z dwupolka bo ludzie tak jezdzą... ale to jest troszke przesadzone. trzymalbym sie granicy kolo 150-160 skoku. i zrezygnuj z kół 24' nie przydadzą Ci sie na nic... przy jakichs kamieniach czy cos bedzie Ci ciezej i bedziesz mogl zachaczac pedalami.
motorex
Kontakt:

aha no ja nie jestem doswiadczonym bajkerem :P wiec wielkie dzieki za takie porady bedzei latwej mi zczac no budzet niestety ograniczony ok 600zl myslalem wlasnie cos o 2 polkach typu junior triple wiem ze 2 polka do dirtu ?? ale ten dirt to nie dirt prawdziwy ze x upy czy tam jakies 360 tylko takie tam skoki . table topy slabe itp :P a mam zamai wlasnie kupic marzocchi drop off 150mm skoku jednopolka
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

motorex pisze:myslalem wlasnie cos o 2 polkach
motorex pisze:mam zamai jednopolka
Coś widze, że niezdecydowany jesteś :-|

Ja bym jednak chyba wolał coś bardziej optymalnego tak jak kolega wyżej, coś w okolicach 150mm a z tego co pamietam to stoi obecnie na Allegro jeden Sherman 110/150. Bo wogóle dirt i dh to troche poroniony pomysł. Radziłbym się zdecydowanać bo z doświadczenia wiem, że rower do wszystkiego = do niczego i dwóch jaskółek za ogon nie można chwycić ;)
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

2 półka w dircie to kompletne nie porozumienie, tak samo amor powyżej 130mm po co Ci to? tak jak mówił bombell sherman byłby spoko:)
Pozdrawiam
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

dm jest pomyslany pod największe widelce, monster, 8" widelce DC, jak najbardziej, im większy tym lepiej, do 150mm dm ma bardzo kiepską geometrię, ale najlepiej żeby widelec miał minimum 170mm dc/sc jak wolisz,130mm to jest tragedia dla dsa, chyba że założysz mniejsze koło na tył, wtedy widelec może byc mniejszy tzn te 150mm, ale mniej to szkoda ramy marnować;p
" Dzień bez roweru to dzień stracony "
motorex
Kontakt:

poprawiam mamy u nas trohe hop ani to dirt bo kazdy ma prawie juniora albo 888 wiec sam nie wiem co kupic. ale widomo ze z tym budzetem do ok 600 zl to nie kupie 888 :P . a na jakie firmy powninenem patrezec rock shox , manitou , marzocchi, tylko nie suntour :P bo mialem juz z tym czyms doswiadczenia :P
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

Ej Motorex powiedz, po co kupiłeś zajebiście mocną ramke jeśli chcesz do niej wsadzić jakieś małe gówno? Ds sie nie złamie z niczym. A zwłaszcza jak nie przekraczasz wysokości dropów 4 metry Pozdr ;p
Vermin, Baca.
czarny09
Kontakt:

Post autor: czarny09 »

Vermin pisze:Ds sie nie złamie z niczym.
oj.... przypadek moze ale z miesiac temu jakis koles na bartyckiej (Vermin widze ze z warszawy to raczej musisz wiedziec gdzie to.) zrobil sobie pękniecie na glowce w ds 3.0 z przodu mając nixona... pękl mu na "ósemce" :mrgreen: . wiec mozna jednak.

no cóż mając buzdzet w granicach 600zl. to cóż... jak cos wyzszego... to mozna kupic. spinnera ammo. niby sredniej klasy... ale slyszalem o nim troche dobrego. i masz nowego za tą kase... ale szukac okazji... ostatnio super-t widzialem za troche ponad 600zl poszedl. ale wg. mnie dwupolka ze sztywniakiem to zly pomysl.
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

No słyszałem o tym :p że ktoś złamał DM ostatnio... ale to była wieść na cała Wawke. Że ktoś w końcu go złamał :P Pozdr

Motorex kup sobie Marcoka Drop off'a któregoś. Ja mam w bike'u DM DS i MRZCCHI DO III 150mm, 32mm
Vermin, Baca.
Worg2000
Kontakt:

Post autor: Worg2000 »

Napisze tutaj, żeby nowego tematu nie robić :P
Jaki jest maksymalny skok amora do dm dsa 3.0?
Chodzi mi o rekomendowany przez producenta, a nie o to, jaki wytrzyma.
Kart_kRk
Kontakt:

Post autor: Kart_kRk »

Nixon 07 polecam albo jak duzo ludzi 66rc2x
Banda:
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
ODPOWIEDZ