RAMA SZTWYNIAK DO DH

babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

używany cocker będzie chyba najlepszą opcją :)
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Steel2 pisze:2. DH i sztywniak to się praktycznie wyklucza. Oczywiście się da tylko sensu to nie ma. Pozbieraj choć by z 1500 zł na BH lub coś zbliżonego.
Steel2 pisze:tyle, że jak widać nie każdy wie jaka jest różnica miedzy DH w pl a prawdziwym DH.

I nie warto koledze pokazać, że są lepsze wybory niż sztywniak do DH ?
Twoja głupota mnie rozwala... pogadaj sobie w domu ze ścianą bo pisanie postów i myślenie ci ciężko wychodzi...

A jeśli chodzi o temat osaa dalej nie napisałeś jaki budżet... w każdym razie polecę cockera lub pitbulla.
-=robert=-
Kontakt:

Post autor: -=robert=- »

ja tam od siebie polecam DM DS 3.0 sam na niej śmigam i nie narzekam (używkę można dorwać za + - 400pln) jak dotychczas wszystko dzielnie znosi (tylko support trochę wysoko siedzi ale da się przyzwyczaić :wink: )
slazak
Kontakt:

Post autor: slazak »

Steel2 coraz bardziej przypominasz goscia który tylko siedzi przed kompem i nawija, że polskie i lipa. Nie wiem czy jeździsz gdzieś, i jaki poziom reprezentujesz, ale odczuwam powiew oblatanego gościa po 30 któremu siada, że młodzi zaczynają go objeżdzać.

Ramę hmm, szczerze cockera odpuścił bym sobie, po co wydawać tyle siana fakt lepiej na BH. Zastanów się nad NS surgem, dosyć długa promocje są. Sam śmigałem na treku bruiserze sezon męczenia popękała ale śmigało się git.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

MŁYNOoBIKER > przykro mi, że masz ograniczenia umysłowe i nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi. Nie pisz już nic o myśleniu, bo to puste słowo dla Ciebie.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

slazak pisze:
Steel2 coraz bardziej przypominasz goscia który tylko siedzi przed kompem i nawija, że polskie i lipa. Nie wiem czy jeździsz gdzieś, i jaki poziom reprezentujesz, ale odczuwam powiew oblatanego gościa po 30 któremu siada, że młodzi zaczynają go objeżdzać.

zgadzam sie z toba !

Steel2 gosc chce SZTYWNIAKA do 1500zł a nie fula. OK ful bedzie lepszy ale skoro napisal ze chce sztywniaka to po co mu upychacie jakies fule ?
PS wiesz na polskie trasy dh sztywniak bedzie OK, nie ma tu jakis HC tras zeby sztywnika sobie nie dawał rady wiec wiesz...
Prawda jest tak ze w polsce na zawodach wiekszosc ludzi na sztywniakch ma lepsze czasy niz goscie na fulach ...
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

greenman pisze:Prawda jest tak ze w polsce na zawodach wiekszosc ludzi na sztywniakch ma lepsze czasy niz goscie na fulach ...
Nie no nie przesadzaj popatrz sobie na wyniki i czasy :)
osaa
Kontakt:

Post autor: osaa »

Na rame mam ok. 1500 zł, a kojarzycie rame Sunn ForestJump czy by się w miare dobrze sprawowała w lesie lub DM DS 3.0 , a cockera niechcę.
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

HT w DH, rama nie większa niż 15, w miare... wytrzymała. Ej ziom o czym ty piszesz bo chyba nie o DH ci chodziło. Popieram Steel2 i -=robert=-.
Pozdr ;p ... Dangerous mike DS to fajna ramka
Vermin, Baca.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

osaa nie do tego rama. Cockera nie wiem czemu nie chcesz bo w sumie w PL rama najbardziej sprawdzona.

BTW. http://cgi.ebay.co.uk/Evil-Imperial-fra ... 286.c0.m14
greenman
Kontakt:

MLYNoBIKER moze przesadzilem mowiac ze wiekszosc.. no ale i tak wiele razy sa lepsze czasy ;)
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Spoko, przepraszam, że w ogóle pokazałem jakąkolwiek alternatywę założycielowi tematu. Przecież powinienem zgodnym chórem krzyczeć to samo co inni.

Ja jeżdżę dla siebie, dla przyjemności. Już się nie ścigam. Kontuzje skutecznie mnie wyeliminowały kilka lat temu ze ścigania się w DH. Praca za burkiem po naście godzin dziennie też zrobiła swoje.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

A moim zdaniem Steel2 jest jedną z kilku najmądrzej i najbardziej rzeczowo gadających osób na tym forum i po mojej wypowiedzi możecie przestać go jechać :?

Wracając do tematu, hardtail do DH to męczarnia... Ale cóż, niektórzy to lubią no i ja po przerzuceniu się na korzenie XC składam drugi rower do "lightowego" DH i to właśnie będzie hardtail. Ten Evil to naprawdę świetna propozycja, sam bym go brał, ale nie starczyło by mi już kasy na reszte planów. Jak masz tyle kasy to bierz go, jak nie to poszukaj Cocka/Cockera, Pitbulla albo na allegro jest ciekawy Cube Flying Circus (z główką onepointfive). Cena troszke z kosmosu, ale ramka ponoć nie do zajechania. Pozdrawiam.

PS. czytajcie podpis, pilna potrzeba!
gg: 4709451
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

a ja proponuje SantaCruza JACKALLA cholernie mocna ramka... praktycznie nie da sie jej zlamać... pamietam żę starsze modele byly lżejsze niż cock a są identycznie wytrzymale... akuratnie mam tą ramke oraz caly rower na sell... dodam że jest to PIERWSZY w POLSCE JACKALL!! co do ceny możemy sie dogadać bo jest używana:)
linki do zdj.. http://www.pinkbike.com/photo/2532587/
http://www.pinkbike.com/photo/2532593/
pisz na gg lub na pinku... gg- 11312373
Karpiel i Duncon to moje zycie
z-tylu-po-prawej
Kontakt:

Post autor: z-tylu-po-prawej »

Joj tam k***a smuty pie****icie.... Każdy jeździ jak lubi i zależnie od możliwości...
osaa Kup sobie zielono-pedalską Kone Stuff.. zresztą co to za różnica, skoro stary Ci do wanny włazi, a stara ma parcie na szkło... już nie wspomnę o takim fakcie, iż masz stalowe suty, co niestety przekreśla Cię jako zawodnika DH... Weź pod uwagę również to, że do jeżdżenia w DH potrzebne są obie ręce sprawne... a z Twoim niedowładem nóg to będzie ciężko... nie no jesteś zero... elo... :P
greenman
Kontakt:

z-tylu-po-prawej ale jestes glupi ...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jackal to w sumie sensowny pomysł. war23 na PM trzeba było.
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

Steel2 - nie, nie jestes najmadrzejszy na swiecie
Pure Freeride
_Steel_
Kontakt:

Post autor: _Steel_ »

A gdzieś twierdziłem, że jestem ? Mam swoje zdanie poparte sporą praktyką i je wyrażam. Co Ci nie pasuje ?
Steel gg: 2600693
ODPOWIEDZ