Witam wszystkich. Chcialem zapytac jak rozkręcic Nixxona porzebuje go pomalować.. czy ktos z was kiedys mial aki amor albo rozkręcal c os podobnego..?? jak to zrobic żeby poem wiedziec ile oleju tam bylo i takie tam..dzieki z góry[/b]
Dh-ziom odkrecasz ta srubke na dole hmm.. lewej goleni.. "odciagasz" golenie do gory, spuszczasz olej, nastepnie odkrecasz pokretlo regulacji odbicia i WKRECASZ srubke ktora sie pod nim ukrywa imbusem 8, spuszczasz olej... no i wyjmujesz golenie gorne z dolnych ;] juz jak rozkrecasz to przydaloby ci sie wymienic tez olej w tlumiku...
klexuh tak tez zrobilem wszystkie sruby odkrecilem olej zlalem.. spreżyna wyszla a golenie nadal jak by cos trzymalo.. nie wiem dlaczego..? olej musze wymienic bo troche go malo i ma ponad sezon jazdy.. uszczelke tez zreszta..
Dh-ziom Sam robilem servis Nixonowi Super 145 tydzien temu i tutaj nie ma zadnej filozofii. Upewnij sie czy odkreciles srube od tlumienia odbicia. Potem golenie spokojnie wyjda.
Marcio tak odkrecone mialem wszystkie srubki.. jestem pewny.. golenie ak cięzko wychodza..??
klexuh czy na pewno lepzy jest zwykly ojej syntetyczny.. przeciesz jest gesty..!! bedzie mulasty z ego co wiem.. im rzadży olej ym lepiej chyba.. nawet na chlopski rozum tak wychodzi..