Hamulce
Z tego co zauwazylem, to chyba zalezy od danego egzemplarzu duro...
Kumpel od pol roku smiga z bb7 203mm, rocznik 07, model E i nic sie nie dzieje, ja przez sezon mialem bb5 185mm w triple, rocznik 06 i rowniez wszystko bylo ok.
Zeby nie bylo tak pieknie to kumpla djd 2007, przy black box'ie 160mm polegl po 3 miesiacach
Pzdr
Kumpel od pol roku smiga z bb7 203mm, rocznik 07, model E i nic sie nie dzieje, ja przez sezon mialem bb5 185mm w triple, rocznik 06 i rowniez wszystko bylo ok.
Zeby nie bylo tak pieknie to kumpla djd 2007, przy black box'ie 160mm polegl po 3 miesiacach

Pzdr
[b][s] Norco 63 165mm - 2006, 66 rc2x 150mm - 2006,
2x D321/Cn/Novatec/Funn[/b]
2x D321/Cn/Novatec/Funn[/b]
Witam, osobiście jestem wielkim zwolennikiem hamulców Shimano, szczerze polecam model Shimano Deore 535 (komplet - około 400zł na Allegro z tarczami). Naprawdę są to świetne hamulce, jeżdżę już dobry kawał czasu na tych hamulcach i nie miałem żadnej usterki. Siłę jak i modulację oceniam na +dobrą. Bez problemu są dostępne części zamienne jak i klocki (tanie modele metaliczne XTR). Odpowietrzanie jest banalne:) Naprawdę szczerze polecam !!
-
- Kontakt:
@Flis: CRC.
@temat: Myślę, że powinieneś celować w produkty używane, bo zadbane i nieuszkodzone mogą działać zdecydowanie lepiej niż nowe, gorsze ale za tę samą cenę.
Z czystym sumieniem mogę polecić wszelkie hamulce Shimano, za wyjątkiem 485.
Natomiast Avidów nie użytkowałem samemu. Jazda na rowerze nieswoim z danymi hamulcami nie może być podstawą do oceny.
@Steel2: Jednocześnie masz rację i twoje zachowanie jest niepoprawne.
Użytkownik powinien sformułować wypowiedź inaczej: wspomnieć, że dany model hamulców ma być modelem jednocześnie dobrym i mieszczącym się w podanym limicie kwoty, którą ma zamiar przeznaczyć na sprzęt. Nie zgadzam się natomiast co do tego, że narzucasz wszystkim swoje zdanie...
"te są dobre, te średnie i basta"...
Dla jednego może być dobry WinZip, ponieważ spełnia wszystkie jego wymagania, a średnim hamulcem może być Hope Moto6Ti ponieważ jest on zbyt drogi i dany człowiek wie, że nie wykorzysta w pełni jego możliwości.
Tak więc pamiętaj, że pojęcie zły, dobry, średni jest względne i zależny tylko i wyłącznie od wymagań użytkownika, nie możesz narzucać swoich poglądów i krytykować ludzi czy też dogadywać im, ponieważ twierdzą inaczej.
@temat: Myślę, że powinieneś celować w produkty używane, bo zadbane i nieuszkodzone mogą działać zdecydowanie lepiej niż nowe, gorsze ale za tę samą cenę.
Z czystym sumieniem mogę polecić wszelkie hamulce Shimano, za wyjątkiem 485.
Natomiast Avidów nie użytkowałem samemu. Jazda na rowerze nieswoim z danymi hamulcami nie może być podstawą do oceny.
@Steel2: Jednocześnie masz rację i twoje zachowanie jest niepoprawne.
Użytkownik powinien sformułować wypowiedź inaczej: wspomnieć, że dany model hamulców ma być modelem jednocześnie dobrym i mieszczącym się w podanym limicie kwoty, którą ma zamiar przeznaczyć na sprzęt. Nie zgadzam się natomiast co do tego, że narzucasz wszystkim swoje zdanie...
"te są dobre, te średnie i basta"...
Dla jednego może być dobry WinZip, ponieważ spełnia wszystkie jego wymagania, a średnim hamulcem może być Hope Moto6Ti ponieważ jest on zbyt drogi i dany człowiek wie, że nie wykorzysta w pełni jego możliwości.
Tak więc pamiętaj, że pojęcie zły, dobry, średni jest względne i zależny tylko i wyłącznie od wymagań użytkownika, nie możesz narzucać swoich poglądów i krytykować ludzi czy też dogadywać im, ponieważ twierdzą inaczej.
Steel2 przeczytaj sobie pierwsze z brzegu np. czasopismo o sprzęcie AV (na pewno w innych czasopismach oceniających jakiś produkt też tak jest) zawsze przy recenzjach, masz np. przy odtwarzaczu DVD za 200pln takie gwiazdki, i ten odtwarzacz ma pełen ich komplet, a obok odtwarzacz za 1000pln ma ich o dwie mniej, :O szok !!, ale jesteś dociekliwy
, czytasz daaalej, oooo !! i małym druczkiem, gdzieś na dole, lub wytłuszczonym w widocznym miejscu, widnieje informacja, dajmy na to o takiej treści "sprzęt oceniany w swojej kategorii cenowej" i o to synku chodzi
kilka osób wspomina o tym ale Ty dalej bełkoczesz o hi endzie , przytul się do Swojego intensa (wydaje Mi się żę gdzieś dzisiaj przeczytałem że Jesteś jej posiadaczem), i krzycz na głos "Jestem ZAJEBISTYYY !! " bo przecież bawiłeś się wszystkimi heblami na rynku
Jesteś gość
, ale Błagam, nie komentuj, nas biednych intelektualnie "ludzików", którzy nie mają pojęcia o rowerach i o Swoich doświadczeniach z nimi.