TRIPLE czY ZWYkłe
-
- Kontakt:
TRIPLE czY ZWYkłe
Witam ! Mam problem z wyborem amortyzatorów SR SUNTOUR DURO czy wybrać zwykłe czy triple ?? jak ktoś wie co lepsze to prosze o pomoc
-
- moderator
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
A co do dh bys polecil tripla a do streetu zwykłe? ;pBombell pisze:
Pytanie do czego i do ilu?
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
boshe ... nie rozumie niektórych ludzi...... niewiem czy to kretyństwo jest tylko w polsce czy wszędzie tak jest....chłopak zaczyna i ma wybór... ja bym wziął duracza 2 półkę. No ale jak to amor za 300 zł to nie. Wybijesz zęby połamiesz ręce i nogi bo sie złamie przy zjechaniu z krawężnika typowe myślenie : kolede sie złamał i jest ch*jowy .... ja jeżdże na duraczu triplu juz grubo ponad sezon ( w szczyrku wytrzymał 5 zjazdów) -- nie to tylko przypadek ... latałem ponad milion razy z dropów od 1 - 3,5 m..... to też przypadek ze sie nie złamał. Dobra skoncze juz z tym i powiem dlaczego duro triple a nie duro ... w triplu obcinasz elastomert i masz 175 mm płynnego skoku xD a w zwykłym duraczu jak obetniesz masz tylko 125mm .. triple ma duzo większą wytrzymałosc , scierasz anode na lagach i masz dużo lepszą prace .. nie zamula a do szczęscia brakuje tylko kujawski w obydwóch lagach ;P... kupujesz brunoksa do amorów psikasz na uszczeliki raz na tydz ... wkurza cie odbijanie tripla kupujesz tłumik z duro za 20 zł i masz ... i co panowie za 320 zł masz prawie juniora ..... no ale niebęde nikomu tu nic narzucał ... jak sam sie przekonałem nie wszystko jes ch*jowe co tanie ..... i nie warto słuchac opini dzieci które zą zawodowymi freeraiderami po miesiącu jazdy i lataniu z 20 centymetrowych dropów..... dziecko które przydzwoni w drzewo z prędkością 30 km/h duraczem i dojedzie do wniosku że się złamał albo skrzywił i odrazu wejdziena dh zona i wypowie się o swojej przykrej przygodzie, odradzając każdemu kupna duracza... nawed amory z górnej półki niewytrzymały by tego co niektóre dzieci robią ze swoimi sprzętami ... ale jedyne co trzeba robic to dbać .....
-
- moderator
- Kontakt:
o sprzedam se juniora kupie duro tripla ztuninguje i zaoszczedze 400zl! dzieki ziom!Pharaun.ojP!! pisze:i co panowie za 320 zł masz prawie juniora
Trek Session Park
Pharaun.ojP!! duro triple = junior? sorry stary ale chyba cie totalnie pogrzalo... Do tego jak skoczyles 3.5m dropa na duro triple to poprosze fotke jak lecisz :] bo cos nie moge uwierzyc w to naprawde... Widze ze jestes elo pro kozak i sie znasz na wszystkim najlepiej wiec powiedz mi moj drogi czemu niby prosi nie jezdza na duro triple skoro jest tak cholernie wytrzymale??
Demo 8 2010 BoXXer Race
-
- Kontakt:
MRUTBdG wiesz co kolego po pierwsze powiedziiałem ze tuningowany duro to "PRAWIE" junior , po drugie wejdz se na mojego pinka (pod postem ) co prawda nie ma tam jak lece 3,5 m dropa ale są inne rzeczy . po trzecie "prosi" niewiem o co ci chodziło ale sie domyslam nie jeżdżą na duraczach bo mają 888 boxxery i foxy a tak wogóle wszyscy sa nastawieni do duro tak jak sa bo słuchają opini innych a sami ze tak powiem gówno wiedzą...
mylonbiker niewiem co chciałes pokazac swoją wypowidzią no ale dobra mam sowjego duracza długi czas i znam jego prace , kumpel co jeździ ma juniora 05 , i jak wiele razy jeździłem na nim nie widziałem zbyt wielu różnic.
mylonbiker niewiem co chciałes pokazac swoją wypowidzią no ale dobra mam sowjego duracza długi czas i znam jego prace , kumpel co jeździ ma juniora 05 , i jak wiele razy jeździłem na nim nie widziałem zbyt wielu różnic.
Pharaun.ojP!!, zazwyczaj tego nie mowie, ale pieprzysz glupoty. Duro Triple to chlam gorszy od jednopolki, bo jest ciezsze, ma DUZO gorsza prace (jak wstawisz tlumik to pracuje jak jednopolka, czyli nadal do dupy, ale lepiej niz wczesniej). Do tego wytrzymalosc ma jak zapalka. Mowisz ze leciales 3,5 m dropa...? Ciekawe, mi urwalo obie korony po miesiacu uzytkowania - polecialem step downa (zapraszam do albumu na pinkbike) prawie na plaskie. Dodam ze jednopolka wytrzymala wiecej
. Poza tym nie ma sensu kupowac tego gowna, skoro ceny za uzywane DJ, Z1 itp. sa KOSMICZNIE male - mozna kupic DJ III 2003 za 300 zl... Ludzie, dajcie sobie spokoj z Duro (chyba ze nowe roczniki - do nich nic nie mam), bo to tylko strata kasy i duze ryzyko uszczerbku na zdrowiu.
Aha, zadne Duro nie bedzie pracowalo lepiej od Juniora, powiem wiecej, nawet nie zblizy sie do niego ze swoja praca. Dlaczego? Junior ma otwarte tlumiki, kapiel olejowa, regulacje tlumienia i gladka jak pupa niemowlaka powierzchnie slizgowa. Duro ma dwie sprezyny, dwa elastomery, smar w dolnych goleniach i scierajaca sie anode, ktora po starciu sie do reszty zaczyna stawiac opory.

