O spiskach rzadow i globalizacji

dj2
Kontakt:

O spiskach rzadow i globalizacji

Post autor: dj2 »

http://img403.imageshack.us/my.php?image=img2147ue3.jpg
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Boże znowu? Nie jestem wielkim fanem obecnej idei globalizacji poprzez unifikacje ale cholera co jest z ludzmi od teori spiskowych?
Włos jeży się na głowie! Najnowszy film dokumentalny Alexa Jonesa, o spisku globalnej elity, mającej na celu ustanowienie Nowego Porządku Świata. Ma on polegać na eliminacji 90% populacji Ziemi i totalnej kontroli pozostałej resztki niewolników. Co nie udało się tyranom takim jak Napoleon i Hitler, udaje się globalistom wprowadzać podstępem krok po kroku. Czy 'Rok 1984' czai się tuż za rogiem? Kim są ciemne elity chcące rządzić całym światem? Polska wersja ze słuchu: KFI, PopS, Bimi & Antenka www.prawda.w.p
Rozwala mnie ten opis. Jak swiat jest taki straszny to moze skryc sie czas w Laosie, który połaczony jest jedynie 1 mostem z tajlandia. Ew. Birma na terenie gdzie produkuje sie Heroine. Powinno tam nie byc spisków i globalizacji.
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

obejrzyj sobie Zeitgeist
ale ile jest prawdy w kazdym z takich filmikow- niekt do konca nie wie wiec nie podniecaj sie zbytnio
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

ten film też ma za zadanie tobą manipulowac...
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Spaced
moderator
Kontakt:

babolfr dość nieudolnie
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

ostatnio to wszędzie same manipulacje, back-maskingi i tego typu sprawy :)
_Steel_
Kontakt:

Post autor: _Steel_ »

Już mamy takich co wszędzie spiski widzą. Całą partię.

Nie ma co wierzyć w bzdury, warto samemu oceniać co i jak.
Steel gg: 2600693
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

bo takie teorie mają wywołać wszechobecną panikę. Kiedy na świecie zapanuje chaos, wyłoni się ktoś, kto zaoferuje się być nowym przywódcą świata, tym samym stając się liderem niczego nieświadomych niewolników. Jesteśmy ZGUBIENI!!!!!!!

;D

choć z drugiej strony czasem można odnieść takie wrażenie - ustanowienie państw + włączanie każdego do społeczeństwa, bez prawa wyboru (zamieszkasz w górach w ziemiance, będziesz jadł to co upolujesz, to wpadnie ekipa i wsadzą Cię za kłusownictwo itd...). Nie podoba mi się też polityka odnośnie narkotyków - państwo staje się wielkim tatusiem prowadzącym obywateli za rączkę i zabraniającym tego, co wg niego jest złe. Chcę się truć, to to robię, krzywdzę tylko siebie (no, tu parę wyjątków można upchać, bo taka heroina to raczej mimo wszystko legalna być nie powinna).
Podobnie np kwestia pasów w aucie - nie zapinasz, ty zginiesz, jak stukniesz, nikt inny, ale mandat za to jest, w końcu jak się zabijesz, to jedna kieszeń mniej do dojenia, a za mandat też przy okazji coś wpadnie.

ale dość już gadania bez sensu, idę spać :]
kar0l
Kontakt:

Post autor: kar0l »

osato ten film, to jedno wielkie kłamstwo. Mówią, że niby ważna jest dla mich ogromna dokładność i sama prawda, tymczasem usiłują wmówić ludziom między innymi to, że wg. chrześcijan świat powstał 4 tys lat p.n.e., a chyba każdy dobrze wie, że ta religia w żaden sposób nie kłóci się nawet z teorią ewolucji. Pamiętam też, że gdy porównywali jakieś inne wierzenia przekręcili jakąś tam liczbę, na której potem bazowali. Gdyby zacząć drążyć temat tego filmu i sprawdzać wszystkie przedstawione tam argumenty, okazałoby się, że większość z nich jest przekłamana, naciągnięta lub mocno przekoloryzowana.

