TRIPLE czY ZWYkłe
-
- Kontakt:
Ale tutaj chodzi o to że robicie z Duro jakiegoś super amora który wybiera liście jest super płynny i nie do zajechania... tymczasem dla mnie jest to amor dość przeciętny ...
Choć trzeba przyznać że w swojej półce cenowej ciężko mu znaleźć konkurencje to nie porównywałbym go do Juniora który jest bez wątpienia wytrzymalszy, dużo sztywniejszy i lepiej pracuje...(oczywiście to wszystko idzie za dużo wyższą ceną)
Tutaj macie prace Juniorka...http://www.pinkbike.com/video/16386/
Choć trzeba przyznać że w swojej półce cenowej ciężko mu znaleźć konkurencje to nie porównywałbym go do Juniora który jest bez wątpienia wytrzymalszy, dużo sztywniejszy i lepiej pracuje...(oczywiście to wszystko idzie za dużo wyższą ceną)
Tutaj macie prace Juniorka...http://www.pinkbike.com/video/16386/
Sell: Rower - Intense M9
elastometr jak już, ale i tak duro triple po wyciągnięciu na goleniach i powięskzeniu skoku to maszynka do robienia sobie krzywdy.Pharaun.ojP!! pisze:obcinasz elastomert i masz 175 mm płynnego skoku xD
Po wrzuceniu tłumika chodzi jak zwykłe duro, ale przez wysokość jest mniej wytrzymałe. Górna pólka jest do d..., a dłuższe golenie znacznie łatwiej wygiąć nawet przy niezbyt mocnym kontakcie z drzewem. (był nawet gdzieś taki filmik, gdzie koleś skasował tripla. Ja dodam że przy dzwonie w drzewo jurkiem, 30 km/h jak nic, kask mi pękł na szczęce, a amorek nie ucierpiał wcale. A ważę więcej niż dziecko lat 15, ile ~ mógł mieć chłopak ze wspomnianego filmika)
miałem kiedys duro i wydawał mi się super (wcześniej miałem amory pokroju rst gamma i mozo) dopóki nie przesiadłem się na coś lepszego. Różnica jest kolosalna i w pracy i wytrzymałości. Moje duro odjechało na sterówce. po niecałym roku bardzo lekkiej w porównaniu do teraz jazdyPharaun.ojP!! pisze:wszyscy sa nastawieni do duro tak jak sa bo słuchają opini innych a sami ze tak powiem gówno wiedzą..
to albo z postrzeganiem świata jest coś u ciebie nie tak, albo kumpel powinien przeserwisować amora. Miałem duro, grzebałem, rozbierałem raz na tydzień itd. i wiem jak to może pracować.Pharaun.ojP!! pisze:umpel co jeździ ma juniora 05 , i jak wiele razy jeździłem na nim nie widziałem zbyt wielu różnic
I co do tematu, dla mnie znacznie lepiej dozbierać trochę i kupić używkę junior/ dropoff triple czy 150mm, albo chociaż dj'a 150, czy nawet 130 i będzie to chodzić i trzymać się 100x lepiej. a Do dropoffa 150 czy dja 150 niedużo trzeba dołożyć względem duro.
A z dwojga złego polecałbym duro singla, albo tripla nie podnoszonego za bardzo na lagach i z wsadzonym tłumikiem
Oj dzieci dzieci... każdy następny mądrzejszy sprytniejszy lepsiejszy ;O 1 sezon i wszystko wiedzą... pokupowali jujniory po 5 włascicielu i bez kija nie podchodz.. morthias dlaczego tak ubliżasz jakże znakomitej firmie suntoura chcesz pójść siedziec za pomówienia czy co.. obg*wniasz taki elegancki amorek..kolo sam masz czerwonego symbolika jakże to łamliwej firmy kross czy jak?!...skoro duro to strata kasy i duże ryzyko uszczerbku na zdrowiu.. to oddaj lepiej te ramkę pierwszemu lepszemu..AA suma sumarów to kup sobie dj 3 po 10 włascicielu za 300złociszy będziesz elo...klexuh.. ludzie dajcie mu fotke bo chłpoak nie widział nigdy takiego monstrualnego 3,5 metrowego dropa a zresztą nie dziwie sie tobie przecież jestes z zagranicy... powiedz tylko czy to prawda że Sosnowiec to arcy-mega-super wielka-nekropolia położona na