Łozyska w truvativ hussefelt howitzer

pankrzys
Kontakt:

Łozyska w truvativ hussefelt howitzer

Post autor: pankrzys »

Siemka,

mam mały problem, mianowicie coś mi nie pasowało w pracy mojego supportu i po rozebraniu okazało się, że jedne łożysko jest totalnie zmielone, najprawdopodobniej od strzała na poluzowanym supporcie... to inna sprawa, skubany cały czas się rozkręcał.
Teraz jest grzyb pokroju tego, że samo łożysko jest niedostepne. Mam już obydwa wybite, jedno od razu poleciało do kosza, bo nic z niego nie zostało, natomiast drugie mam na wzór.
Wymieniał ktoś może te łożyska ? da radę podpasować jakiś zamiennik ?
Co prawda te ma frez na około i pierścień, żeby się nie wysuwało, ale te drugie nie miało tego pierścienia a się nie wysunęło, więc myślę, ze nie będę się skupiał na szukaniu łożyska z frezem.
Za chwilę skoczę do sklepu z łożyskami, to podzielę się informacjami, ale jeśli macie doświadczenia w tym temacie, to proszę o rady :)

pozdro 8)
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Witam!

Miałem podobny problem, szukałem takich łożysk na necie, w sklepach rowerowych zarówno "fizycznych" jak i on-line, niestety nic nie znalazłem. Najgorsze jest to że te łożyska nie mają żadnych oznaczeń prócz nazwy "sealex". Inna sprawa że ja nie wybijałem łożysk z misek więc nie miałem okazji ich wymierzyć.

Gdybyś Ty zmierzył dokładnie łożyska (śr. wew., śr. zew. i szerokość) to można poszukać po wymiarze. Swoją drogą był bym zobowiązany gdybyś też te dane tutaj zamieścił.

Pozdrawiam
pankrzys
Kontakt:

Post autor: pankrzys »

tia, własnie gość się uśmiał jak je zobaczył i zmierzył :) - rozmiar unikat.... nie pamiętam już dokładnie wymiarów, ale gość powiedział, ze to typowy świński trick producenta. Ogólnie nie do dostania... będę pisać maila do truvativa co z tymi łożyskami, bo innej opcji nie ma.
Saracen
Kontakt:

Post autor: Saracen »

pisaliście do producenta?
pozdr
Saracen
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

A mógłbyś podać te wymiary? Może uda mi się coś skombinować.
meff
Kontakt:

Post autor: meff »

Jeśli chodzi o łożyska do Howitzera, to mam w garażu pakiet z trochę zużytym wielowypustem, łożyska są pewnie dobre, więc może mógłby się komuś przydać?
ODPOWIEDZ