Amortyzator do DH.

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

mas1o regulacji skoku u-turn ;)
Monx
Kontakt:

Post autor: Monx »

Domain jest dobry do ostrego enduro/lekkiego FR.
Padnie na DH.
Totem/66/36RC2
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Domain padnie na dh? <lol2> Mój domain 318 u-turn jest z 2007 roku z 1-szej serii. Ma już ponad 1,5 roku i jak narazie wiele problemów z nim nie miałem. Wg. Mnie domain chodzi nieporównywalnie lepiej od liryka u-turn coil,ponieważ liryk działa jak pike : Fajny , niezbyt czuły,exstra progresywny. Mój domain wybiera wszystko ,pracuje całym skokiem i jest naprawdę świetny. A na jego wytrzymałość to poprostu nie ma mocnych. Kiedy kupiłem domaina no tak naprawde nie umiałem jeździć . Niedoloty przednim kołem,dziobaki itd.... No cuda niewidy. Nic go nie załatwiło. Luzów nie złapał ani nic z tych rzeczy. Rewelacyjnie działająca kompresja oraz tłumienie powrotu. U turn b.fajny bajer często używam,przez 1,5roku nic się jeszcze nie zepsuło w nim. Trzeba tylko dokręcić co jakiś czas pokrętło imbusem 2,5mm bo się luzuje i czasami skok sie obniża o te pare mm. Drugą sprawą jest to,że chodzi 150mm przy ustwaieniu 160,a ten ostatni centrymetr bardzo się utwardza i nigdy nie udało mi się go dobić tak,żebym to poczuł. Świetna sprawa. Co do 66 to przereklamowany amor,mocny bezserwisowy dla leniwych,ale nie jest czuły i chodzi jak tajwańska dziwka : Każdemu da rade ale bez rewelacji. Fox 36 to także dobry wideł,jednak wersje powietrzne bardzo lubią się psuć ( loteria albo sie sypie albo wogóle ) A totem to jest masakra. Kumpel wciągu roku miał już go 6 razy na naprawie gwarancyjnej . Mój był tylko raz po roku,bo przestał działać,powód jakaś uszczelka w motion control się puściła i olej się przelał. Drugi kumpel ma totema coil,ale już 08 i nic się z nim nie dzieje,ale więcej tych totemów pada niż jeździ;/.
Przedstawiłem Ci domaina ze swoich doświadczeń. Nie sugeruj się ludźmi,którzy jeździli na nim 5min. A i druga sprawa. Domain musi się dotrzeć ,mój tak zajebiście zaczął pracować po dwóch miechach. Ale to normalne u większości amorów.
Ride 4 Fun ! Biatch !
Dzordzi
Kontakt:

Post autor: Dzordzi »

Johnyk pisze:Jak chcesz do DH i gdzieś tam troche fr to o czym tu mowa... Chyba że ważysz 150kg i jeździsz z 90% masy na przednim kole to bierz tego domaina - będzie Ci chodził pełnym skokiem i może nie będzie miał tendencji do blokowania sie... Bo jak na razie to wszystkie domainy na jakich miałem okazje jeździć chodziły porównywalnie do DURO Neutral Do tego wytrzymałością też jakoś nie powala na kolana. Dalej możesz iść w kierunku 66 - możesz kupić używke np RC albo RC2x a jeśli używki Cie nie interesują to weź lepiej sobie je odpuść bo te niższe modele raczej nie będą lepsze od domaina. No i na koniec Travis - rzecz najlepsza z wymienionych, o najładniejszej pracy przyrównywalnej trochę do shivera. Na bank nie utwardzi Ci się podczas jazdy, wersja 150mm będzie wystarczająco sztywna, do tego tych regulacji mało nie ma no i ogólnie jak dla mnie do dh to będzie najprzyjemniej pracował, wybierał liście itd. Dlatego tak podsumowując - 1. Travis 2. 66 ..... 342. Domain
Panowie to jak jest wkoncu z praca RS DOMAIN? Bo mam PIKE i praca wg mnie swietna(miekki, ladnie wybiera male nierownosci itd), z powyzszej wypowiedzi kolegi wynika ze lipa z tym... Co Wy o tym sadzicie?
[K] Kone SCRAP, SHRED, STUFF w rozmiarze S
[K] RS Domain 318 U-Turn
Dzordzi
Kontakt:

No koledzy, pomozcie cos :roll: ^^
[K] RS Domain 318 U-Turn
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

Dzordzi ktorego?? mam 302 i poki co jestem zadowolony... praca calkiem przyzwoita ;] ( wczesniej travis intrinsic ) jedyne co to odbicie... jezdze caly czas na wolnym a i tak jest chyba szybsze niz w travisie najszybsze.. nie moge sie przyzwyczaic.. ^^

kumpel ma 318, "w miejscu" w pracy roznicy nie widze.. ale wiadomo, motion pewnie daje cos podczas jazdy- nie wiem nie jezdzilem ;]
Dzordzi
Kontakt:

klexuh Mysle nad 318. Ale chodzi mi o to czy wybiera male nierownosci - czy jest dosc czuly?
Johnyk Pisze ze chodzi jak duro... troche bardzo mnie to zmartwilo - czy reczywiscie jest w tym stwierdzeniu cos prawdy? Mozesz sie wypowiedziec bo masz domaina :D bylbym wdzieczny :)
pzdr
[K] RS Domain 318 U-Turn
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

Dzordzi ale tak jak mowie, motion control to troche inny tlumik... a jezeli chodzi o czulosc.. to tak srednio... napewno duuuuzo mniej czuly niz pike ;]
ODPOWIEDZ