Siemka.
Miał może ktoś takie złamanie nosa? Jest to złamanie nosa z odłamem pośrednim z przesunienciem gdzieś o 2 cm. Jak ktoś miał to co i jak z tym?Ile sie goi.Byłem u lekarza i sae straszne rzeczy mi mowil;PJak nie w tym dziale o przeniescie choc w ta watpie;P
dzieki;]
eskimos28 po prostu idz do drugiego lekarza. Zawsze tak robie w przypadku zlamań. Zreszta w czym ci nos przeszkadza ze sie dlugo goi? Trzymasz nim kiere?
Specjalistą nie jestem,a le skoro masz odłamek jakiś to chyba konieczna jest operacja albo ręczne przesunięcie go na swoje miejsce... taki odłamek 'luźny' to nic dobrego - przy porządnej glebie może Ci nawet przeciąć skórę.
HaH byłem u paru lekarzy.Nastawil mi to jeden ręcznie.Wsadzil tamponade, po 48 h zdjal mi to.Nos jest prawie prosty.Chrąstka sie zosła, ale kość nosowa jeszcze nie.Takie dziwne uczucie.Jak leze na prawym boku to ciagnie mi go na prawo i na odwrot.Tez chodze do prywatnych, ale była nagła sytuacja i musiałem isc na pogotowie...Ile mozna z tego dostac odszkodowania?;D
Pozdr i Dzieki ;]
Heh bic czesto nie.Pewnien gostek wyskoczyl ze chce isc na ustawke.Wygladal na dosc latwego, ale jak przyszlo co do czeo to wyjal owijki i napierdalal jak psychopata a wiec.Gostk jedzie na psychotropach...:/ A złamanie reki na snowboardzie ;D
Boze co sie z ludzmi dzieje w tych mrocznych czasach. W mojej szkole bylo ledwie kilku ludzi, którym rekoczyny do głowy przychodziły. Jeden do mnie z takim pomysłem wyskoczył to po prostu roześmiałem mu sie w twarz i dałem do zrozumienia ze robi z siebie debila. Dziwne ale jakos mu przeszło. eskimos28 sa lepsze rozwiazania. No chyba, ze jak Owen Wilson chcesz wygladac i to celowo robisz :P
A po naprostowaniu nosu odrazu można jeżdzić? bo w czwartek będe miał naprostowywany a w sobote na joyridedays . będe mugł pojechać na zawody czy trzeba coś odczekać lub coś?