Marzocchi ROCO COIL R Jak to działa??

matss17
Kontakt:

Post autor: matss17 »

Spoko pocieszyliście mnie :twisted: bałem się że jak jutro pocisne swoje ulobione dropy to zostawie wachacz w krzakach :lol: Jak jóż pisałem wcześniej, to mój pierwszy full wiec damper to dla mnie nowosć.. a jego zaskakująca płynnosć aż mnie zmartwiła ;) kazuje sie jednak że 30 mm tzw rezerwy to jeszcze pożądny kiosk albo garaż 8)
htrs
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Roco jest dampem zaworowanym bardzo liniowo.
Jeśli to Twoj pierwszy full to będziesz miał wrażenie, że zawiecha jest zbyt miękka i zbyt głęboko się ugina.
Przywykniesz i jeszcze będziesz niedługo narzekał, że mogła by głębiej wchodzić :)

Ogólnie jak walniesz dropa i poczujesz kostki to trzeba się zastanowić nad zmianą ustawień hehe :)
3cm to naprawdę dużo moje roco TST R jak sobie "porządnie" usiądę moim kościstym tyłkiem włazi na 60% skoku.
Nie mylić z sagiem ten jest na 35% im więcej tym lepiej :D

Za to łyka w terenie wszystko dopóki skok się nie skończy.
Skakania różnych głupot też się damper nie obawia i można bez zastanowienia latać jako beta tester.

Mój mam przezaworowany wedle własnego uznania tak, żeby ostry hamulec włączał się dopiero gdy to faktycznie potrzebne. No ale to kwestia gustu :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

off_road ja tam lubie progresywna i skoczna prace ale i tak dobrze jak sie damper ugina, a nie pracuje na 1/2 skoku ;)

matss17 podaj wage bo jak mam wiedziec czy masz za twardo/miekko jak nie wiem ile ważysz...
matss17
Kontakt:

Podawałem juz :) 73kg
htrs
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

http://www.tftunedshox.com/tech-area/sp ... lator.html

Sugeruje ci sprezyne 400lbs nie 300. Moze to jest powodem ;)
matss17
Kontakt:

Dzidiaj go przetestowałem :twisted: Dogłębnie!!!!! Jest Wypas Pociskam wszystko, tak samo jak robiłem to na stuff (sztywniaku) Tyle że teraz dalej i miękcej.. zaskakujące ile można się nauczyc na sztywniaku i ile lepiej robić to wszystko na full'u Pozdro dla wszystkich Dzięki za wyczerpujacą rozkmine. Do zobaczyska na zawodach
htrs
ODPOWIEDZ