południu Polski w województwie śląskim. Najludniejsze miasto Zagłębia Dąbrowskiego (to tam gdzie psy dupami szczekają), będące zarazem najbardziej na południe wysuniętą dzielnicą Warszawy.????a tyy mrutbdg masz nawet nawet ten sprzęt komunijny i walisz takie texty o kozactwie i prosach widzisz są ludzie co mają talent chęć i zapał do jeżdżenia nawet na uznawanych za szit duraczach a ja sądze ty z tym twojim lans gadzetem nawet z 1, m byś bez zbroji pewnie nie skoczył a kolo z triplem na trasce zostawił by cię z tyłu..SeraaX brachu ...przeanalizowałeś wszystko jak sam Jacek Gmoch a prz tym byłeś srogi jak sam poseł Ziobro ...napisałeś wczesniej takie coś " Ja dodam że przy dzwonie w drzewo jurkiem, 30 km/h jak nic, kask mi pękł na szczęce, a amorek nie ucierpiał wcale. A ważę więcej niż dziecko lat 15" jak ryjem zamortyzowałes uderzenie to junior nie miał już nic do zebrania xD. no więc nie wiem o co kaman __najoptymalnie o duro wypowiedział sie wojtas i alanck widac mają chłopaki dystans i opanowanie do wypowiadania sie o drażliwym temacie jakim jest duro. .nie rozumiem jednego poprawiacie się jeden po drugim nawet literówki jak nauczycielka polskiego w podstawówce....
Pharaun.ojP!! napisał:
elastomert
SeraaX napisał:
elastometr jak już,
następny elastomer
a niech sie to nawet elastoplast każdy wie co to ku*wa jest ....
kolo w temacie PYTA co lepsze duro zwykłe czy tripple......... no to nie wpierd*lajcie się z juniorami didżejami i innymi oszołomami tylko powiedzcie co lepsze i wylogujcie się...
pharaun wypowiedział się skrzętnie i logicznie stuningował tripla i jest zadowolony skacze 3,5 m katuje i nic się nie z nim dzieje... a tu wpada stoważyszenie juniora i kamieniuje go za to że poleciał 3,5m na duro nie wiem ludzie opamiętajcie się niech se leci nawet 5 m ....Ja mam szacunek do każdego ale kutafoństwa nie toleruje ....
mam również szacunek do suntoura za to że jest wogóle taka firma cieszę się ze robią amorki takie jak triple czy inne duracze jest to sprzęt dla początkujących za małe pieniądze dla tych którzy nie są tacy dobrzy jak wy na markowym sprzęcie wkoncu nie każdy może sobie zafundować boxxa i glorke .... dobra koniec OK czekam z niecierpliwoscią ma mój lincz ale nie spieszcie się słownik wyr obcych i jazda z ciul*m........................ peace
Pharaun.ojP!! napisał:
elastomert
SeraaX napisał:
elastometr jak już,
następny elastomer
a niech sie to nawet elastoplast każdy wie co to ku*wa jest ....
kolo w temacie PYTA co lepsze duro zwykłe czy tripple......... no to nie wpierd*lajcie się z juniorami didżejami i innymi oszołomami tylko powiedzcie co lepsze i wylogujcie się...
pharaun wypowiedział się skrzętnie i logicznie stuningował tripla i jest zadowolony skacze 3,5 m katuje i nic się nie z nim dzieje... a tu wpada stoważyszenie juniora i kamieniuje go za to że poleciał 3,5m na duro nie wiem ludzie opamiętajcie się niech se leci nawet 5 m ....Ja mam szacunek do każdego ale kutafoństwa nie toleruje ....
mam również szacunek do suntoura za to że jest wogóle taka firma cieszę się ze robią amorki takie jak triple czy inne duracze jest to sprzęt dla początkujących za małe pieniądze dla tych którzy nie są tacy dobrzy jak wy na markowym sprzęcie wkoncu nie każdy może sobie zafundować boxxa i glorke .... dobra koniec OK czekam z niecierpliwoscią ma mój lincz ale nie spieszcie się słownik wyr obcych i jazda z ciul*m........................ peace

