jak chcesz lancuch zmieniac to kasete tez by sie przydalo.. bo jak kupisz tylko nowy lancuch to moze ci przeskakiwac..
jesli chodzi o kasete + lancuch.. ja bym polecil shimano XT.. calosc wyjdzie ci w granicach ok 170 a naprawde warto ..
Michal4X lancuchy shimano naprawde sa bardzo slabe... i lubia sobie peknac jak byly skuwane. Wiec tylko i wylacznie sram! Jak chcesz dobry lancuch srama do 100zl to polecam pc 991 http://allegro.pl/item465654250_nowy_la ... edowy.html
Michal4X rozerwalem 2 lancuchy shimano... jeden XT mialem go raptem 4 dni i polegl w czasie wheeliego przez co prawie mnie autobus potracil... Pozniej jeszcze kumpla lancuch zerwalem przy mocniejszym przypedalowaniu! Wiec to jest jak dla mnie totalna porazka!! Tylko i wylacznie SRAM. Pozatym jesli juz ma kupowac to nie lepiej kupic cos co na pewno nie zawiedzie a nie jakis badziew ktory w WIEKSZOSCI przypadku polega po krotki uzytkowaniu... dodatkowo shimano luba rdzewiec co widzialem bedac na slowacji u kilku osob majacych lancuchy tej firmy. Jak tanszy to pg 971 82zl stoi z tego co pamietam ale moze znajdziesz tanszy na allegro