Co do teorii spiskowych to udziela nam się chyba moda z USA, tam zawsze jest wiele osób próbujących się doszukać jakiś przekrętów. Prawda jest taka, że obecnie zmanipulować ludzi jest bardzo łatwo. Wystarczy odpowiednio dopasować do siebie jakieś wydarzenia, trochę wyolbrzymić, przekłamać... Niestety wiele ludzi obecnie wierzy we wszystko co usłyszy czy przeczyta, nie próbując nawet tego zweryfikować.
Jaca
Kontakt:

kar0l pisze:tymczasem usiłują wmówić ludziom między innymi to, że wg. chrześcijan świat powstał 4 tys lat p.n.e., a chyba każdy dobrze wie, że ta religia w żaden sposób nie kłóci się nawet z teorią ewolucji
no z tym to można się nie zgodzić. Kocioł stara się dopasować do obecnego świata, dlatego obecnie mówi się, ze obie teorie się nie kłucą, a jeszcze w całkiem nieodległych czasach inkwizycja jechała po kopernika (na szczęści zmarło mu się, zanim dojechali) i zapewne niejednemu księdzu pękła żyłka, jak w szale krzyczał z ambony, ze darwin powinien wylądować na stosie za swoje herezje.
dj2
Kontakt:

Post autor: dj2 »

Jasne ze do kazdej nowinki trzeba byc steptycznie nastawionym,filmiki z 11 wrzesnia moim zdaniem sa prawda,ze busch je zlatwil.Jak by nie bylo to ludzie od nafty i lekarst trzesa swiatem.Moze proroctwo oriona nam da wiecej.
http://img403.imageshack.us/my.php?image=img2147ue3.jpg
Spaced
moderator
Kontakt:

Proroctwo Oriona? WTF? dj2 Jakie sa dowody na to, ze bush zniszczył WTC? Poza tym, ze trzeba byc niezłym krejzolem, zeby odstawic opcje sugerowana w Zeicie. Sugestie ze bush jest kolejnym Stalinem/Hitlerem sa zwyczajnie smieszne. Bush jest po prostu debilem, a agencje rzadowe amerykanskie po prostu narobiłby troche niescisłosci. Nawet jesli jest tam spisek to watpie zeby nowo wybrany prezydent postanowil masowo zabijac wlasnych obywateli zeby zaczac wojne. Sa na to łatwiejsze sposoby. No i czemu w takim razie nie zaatakowano Arabi Saudyjskiej kontrolujacej wiekszosc swiatowej ropy i skad pochodziła wiekszosc "fałszywych" twoim zdaniem terrorystów ?

kar0l akurat co do chrześcijaństwa to głownie maja racje. Zwłaszcza w Amerykanskim wydaniu - czyt. Ewangelickim. Katolicy wola cicho przemilczeć niewygodne elementy bibli ("szanuj swojego niewolnika" etc. )
babolfr
Kontakt:

niestety głównym manipulatorem ludzi są religie... tak było, tak jest i tak będzie. Jeśli coś jest niezrozumiałe dla ludzi, wierzą w nawet najgłupsze wytłumacznia (powstanie świata itd), co wykorzystują religie, sekty itp....
kar0l
Kontakt:

Spaced rzadko się zdarza, żebym Cie nie popierał, ale teraz jest inaczej :D Generalnie jest tak, że ludzie niewierzący czytają o jakiś sprawach niewygodnych dla Kościoła i nie patrząc na wszystkie inne aspekty wiary, atakują takie punkty, które słabemu, albo i nawet przeciętnemu znawcy Biblii i chrześcijaństwa, ciężko jest obronić, ale okazuje się, że drążąc temat wiary znajdujesz wiele wytłumaczeń.

Jak chodzi o inkwizycje to polecam http://www.krzeszowice.diecezja.krakow. ... &Itemid=35 .

Śmieszą mnie też np. strony internetowe, na których ludzie podający się za ateistów wpisują się na listę i załączają do tego komentarz w stylu "pokażmy ilu nas jest". Wg mnie to służy tylko i wyłącznie do wzajemnego usprawiedliwienia się tych ludzi.