Stary, widze ze masz jakies problemy, ale coz...addyi pisze:morthias dlaczego tak ubliżasz jakże znakomitej firmie suntoura chcesz pójść siedziec za pomówienia czy co.. obg*wniasz taki elegancki amorek..kolo sam masz czerwonego symbolika jakże to łamliwej firmy kross czy jak?!...skoro duro to strata kasy i duże ryzyko uszczerbku na zdrowiu.. to oddaj lepiej te ramkę pierwszemu lepszemu..
Nie ublizam firmie, bo firma OSTATNIO zebrala sie w sobie i zaczeli robic naprawde dobry sprzet za dobra kase. Mowie tylko ze Duro Triple to szajs i za ta cene lepiej kupic uzywany sprzet lepszej firmy...
A jesli masz jakies problemy z moja rama - owszem, mam Signa, tylko i wylacznie z tego powodu ze nie mam pieniedzy na lepszy sprzet, na ktory musze sam zapracowac. Tyle ze, jak pewnie widzisz nie mam w niej fabrycznego dampera, ktory porownalbym (zeby bylo do tematu) do Duro Triple - gowno w ladnym papierku. A ladny papierek nie uczyni z gowna batonika. Czasem lepiej kupic cos wygladajacego gorzej, albo uzywanego niz ladny szajs, a potem pluc sobie w brode po kryjomu, a na forum wypisywac jaki to swietny sprzet.
Nie neguje tego ze Pharaun.ojP!! skacze na Duro Triple dropy 3,5 m (chociaz watpie, ale nie wiem jak jezdzi, wiec nie moge tez tego ocenic), ale na tym amorze to troche glupota, mialem, polamalem, moge sie wypowiedziec.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
addyi dziecko bo Ci rodzice neta zabiorą za siedzenie po 12tej :]
No i banik się szykuje na konto, a jak piszesz z tego samego IP co z innego (bo na pewno masz je tutaj) to przy odrobinie szczęścia może i 2gie Ci zablokują
Pharaun.ojP!! ma tripla w meridzie i jedyne co ratuje oba sprzęty to chyba to ze ma 15 lat i za duzo nie waży. ale w 3,5m i tak nie bardzo wierzę
BTW:
No i banik się szykuje na konto, a jak piszesz z tego samego IP co z innego (bo na pewno masz je tutaj) to przy odrobinie szczęścia może i 2gie Ci zablokują

