Jaki amorek do ramy DM Dual slalom 3.0
Jaki amorek do ramy DM Dual slalom 3.0
Witam jest to moj pierwszy post na tym forum wiec prosze o wyrozumialosc dzieki. wiec jak w temacie jaki amor moge wstawic do dm ds dualslalom na kolach 26" ale niedlugo 24" i jaki moge max wstawic amor rowerek byl skladany glownie do fr , dirt . czasami lekkiego dh. wiec jaki amor moge tam wstawwic ?? zeby nie pekla po skoku z 2.5 m dropa
hmm dm'ka ogulem jest sztywniakiem nastawionym na cięzsze zastowowania... ale cóz... dirt... a czasem lekkie dh..? jedyne co podchodzi to cos z regulacją... typu sherman flick 110-150. czy jakis lyrik czy domain. napisz jeszcze ile masz kasy na amorka to latwiej bedzie cos doradzic. rama Ci nawet nie powinna pęknąc z dwupolka bo ludzie tak jezdzą... ale to jest troszke przesadzone. trzymalbym sie granicy kolo 150-160 skoku. i zrezygnuj z kół 24' nie przydadzą Ci sie na nic... przy jakichs kamieniach czy cos bedzie Ci ciezej i bedziesz mogl zachaczac pedalami.
aha no ja nie jestem doswiadczonym bajkerem :P wiec wielkie dzieki za takie porady bedzei latwej mi zczac no budzet niestety ograniczony ok 600zl myslalem wlasnie cos o 2 polkach typu junior triple wiem ze 2 polka do dirtu ?? ale ten dirt to nie dirt prawdziwy ze x upy czy tam jakies 360 tylko takie tam skoki . table topy slabe itp :P a mam zamai wlasnie kupic marzocchi drop off 150mm skoku jednopolka
motorex pisze:myslalem wlasnie cos o 2 polkach
Coś widze, że niezdecydowany jesteśmotorex pisze:mam zamai jednopolka

Ja bym jednak chyba wolał coś bardziej optymalnego tak jak kolega wyżej, coś w okolicach 150mm a z tego co pamietam to stoi obecnie na Allegro jeden Sherman 110/150. Bo wogóle dirt i dh to troche poroniony pomysł. Radziłbym się zdecydowanać bo z doświadczenia wiem, że rower do wszystkiego = do niczego i dwóch jaskółek za ogon nie można chwycić

dm jest pomyslany pod największe widelce, monster, 8" widelce DC, jak najbardziej, im większy tym lepiej, do 150mm dm ma bardzo kiepską geometrię, ale najlepiej żeby widelec miał minimum 170mm dc/sc jak wolisz,130mm to jest tragedia dla dsa, chyba że założysz mniejsze koło na tył, wtedy widelec może byc mniejszy tzn te 150mm, ale mniej to szkoda ramy marnować;p
" Dzień bez roweru to dzień stracony "
poprawiam mamy u nas trohe hop ani to dirt bo kazdy ma prawie juniora albo 888 wiec sam nie wiem co kupic. ale widomo ze z tym budzetem do ok 600 zl to nie kupie 888 :P . a na jakie firmy powninenem patrezec rock shox , manitou , marzocchi, tylko nie suntour :P bo mialem juz z tym czyms doswiadczenia :P
oj.... przypadek moze ale z miesiac temu jakis koles na bartyckiej (Vermin widze ze z warszawy to raczej musisz wiedziec gdzie to.) zrobil sobie pękniecie na glowce w ds 3.0 z przodu mając nixona... pękl mu na "ósemce"Vermin pisze:Ds sie nie złamie z niczym.

no cóż mając buzdzet w granicach 600zl. to cóż... jak cos wyzszego... to mozna kupic. spinnera ammo. niby sredniej klasy... ale slyszalem o nim troche dobrego. i masz nowego za tą kase... ale szukac okazji... ostatnio super-t widzialem za troche ponad 600zl poszedl. ale wg. mnie dwupolka ze sztywniakiem to zly pomysl.