P.S.
Widzę, że na tym forum mniej jest obrońców chrześcijaństwa niż Zumbi :mrgreen:
babolfr
Kontakt:

kar0l pisze:sprawach niewygodnych dla Kościoła i nie patrząc na wszystkie inne aspekty wiary, atakują takie punkty, które słabemu, albo i nawet przeciętnemu znawcy Biblii i chrześcijaństwa, ciężko jest obronić, ale okazuje się, że drążąc temat wiary znajdujesz wiele wytłumaczeń.
to pokaż mi chociaż jedno racjonalne wytłumaczenie... Bo według mnie to wszystko jest kompletnie irracjonalne, pozbawione sensu oparte jedynie na bezdowodowych przekazach :)
Jaca
Kontakt:

kar0l pisze:Śmieszą mnie też np. strony internetowe, na których ludzie podający się za ateistów wpisują się na listę i załączają do tego komentarz w stylu "pokażmy ilu nas jest". Wg mnie to służy tylko i wyłącznie do wzajemnego usprawiedliwienia się tych ludzi.
to są albo ludzie, którym się nudzi, albo szczerze nienawidzący kościoła. Podobnie z drugiej strony wpieranie, że ateizm jest formą wiary i przypisywanie mu najbardziej zwierzęcych cech ludzi... olać, nic więcej.

Jeżeli chodzi o wiarę, to moim zdaniem powinno to wyglądać tak - nie ma żadnych rozwijanych i finansowanych doktryn, każdy ma swój rozum i niech rozmyśla nad tym po swojemu
kar0l
Kontakt:

babolfr wytłumaczenie czego? Wiary nie da się udowodnić bo przestałaby być wiarą. Wiem, że zaraz się wszyscy zaczną czepiać tego zdania, ale kto będzie chciał to je zrozumie.
Jaca ale jak chodzi o ateizm to faktem jest, że gro ludzi teoretycznie nie wierzy w nic, a jednak mają jakieś amulety itp. Co do Twojego drugiego akapitu, to mówisz o jednym z odłamów katolicyzmu, który doprowadził do powstania setek nowych odłamów. Poza tym czasami denerwują mnie kazania księży i w takich chwilach warto właśnie spróbować samemu zinterpretować dany fragment PŚ. Inaczej sprawa wygląda jednak jak chodzi o rozumienie przez każdego na własny sposób wszystkich praw w Kościele. To tak jakbyś nie liczył się z prawem danego państwa i kierował się tylko własnym sumieniem i rozumem. W takiej sytuacji mój dziadek już dawno zamordowałby lokalnych komunistów :mrgreen:
Spaced
moderator
Kontakt:

kar0l pisze:Spaced rzadko się zdarza, żebym Cie nie popierał, ale teraz jest inaczej Generalnie jest tak, że ludzie niewierzący czytają o jakiś sprawach niewygodnych dla Kościoła i nie patrząc na wszystkie inne aspekty wiary, atakują takie punkty, które słabemu, albo i nawet przeciętnemu znawcy Biblii i chrześcijaństwa, ciężko jest obronić, ale okazuje się, że drążąc temat wiary znajdujesz wiele wytłumaczeń.

Jak chodzi o inkwizycje to polecam http://www.krzeszowice.diecezja.krakow. ... &Itemid=35 .

Śmieszą mnie też np. strony internetowe, na których ludzie podający się za ateistów wpisują się na listę i załączają do tego komentarz w stylu "pokażmy ilu nas jest". Wg mnie to służy tylko i wyłącznie do wzajemnego usprawiedliwienia się tych ludzi.

P.S.
Widzę, że na tym forum mniej jest obrońców chrześcijaństwa niż Zumbi
Wiele wytłumaczeń? Stary ja sie wlasnie bibli nie czepiam bo tam mozna takie perły znalesc, ze zaden wierzacy nie bedzie w stanie sie pod tym podpisac.
I nie mów chrzescijaństwa i jest tyle odmian, ze to sie w pale nie miesci. Ewangelicy potrafia spiewac swoim dzieciom piosenki, ze "Behemot był dinozaurem"...