jak zaje... amorem, który nie był tak plastyczny jak duro to siłą rzeczy nie mając "strefy zgniotu" musiałem trafić w drzewo resztą poruszającej się masy, czyli w tym wypadku ryjem...addyi pisze:jak ryjem zamortyzowałes uderzenie to junior nie miał już nic do zebrania xD
\addyi pisze:pharaun wypowiedział się skrzętnie i logicznie stuningował tripla i jest zadowolony skacze 3,5 m katuje i nic się nie z nim dzieje...
Pharaun.ojP!! ma tripla w meridzie i jedyne co ratuje oba sprzęty to chyba to ze ma 15 lat i za duzo nie waży. ale w 3,5m i tak nie bardzo wierzę
BTW:
nie bardzo to łamliwe w porównaniu do duroaddyi pisze:sam masz czerwonego symbolika jakże to łamliwej firmy kross
kurde co do dropowania to niekiepskie walnięcie było z mojego garażu około 190-200cm na płaskie no dobra nie płaskie był spad jakieś 5% głównie z powodu sprawdzenia czy monster faktycznie nie dobija... i nie dobija 
a co dopiero 3.5m
respect w takim razie za technikę układania roweru zakładając, że drop faktycznie został zaliczony.
Jeśli ktoś chce walnąć na płaskie 2m to zapraszam na dach mojego garażu
Ja się tylko raz zebrałem na mój garaż i nie prędko powtórzę tą akcję. hehe
Wracając do duracza modele 2007 w górę o dziwo bardzo przyjemnie się uginały
Kumplowi nawet anody nie zdarło
(wersja duro D czyli stalowe golenie).
Cóż zdecydowanie wolałbym wziąć jedno półkę rocznik od 2007 w górę ze względu na regulowany tłumik i ogólnie nie tak kosmicznie złą pracę. Duro ma tłumić konkretne pierdyknięcia na dirtach i w tym się sprawdza znakomicie.
Jak ktoś chce go używać w lesie to powinien wybrać jakiś inny model sountura. W każdym bądź razie w cenie 300zł za nowego chyba duro najlepiej wypada, jak masz wolne około 150zł i chcesz śmigać po lesie to dozbieraj do Spinnera AMMO (jakość potwierdzona przez użytkowników którzy go zakupili nie mając większego pojęcia co biorą).
Tripla nie ma sensu brać, brak tłumika stosunkowo mała sztywność no ale jak ma służyć do lansu to zdecydowanie triple.
Jeśli chcesz dobrego amora na początek gdzie w 90% nie ma się kasy na koronę z M-ką bierz duracza z 1 półką, jak chcesz duro do lansu bierz triple.
Chociaż nie można tu nie wspomnieć, ze na stosunkowo płaskiej trasie DH Rzeszów pewien zawodnik na duro triple w sign FR2 powymiatał system
hehe
Fajną opcją było by wyrwanie duro E nawet używkę, tłumik ten sam ale sterówka z lepszej jakościowo stali oraz golenie górne z alu przez co anoda nie złazi
Każdy Ci to potwierdzi, ze amor z tłumieniem powrotu zdecydowanie mniej daje po łapach w trakcie skakania lub ostrej jazdy po lesie dla tego ze względu chociaż na wygodę nie decyduj się na triple.
Nie będę się rozwodził 1,2,3 - 10m lotu w dal czy w dół, jak ktoś potrafi lądować to na sztywniaku da radę to wytłumić i sprzęt wytrzyma.
Przykład mój stary underground + monster hehe ramie nic się nie stało a wszyscy jak leci krytykowali takie połączenie mimo, że było chwilowe.
Wszystkim snobom którzy ostro jadą tańszy sprzęt(pomijając całkowicie marketowe pozycje hehe) w momencie gdy dorobiły się wypas maszynerii proponuję sobie przypomnieć początek budowy gdzie nie było kasy na nic a amortyzatory powyżej 400zł to były szczyty marzeń, zastanówcie się nad tym.
Każdy kto kocha swój sprzęt i własnymi rękoma i wyrzeczeniami się go dorobił nie obrazi się za to co jest napisane powyżej i będzie wiedzieć, ze nie o nim mowa. Wiadomo wszystkich do jednego wora wrzucać nie można.
Sam poczatkiem tego sezonu jeździłem na XCR + underground teraz jest monster + univega na 4 zawiasie
Trzeba wyjść z założenia, ze Majkela Dżeksona od razu nie zbudowali... dziś koleś pyta duro jedno czy 2 półkowe a jutro zapyta 888 rc3 czy fox 40. (oczywiście to mocna przenośnia)

