jezdze na maxxisach minionach dh f z przodu i z tylu, jest super, co do naprawde mokrej trasy to polecam maxxisy wet screamy, sam mam i sa swietne. dla mnie opona mistrz na błoto
zmniejszyc cisnienie mozesz ale nie za duzo. lopesy to sa opony bardziej na szuter i luzna nawierzchnie, maja malo wystajacy bieznik i mozesz sie slizgac troche. jesli szukasz opon na ktorych dlugo pojezdzisz i w mokrych warunkach i w suchych to naprawde polecam maxxis minion dh. jakiej szerokosci szukasz? u Was w katowicach dostaniesz je w dobrej cenie w bike atelier, kolo superjednostki. rozmiar 2.35 kosztuje 59zl jest to wtedy mieszanka maxx pro 60a.
Moze lepiej miekko i niskie cisnienie? Na takie warunki wez 40 czy 42a na przód (albo hutchinsona barracude 35a - najlepsza opona jaka próbowalem) i ew. cos w mieszance 50a na tył. Barracude tak robia i specowa podróbke miniona (twin roller bodajze). HR byly w takiej mieszance ale trudno je juz znalesc.
podepne się pod temat ale potrzebuje jakąś oponke na tył w sumie warunki takie jak panują aktualnie w gorach czyli sucho, mokro ale z nastawieniem na sucho.
miałem michelina hota na ktorego nie narzekam jesli chodzi o jazde ale rozerwała się, a oponka ktorej szukam mogla by miec gruuba scianke. rozmiar 2,5~ cena w sumie do 95zl ale najlepiej jak najtansza minion? panaracer?
MLYNoBIKER pisze:miałem michelina hota na ktorego nie narzekam jesli chodzi o jazde ale rozerwała się, a oponka ktorej szukam mogla by miec gruuba scianke. rozmiar 2,5~ cena w sumie do 95zl ale najlepiej jak najtansza minion? panaracer?
pozdro
to moze http://allegro.pl/item460504926.html
ta wersja powinna byc bardziej wytrzymala.
Jesli chodzi o minion vs panaracer to wybor jest prosty: minion.
wojtasu, fakt obsluga beznadziejna ale troche tych maxxisow tam maja wiec tam czesto bywalem. solid nokiany nbxy 2.5 mialem w zeszlym roku i bylem bardzo zadowolony. dobre opony
A ten michelin to jest ust, tam idzie wsadzic dentke i zalozyc na s typa?
moze glupie pytanie ale nie mialem doczynienia z oponami ust nigdy i nie wiem na jakich zasadach one działają ;p
a bardzo by mi pasowała bo bieznik jak w Hocie i czerwona ;p
pozdro