ZADANIE Z POLAKA HELP

Pharaun.ojP!!
Kontakt:

ZADANIE Z POLAKA HELP

Post autor: Pharaun.ojP!! »

wiem że to nie forum j. polskiego ale może uzyskam tu odpowiedz

pt będe pisał spr z polaka z Zdań wielokrotnie złożonych (poprawa) nie umie kompletnie poradzic sobie ze zrobieniem wykresów do zdan i nazwania zdań składowych aaa te zdania poniżej będe miał na 100% na sprawdzianie ... jak ktoś ma ochote i czas prosiłbym o zrobienie wykresów do tych zdań lub ew. jakies wskazówki.. z góry dziekuje ...

1)Gdy oglądaliśmy reportaż telewizyjny, nie przypuszczaliśmy, że jego bohater, już wkrótce odwiedzi naszą szkołę i zasiądzie w jury naszego konkursu.

2)Skoro nie chcecie oglądać tego filmu przejdziecie na chwilę do kuchni, ja natomiast z przyjemnością go obejrzę, a potem przygotuję wam kolację.

3)Spacerując po parku, zauważyliśmy, że trawa stała się już bardziej zielona, a na drzewach pojawiają się pierwsze pąki.

4)Zanim wyjdziesz na dyskotekę, zjedz obiad i zajmij się przez chwilę młodszą siostrą.

5)Chciałbym, abyś przeczytał tą książkę, którą ci poleciłem, bo jest naprawdę piękna.

6)Strudzony podróżnik poczuł pierwszy powiew chłodnego powietrza i odetchną z ulgą bo odzyskał nadzieję szybszego zakończenia wyprawy.

7)Wczoraj odwiedził mnie kolega, którego dawno nie widziałem, bo wyprowadził się, i mieszka od kilku lat we Wroclawiu.

8)Padał deszcz ale dzieci nie nudziły sie ani nie narzekały lecz doskonale bawiły się w świetlicy.

I do tego wykresu mam ułożyć zdanie:
1__ 1 zdanie główne 2 zd. podrzędne do 1 dopełnieniowe 3 zd. podrzędne do 2 okol. przyczyny.
2|__
3 |__

To na tyle więc jeśli ktos ma ochotę lub chęci bardzo prosze o pomoc będe bardzo wdzięczny a dobra ocena z tego spr. może mi uratowac życie bo z polaka mam nie za dobre oceny.. pozdrawiam i z góry dzięki
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

poradze ci teraz szczerze: ******* to :) idź na te poprawe i dostań kolejną jedynke (tylko nie oddawaj pustej kartki). nauczycielka zobaczy ze chciales sie poprawic a ty sie naucz z czego innego.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

Jak to dobrze być na studiach:D
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
Pharaun.ojP!!
Kontakt:

łukis dobra rada też bym tak chętnie zrobił ale niestety sprawa jest poważna ;PPP
Niewiem może znajdzie sie ktos kto chce pomóc ;PPPPP

aaaa nasza baba z polaka to stara łupa z ocami jak teleskop i nigy nie da za wyganą
slazak
Kontakt:

Post autor: slazak »

wole wykres metastabilny układu żelazo węgiel niż wykresy z języka polskiego hahah
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

http://odpowiedz.pl/2/14/Polski/ sprobuj tu zadac pytanie, tam latwiej o rzetelną odpowiedź
www.mudserwis.com
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Pharaun.ojP!! Nie masz podrecznika od polaka? Praktycznie w kazdym masz wszystko ladnie wyjasnione. Do ktorej klasy chodzisZ?
Pharaun.ojP!!
Kontakt:

Marcio pisze:Pharaun.ojP!! Nie masz podrecznika od polaka? Praktycznie w kazdym masz wszystko ladnie wyjasnione. Do ktorej klasy chodzisZ?
mam ale to jest podrecznik do itaki też pewno miałes z nim do czynienia a tam są tylko słodziutkie wiersze mickewicza i innych zajebistych poetów... a z samego tłumaczenia baby nic nie kumam a jak ktos by to zrobił i wiedział bym że to dobrze to popaczył bym na to chwile i doszedłby bym do tego jak dobrze to robic.. ;P chodze do 3 gim.

pixo dzieki spróbuje
Adifek
Kontakt:

Post autor: Adifek »

Pharaun.ojP!! pisze:a tam są tylko słodziutkie wiersze mickewicza
Pharaun.ojP!! pisze:chodze do 3 gim
Od kiedy w trzeciej klasie gimnazjum przerabia sie Mickiewicza?;-) Chyba niezbyt przykładasz się do polskiego... Btw. wykresy zdań to jest najprostsze co może być na polskim...
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Pharaun.ojP!! Ja to przerobilem chyba w 2 klasie gimnazjum ;) Pozostaje Ci poszukac w podrecznikach i w internecie gdzie na pewno cos takiego jest.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Pharaun.ojP!! nie potrafisz tego... przyjedz jutro do parku na rowerze i z zeszytem to Ci wszystko wyjaśnie xD :wink:
ODPOWIEDZ