a co dopiero 3.5m

Jeśli ktoś chce walnąć na płaskie 2m to zapraszam na dach mojego garażu

Ja się tylko raz zebrałem na mój garaż i nie prędko powtórzę tą akcję. hehe
Wracając do duracza modele 2007 w górę o dziwo bardzo przyjemnie się uginały

Cóż zdecydowanie wolałbym wziąć jedno półkę rocznik od 2007 w górę ze względu na regulowany tłumik i ogólnie nie tak kosmicznie złą pracę. Duro ma tłumić konkretne pierdyknięcia na dirtach i w tym się sprawdza znakomicie.
Jak ktoś chce go używać w lesie to powinien wybrać jakiś inny model sountura. W każdym bądź razie w cenie 300zł za nowego chyba duro najlepiej wypada, jak masz wolne około 150zł i chcesz śmigać po lesie to dozbieraj do Spinnera AMMO (jakość potwierdzona przez użytkowników którzy go zakupili nie mając większego pojęcia co biorą).
Tripla nie ma sensu brać, brak tłumika stosunkowo mała sztywność no ale jak ma służyć do lansu to zdecydowanie triple.
Jeśli chcesz dobrego amora na początek gdzie w 90% nie ma się kasy na koronę z M-ką bierz duracza z 1 półką, jak chcesz duro do lansu bierz triple.
Chociaż nie można tu nie wspomnieć, ze na stosunkowo płaskiej trasie DH Rzeszów pewien zawodnik na duro triple w sign FR2 powymiatał system

Fajną opcją było by wyrwanie duro E nawet używkę, tłumik ten sam ale sterówka z lepszej jakościowo stali oraz golenie górne z alu przez co anoda nie złazi

Każdy Ci to potwierdzi, ze amor z tłumieniem powrotu zdecydowanie mniej daje po łapach w trakcie skakania lub ostrej jazdy po lesie dla tego ze względu chociaż na wygodę nie decyduj się na triple.
Nie będę się rozwodził 1,2,3 - 10m lotu w dal czy w dół, jak ktoś potrafi lądować to na sztywniaku da radę to wytłumić i sprzęt wytrzyma.
Przykład mój stary underground + monster hehe ramie nic się nie stało a wszyscy jak leci krytykowali takie połączenie mimo, że było chwilowe.
Wszystkim snobom którzy ostro jadą tańszy sprzęt(pomijając całkowicie marketowe pozycje hehe) w momencie gdy dorobiły się wypas maszynerii proponuję sobie przypomnieć początek budowy gdzie nie było kasy na nic a amortyzatory powyżej 400zł to były szczyty marzeń, zastanówcie się nad tym.
Każdy kto kocha swój sprzęt i własnymi rękoma i wyrzeczeniami się go dorobił nie obrazi się za to co jest napisane powyżej i będzie wiedzieć, ze nie o nim mowa. Wiadomo wszystkich do jednego wora wrzucać nie można.
Sam poczatkiem tego sezonu jeździłem na XCR + underground teraz jest monster + univega na 4 zawiasie
Trzeba wyjść z założenia, ze Majkela Dżeksona od razu nie zbudowali... dziś koleś pyta duro jedno czy 2 półkowe a jutro zapyta 888 rc3 czy fox 40. (oczywiście to mocna przenośnia)
-
- Kontakt:
seraxx mam 15 lat , waże 55 kilo to chyba nie mało .... i czy wy kur*a zrozumiecie to że to amor dla początkujących
co prawda to co sobą reprezętuje w jeździe mysle że nie jestem początkującym ale mam duro i jest zajebiste zbieram na nowy amor i gdy będe sie pozbywał duracza będzie mi go w ch*j żal bo dla mnie to coś więcej niż golenie górne , dolne i 2 połki.....
a co do wypowiedzi addyi: brawo. xD
seraxx jeszcze jedno nie strasz ludzi banem bo jeszcze przez przypadek sam doastaniesz... kolega nawbijał wam i nieweim za co chcesz tam bana.
wejdż se na zal.pl moze ci pomoze...
aha jak te duracze się tak łamią to dajcie przynajmniej 10 fot złamanych duraczów (triplów) bo ja jeszcze żadnego niewiedziałem ...

