Witam
Dozbierałem trochę więcej kasy i zainteresowała mnie rama taka jak w tytule !
Co o niej sądzicie! Śmigam w Dircie, amora mam Dj3 2008 100mm, będzie to razem się zgrywało? Pozdrawiam
hmm...Ja osobiście na dirt bym wziął Voida. Chociaz bitch tez powinien dać radę....Tylko to geo jest stworzone chyba do troche wyższych amorów (jezdzilem na Bitchu z DJ3 100mm). Bo przy amorze 100mm szczeze powiem nie podobało mi się geo....A Void Ci nie spasuje??
tzn nie wiem kumpel ma voida na duro 130mm skoku i fajnie się jeździ a na bitchu nigdy nie jeździłem a cena znacznie się nie różni więc wole dopłacic jakby był lepszy
Bitch w rczniku 08 to taka allroundówka. Sam ąmigałem na 06 ze stówką z przodu. Ale faktycznie jeśli chcesz cos do dirtu/streetu to tak jak mówi Spaced poszukałbym czegoś z krótszym tyłem i nieco lżejszego. Nowy Void albo używka Suba/Pussy ale za DC nie przepadam.
tzn NS mnie interesuje tylko lub Octane ponieważ mój tata ma firme rowerową i bierze od nich części! Suba 2008 tez bym mogl miec ale slyszalem ze ludzie sobie go nie chwala a bitch nie nadaje sie do amorów o malych skokach dlaczego dlugi jest czy jak (wolalbym krotka rame)
Krótki tylni trójkat ułatwia obroty manuale itp. Jak możesz to bierz Suba 08. Mam go juz od czerwca ostro katuje i nic. Mowa o modelu 26". Nauke 360 przeżył wzorowo i teraz na chopach juz latam. Jak przeżyje nauke TW to nic mu nie będe w stanie zarzucić. A NS problemów z reklamacją nie robi tym bardziej jak twój ojciec ma dostęp do ich magazynów. Tylko raczej bankowo Subów na magazynie 7anna juz nie ma :-/
No nie pytałem czy mają czy nie a Void od Suba dużo gorszy bo jak nie to po co przepłacać zanim coś kupie wolę się dobrze dowiedzieć żeby nie żałowac ;}
Void ta nowa seria jest tylko nie wiele cięższa od Suba 08 26"(lekko ponad 100gram) no i nie ma takich rarytasów jak odkręcane przelotki czy zintegrowany zacisk. Geo też minimalnie inna. No i rurki nie są tak cieniowane. Jakby sie przyglądać bo by i jeszcze inne różnice się znalazły.
Na Subie trzyma mi się w miarę elo. Troche kamieniu już się o rame obiło a narazię więksych odprysków brak Tylko jak kupiłem to był mały problem z zaciskiem bo było tak grubo farby, że śruba wejśc nie chciała więc sły byłem troche na żółtków ale poszło potem bez problemu.
ja polecilbym Ci suburbana ale gdyby nie to co sie stalo po trzech miechach http://www.pinkbike.com/photo/2629613/#top wydaje mis ei ze te na 2k9 beda takie samy tylko ze inne malowanie beda mialy, hehe [/b]bombel mialem ten sam problem
Bitch jest za "długi" na dirt , a romet gdy wsadzisz do niego jakiegoś dj 100 mm to bedzie miec support za wysoko te ramy były budowane pod sztywny wideł.
no tak ja go rozwalilem, nie dal rady nie dokreconym tailwhipom i 360 hehe, ale ogolenie to super mi sie na niej jezdzilo jezdzi, voida tylko widzialem, wydaje mi sie ze jest podobnie zrobiny jak sub, tyle ze napewno tanszy...