Aha, zadne Duro nie bedzie pracowalo lepiej od Juniora, powiem wiecej, nawet nie zblizy sie do niego ze swoja praca. Dlaczego? Junior ma otwarte tlumiki, kapiel olejowa, regulacje tlumienia i gladka jak pupa niemowlaka powierzchnie slizgowa. Duro ma dwie sprezyny, dwa elastomery, smar w dolnych goleniach i scierajaca sie anode, ktora po starciu sie do reszty zaczyna stawiac opory.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
-
- moderator
- Kontakt:
nie no wytrzymac moze wytrzymac ja jak miałem xcra to latałem i trzymał
http://www.pinkbike.com/photo/1685568/
http://www.pinkbike.com/photo/1940823/
ale fot za czasów xcra nie mam ;p
no ale temat jest co lepsze a nie czy jest dobre czy nie
http://www.pinkbike.com/photo/1685568/
http://www.pinkbike.com/photo/1940823/
ale fot za czasów xcra nie mam ;p
no ale temat jest co lepsze a nie czy jest dobre czy nie
Trek Session Park
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja moge potwierdzić ze Pharaun.ojP!! latał dropy 3,5 m na tym swoim triplu a moge jeszcze dodać ze latał przelotówke 8 metrową
I się całkowice zgodzę z Pharaun.ojP!! ze Duro jest dobrym amortyzatorem dla "bardziej" początkujących i jesli go stuningujesz (nie jest to trudne) to masz bardzo fajny amorek za małe pieniądze
PZDR wszystkich niedowiarków , ze Duro Triple to szajs

I się całkowice zgodzę z Pharaun.ojP!! ze Duro jest dobrym amortyzatorem dla "bardziej" początkujących i jesli go stuningujesz (nie jest to trudne) to masz bardzo fajny amorek za małe pieniądze

PZDR wszystkich niedowiarków , ze Duro Triple to szajs