a co do wypowiedzi addyi: brawo. xD
seraxx jeszcze jedno nie strasz ludzi banem bo jeszcze przez przypadek sam doastaniesz... kolega nawbijał wam i nieweim za co chcesz tam bana.
wejdż se na zal.pl moze ci pomoze...
aha jak te duracze się tak łamią to dajcie przynajmniej 10 fot złamanych duraczów (triplów) bo ja jeszcze żadnego niewiedziałem ...
Pharaun.ojP!! ważysz mniej z rowerem niż ja bez, więc mało.
Co z tego że to amor "dla początkowych" . Równie dobrze ktoś może kupić za 500zł czy mniej jakąś używkę np dropoffa i znacznie lepiej na tym wyjdzie.
Kupno duro można wg mnie zaakceptować gdy na serio nie da się chwilkę wstrzymać, albo dołożyć w danej chwili chociaż 200zł do czegoś bardziej sensownego. Bo na duro można tylko stracić. Albo kasę, gdy zechcesz go sprzedać, albo gorzej zęby, gdy nieszczęśliwie strzeli.
I dalej: kupując duro lepiej wtedy wziąć zwykłe.
Może sobie bronic kolegę, jego sprawa, ale niech to robi kulturalnie.
Co z tego że to amor "dla początkowych" . Równie dobrze ktoś może kupić za 500zł czy mniej jakąś używkę np dropoffa i znacznie lepiej na tym wyjdzie.
Kupno duro można wg mnie zaakceptować gdy na serio nie da się chwilkę wstrzymać, albo dołożyć w danej chwili chociaż 200zł do czegoś bardziej sensownego. Bo na duro można tylko stracić. Albo kasę, gdy zechcesz go sprzedać, albo gorzej zęby, gdy nieszczęśliwie strzeli.
I dalej: kupując duro lepiej wtedy wziąć zwykłe.
nie straszę, a sugeruję, że tak może się stać jak ktoś zakłada konto i w swoim 2 poście bluzga wszystkich naokoło nie pisząc przy tym nic mądrego.Pharaun.ojP!! pisze:nie strasz ludzi banem
Może sobie bronic kolegę, jego sprawa, ale niech to robi kulturalnie.
1. NIE PRZEKLINAĆ
2. Tak sobie czytam i frajerzy Panowie z nas. Wydajemy ciężkie pieniądze na pękające Boxxery a możemy mieć tak cudowne Duro Triple. Wystarczy mały tuningi działa genialnie.
3. No niestety tak to bywa jak ktoś nie ma albo ma bardzo małe porównanie do innego ( z wyższej półki sprzętu ).
4. Trochę już było tematów o kilkumetrowych dropach i jakimś dziwnym trafem dropy znacznie zmalały lub były źle mierzone.
2. Tak sobie czytam i frajerzy Panowie z nas. Wydajemy ciężkie pieniądze na pękające Boxxery a możemy mieć tak cudowne Duro Triple. Wystarczy mały tuningi działa genialnie.
3. No niestety tak to bywa jak ktoś nie ma albo ma bardzo małe porównanie do innego ( z wyższej półki sprzętu ).
4. Trochę już było tematów o kilkumetrowych dropach i jakimś dziwnym trafem dropy znacznie zmalały lub były źle mierzone.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
-
- Kontakt:
steel2 czy ja cos mówie że boxxery , 888 , 66 , i wogóle są ch*jowe ??? porówanłem tylko prace juniora i mojego duracza i powiedzialem że były podobne , NIE takie same więc w czym problem .... sam na zime zmieniam mojego duracza na boxxera bo już napewno zasłużył na odpoczynek bo to co przeżył należy mu sie za to szacunek.
ja mam bardzo duże porównanie do sprzętu z innej półki i logiczne jest to ze duro nie ma prawa byc lepszy od juniora a o boxxerach nie wspomne ... niewiem może mój egzemplarz macał sam rydzyk i ma taką nadzwyczajną wytrzymałość i wogóole ... wiecie ;PSteel2 pisze:3. No niestety tak to bywa jak ktoś nie ma albo ma bardzo małe porównanie do innego ( z wyższej półki sprzętu ).
a ja jakims dziwnym trafem zostane przy podanej wysokości dropa z którego skakałem na duraczu ..... wiem jaką długość ma metr i jedyne jakie zawachanie miał ten drop było między 3 m do 3,5Steel2 pisze:4. Trochę już było tematów o kilkumetrowych dropach i jakimś dziwnym trafem dropy znacznie zmalały lub były źle mierzone.
-
- Kontakt:
Pamietajcie ze nie liczy sie bajk tylko umięjetności które posiada biker
Luuudzie co Wy macie do DURO (zwyklego) czy Tripla....skoro Was stać na super zajebisty rower to se jezdzij i chwal przed kumplami
Większość ludzi wypowiadający sie na temat Tripla wozi sie na fajnym sprzecie kupionym za pieniądze rodzicow.
Moim zdaniem nie ma lepszego Amortyzatoro w tej strefie cenowej jesli chodzi o nowe
Ja za swoje musze wszystko kupować i co?? nie jestem frajny nie jestem Elo.
ehhh szkoda gadac...niektórzy ludzie/ forumowicze prezentują nikły poziom intelektualny na tym Frorum
PZDR ludzi inteligentnie wypowiadającyh się i piszących skladnie i zrozumiale