A co do zbierania sie Ateistów to zdecydowanie nie rozumiesz po co. Chodzi o to, ze statystyki mówia, ze w PL jest bodajze 99% wierzacych czy cos w tych okolicach dlatego, ze jako wierzacy liczany jest kazdy po chrzcie i zeby nie był tak liczony musi on dokonac apostazji (co kosciół utrudnia jak tylko moze i ogólnie stara sie gubic papiery i olewac sprawe bo ma cie w dupie i nie chce tego robic pomimo przyznawania, ze taka mozliwosc istnieje). Jesli ludzie beda uwazac, ze jest mało ateistów beda traktowani jak mniejszosc wariatów i ogólnie zle, szczególnie w kraju zwiazanym z wiara. Dam ci przyklad. Stany i pytanie sondażowe " Na kogo zagłosowałby pan na prezydenta".
-Żyd - 99%
-Kobieta 96%
-Czarny (90tki niskie, nie pamietam)
- Mormon 72%
- Ateista 49%
Uhh to troche sugeruje jak zle sa potrzegani ateisci biorac pod uwage, ze sonda byla przeprowadzana najpewniej w liberalnym miejscu.

babolfr wytłumaczenie czego? Wiary nie da się udowodnić bo przestałaby być wiarą. Wiem, że zaraz się wszyscy zaczną czepiać tego zdania, ale kto będzie chciał to je zrozumie.
Ale dlaczego wiara, w to a nie co innego? Bo tak ci od dziecka wpoili i w takiej kulturze zyjesz. W innej kulturze móglbys np. wierzyc w Boga paczki z nieba (jest taki kult ;) ). Zreszta skoro wiara to wiara bez wiedzy i nalezy to szanowac to czemu leczymy ludzi wierzacych, ze sa napoleonem? ;)

kar0l pisze:Jaca ale jak chodzi o ateizm to faktem jest, że gro ludzi teoretycznie nie wierzy w nic, a jednak mają jakieś amulety itp. Co do Twojego drugiego akapitu, to mówisz o jednym z odłamów katolicyzmu, który doprowadził do powstania setek nowych odłamów. Poza tym czasami denerwują mnie kazania księży i w takich chwilach warto właśnie spróbować samemu zinterpretować dany fragment PŚ. Inaczej sprawa wygląda jednak jak chodzi o rozumienie przez każdego na własny sposób wszystkich praw w Kościele. To tak jakbyś nie liczył się z prawem danego państwa i kierował się tylko własnym sumieniem i rozumem. W takiej sytuacji mój dziadek już dawno zamordowałby lokalnych komunistów
Bo tak na prawde nigdy nie mozna byc 100% pewnym w zadna strone na skali religia i ateizm. Wiekszosc ludzi po prostu nie wierzy w Chrzescijaństwo bo to przemodelowana stara religia i akurat korelacje pokazane w zeicie pomimo faktu, ze uwazam sam film za kompletnie głupi sa bardzo sensowne i sie potwierdzaja. Akurat mam znajomego na religioznastwie i duzo wczesniej na wiele podobnych korelacji znajomy zwracal mi uwage. Chrzescijanstwo to po prostu sztuczny twój zlepiony z pomysłow zapozyczonych z innych religi od podstaw po wiele z mitologi (jak np. wizerunek diabła). Pomijam ten najłatwiej potwierdzalny fakt, ze zadne zródła z czasów chrystusa nie wspominaja o nim co dziwne skoro tak duzo namieszał. Jakos wielcy religi wschodu sa lepiej udokumentowani niz Chrystus.

Poza tym boze w kosciołach jest zimno. Po co tam chodzic.
kar0l
Kontakt:

Spaced mówisz, że Chrystus nie jest udokumentowany, a nawet islam potwierdza fakt jego istnienia. Uznaje go za proroka, jednak mniejszego od Mahometa. Co ciekawe wspomina także o jego matce - Maryi.
Prawdą jest, że gdybym się urodził np. w Turcji byłbym muzułmaninem. Wszystkie dominujące religie mają ze sobą wiele wspólnego. Myślę, że powinno się wyznawać tą religię, jaka jest charakterystyczna dla kultury w której się wychowałem.
ODPOWIEDZ