Witam,
Ostanimi czasy troszke połamałem mój calkiem niestary damper rocco wc. Jestem zmuszony kupić coś nowego. Bedzie to mój pierwszy zakup dampera i nie mam zielonego pojecia jakie parametry trzeba wiedzieć aby kupić pasujący damper. Dodam jeszcze ze roccco wc pracował w azonicu b-52. Czy spręzyna nada sie także do foxa dhx 5.0. Aha... szukałem długości jaka idze do tej ramamki i nigdzie nie moge znalesc. ZA pomoc z gory dziekuje... pzdr
Praktycznie musisz znać tylko długość i twardość sprężyny ( jeśli mówimy o sprężynowych ). Będziesz potrzebował jeszcze tuleje ale to trzeba na żywo wymierzyć
Jak Ci się dobrze jeździło to bierz taką samą jakiej był Roco.
narazie nie jest na sprzedaz. moze za miesiac. Moze mi ktoś powiedzieć w jakis posób moge zmierzyć jakiej długoścu damper wejdzie mi do ramki lub gdzie ew to sprawdzic? Jakie parametry musze wiedzieć aby kupic pasujacy. I jakie długości ma dhx 5.0?
mierzysz odległość między otworami montażowymi to jedyny parametr hmm a czemu by nie kupić od razu nowego dampera z odpowiednia sprężyna zamiast kombinować z takim który podejdzie pod spring marzocchi?
rudybyk1 pisze:Ostanimi czasy troszke połamałem mój calkiem niestary damper rocco wc. Jestem zmuszony kupić coś nowego. Bedzie to mój pierwszy zakup dampera i nie mam zielonego pojecia jakie parametry trzeba wiedzieć aby kupić pasujący damper. Dodam jeszcze ze roccco wc pracował w azonicu b-52. Czy spręzyna nada sie także do foxa dhx 5.0. Aha... szukałem długości jaka idze do tej ramamki i nigdzie nie moge znalesc. ZA pomoc z gory dziekuje... pzdr
nie rozumiem czemu go zwyczajnie nie naprawisz ? co do sprezyny powinna pasować do dhx, ja takiej sprezyny od roco uzywam do 5elementa
tłok koszci 90zł (w gregorio nigdzie indziej nie dostaniesz więc cza go zanabyć u nich) + koszt serwisu do tego (tu akurat mogę pomóc i stosunkowo tanio go poskładać do kupy), dodam u autoryzowanego serwisanta poniżej 300zł go nie zrobisz. ja go zrobię taniej