Luuudzie co Wy macie do DURO (zwyklego) czy Tripla....skoro Was stać na super zajebisty rower to se jezdzij i chwal przed kumplami

Moim zdaniem nie ma lepszego Amortyzatoro w tej strefie cenowej jesli chodzi o nowe

Ja za swoje musze wszystko kupować i co?? nie jestem frajny nie jestem Elo.

ehhh szkoda gadac...niektórzy ludzie/ forumowicze prezentują nikły poziom intelektualny na tym Frorum

PZDR ludzi inteligentnie wypowiadającyh się i piszących skladnie i zrozumiale

Duracze?
Więc powiem tak, kumpel miał duro triple, nie katował go bardzo, raz po skoku z hopy na której się leciało 6m ? wylądował, zatrzymał się i podnosi rower bo chciał go obrócić dolne lagi zsunęły się, pourywało, zmiażdżyło w drobny pył te śmieszne plastikowe zabezpieczenia które łączą te rurki co są przykręcone do dolnych lagów, a od góry do sprężyn...(amortyzator był nowy miał zaledwie niecały miesiąc).
Moja przygoda z duracza jedno półki skok na hopie gdzie leci się 8m, przy najeździe zsunęła się glina z hopy(było mokro) i poleciałem na przód z lekka i pokrzywione lagi co później go blokowało. Zrobiłem z tym, skoki na dircie, lece na mega dirta chcę zrobić backflipa, za słabo się rozpędziłem i zeskoczyłem z rowera gdy byłem już na dircie, rower poleciał sam do góry i spadł przodem, patrzę pęknięta podkowa.
Praca ? jak się go nie popieści to będzie się tylko trochę uginał, a nie amortyzował.
Praca po tuningu w miarę, płynność ch***wa. Gdy przeczytałem, że nie wyczuwasz prawię różnicy między juniorem a triple to myślałem, że pęknę ze śmiechu, tak samo o tej płynności.
Więc powiem tak, kumpel miał duro triple, nie katował go bardzo, raz po skoku z hopy na której się leciało 6m ? wylądował, zatrzymał się i podnosi rower bo chciał go obrócić dolne lagi zsunęły się, pourywało, zmiażdżyło w drobny pył te śmieszne plastikowe zabezpieczenia które łączą te rurki co są przykręcone do dolnych lagów, a od góry do sprężyn...(amortyzator był nowy miał zaledwie niecały miesiąc).
Moja przygoda z duracza jedno półki skok na hopie gdzie leci się 8m, przy najeździe zsunęła się glina z hopy(było mokro) i poleciałem na przód z lekka i pokrzywione lagi co później go blokowało. Zrobiłem z tym, skoki na dircie, lece na mega dirta chcę zrobić backflipa, za słabo się rozpędziłem i zeskoczyłem z rowera gdy byłem już na dircie, rower poleciał sam do góry i spadł przodem, patrzę pęknięta podkowa.
Praca ? jak się go nie popieści to będzie się tylko trochę uginał, a nie amortyzował.
Praca po tuningu w miarę, płynność ch***wa. Gdy przeczytałem, że nie wyczuwasz prawię różnicy między juniorem a triple to myślałem, że pęknę ze śmiechu, tak samo o tej płynności.