BOXXER WORLD CUP OSZUST

spidi23
Kontakt:

Post autor: spidi23 »

Lomek - a Ty co, samobojca? :mrgreen:

Pzdr
[b][s] Norco 63 165mm - 2006, 66 rc2x 150mm - 2006,
2x D321/Cn/Novatec/Funn[/b]
polok03
Kontakt:

Post autor: polok03 »

Przeczytałem cały temat i dorzuce coś od siebie, ja też kupiłem ramke od Pana TK alias Kieł czy jak mu tam. Było to 3 lata temu, jak zaczynałem moją przygodę z rowerem i niestety byłem w tych sprawach mało poinformowany. Bullit, który wg Pana TK miał byc idealny od tej idealności dość znacznie odbiegał.
Po pewnym czasie jak poznałem troszkę osób i mnie bardziej wtajemniczyli w świat sprzetu, okazało sie na ile zł zostałem okrojony w tej transakcji. Nie bede tu pisał co było nie tak itd, puszczam to w niepamięć, szkoda za 500 zł straciłem przez własna głupotę.

Zastanawiam się dlaczego, ile razy widzę Twoje aukcje na allegro używasz innego konta (?), i dlaczego pisząc tu na forum jesteś taki bezczelny...

Masz kolego teraz bodajże 16 lub 17 lat, bo jak mi sprzedawałes bullita miałes 14. Nie wiem ilu rowerzystów przekręciłeś, ale ktoś w końcu nie pomyśli tak jak ja i odpuści ci ze wzgledu na wiek, tylko znajdzie w tym Rybniku i... i co wtedy? Dalej bedziesz sie zasłaniał rodzicami?
TK
Kontakt:

Post autor: TK »

polok03 dlaczego dopiero teraz mi to mowisz?

co do sprawy z boxxerem to pan bikerJG chcial mnie w konia zrobic bo przelewal juz pieniadze 3 razy straszac ze jestem naciagaczem bo przelal a ja nie odbieram dzisiaj pojawila sie nizsza kwota od tej umowionej, ale odbiore widelec, a teraz juz wiem dlaczego ten caly topic i strasznie mnie, konrad wolal jednak 888 ;]
[S]2x yeti 4x roz. s i l
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

888 akurat mialem w domu, musialem na czyms jezdzic, etraz je sprzedaje :/ jutro zadzwonie na poczte i okaze sie czy mwoisz prawde ze odebrales
ppatryk
Kontakt:

Post autor: ppatryk »

Dla mnie to wszystko jest bardzo irytyjace i zrobil sie wielki Off
...
BikerJG
Kontakt:

no wiec pisze znowu, odeslalem panu TK koszta wysylki w 2 strony. Mial odebrac paczke w poniedzialek, dzis mamy sobote, i paczka lezy na poczcie. Moze i racja, kase wyslalem za pozno (w czwartek byla) Ale jakie to ma znaczenie, to on chce cos wcisnac czlowiekowi wiec dlaczego wogole ja mu to wyslalem? moj blad.

Paczka we wtorek wraca z poczty (uplywa 2 tygodnie) przyjdzie do mnie i jade do niego, mieszka z mama wiec jego taty sie nie boje ;) poza tym nie jade sam. W ostatecznosci sa tacy niemili ludzie zajmujacy sie platnosciami, koszt spory, ale jak nie bede mial wyboru to kto wie.

Koles oszukuje ludzi, jest nieuczciwy, nie ma z nim kontaktu, odbiera jak mu jest wygodnie.

Nie polecam nikomu, napisze za jakis czas.
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

jedz do niego i tak mu nakop do du** zeby mu sie odechcialo wiecej robic lewych interesow
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

0gór taki kozak jestes a ponoc boisz sie odebrac tel. od MarekKambo... :|
wojtec
Kontakt:

Post autor: wojtec »

Kiel podobno mieles odebrac tego amora , jestes wporzadku ?
czy jestes zwyklym zaklamanym zlodziejaszkiem i czekasz tylko na naiwnych ludzi ? :evil:
Kupie damper dhx 4.0 lub 5.0 dlugosc 222
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Towar Zgodnie z przepisami prawa Unii Europejskiej (01.08.03) o zakupie towaru od osób prywatnych: Przedmiot wystawiony na aukcji nie podlega: - gwarancji - rękojmi - zwrotowi po dokonaniu transakcji. Osoby licytujące wyrażają zgodę na ww warunki. Zgodnie z prawem EU dodatek ten powinien znajdować się pod każdą aukcją online w przeciwnym przypadku sprzedawca jako osoba prywatna zobowiązany jest do rocznej gwarancji na sprzedany towar nowy jak też używany.

Znalazłem pod pewną aukcją :P
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Lomek nie przejmuj sie - polska konstytucja jest tak stworzona, ze ten zapis nic nie znaczy.

Mi allegro 2x wywaliło aukcje za ten dopisek i przytoczyli tam jakies formułki z konstytucji.

Najwyraźniej nie jesteśmy "pełną gębą" w UE;-)
www.feel-free.pl
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Lomek takie coś to bzdura i można zgłosić na to naruszenie zasad:
-Zgłoś naruszenie dotyczące opisu \ Nieuzasadnione zapisy o gwarancji\rękojmi w prawie UE.
0gór
Kontakt:

klexuh pisze:
0gór taki kozak jestes a ponoc boisz sie odebrac tel. od MarekKambo... Neutral
smieszysz mnie... zapewne ty umiesz odbierac telefony bez telefonu ;)
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

0gór pisze: jedz do niego i tak mu nakop do du** zeby mu sie odechcialo wiecej robic lewych interesow
o człowieku...i kto to mówi ??? :shock:

nie jesteś lepszy od Kła... !!!
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
0gór
Kontakt:

gornik ty widze jeszcze przezywasz :/ fakt nawalilem, dalem ciala, przyznaje sie i na 2 raz tak nie postapie poza tym byl to jeden jedyny raz i 2 raz powtarzac tego nie mam zamiaru :/
TK
Kontakt:

Post autor: TK »

pewnie wiele ludzi jest ciekawych, a więc, amortyzator odebralem, jest w takim samym stanie jak przed wysylka, byl lekko brudny, jutro idzie do serwisu, przekonac sie czy bikerJG naprawde byl w stanie ocenic jego stan w 5minut na poczcie(luzy, uszczelki do wymiany itp.)

co do pana bikerJG mial przelac 50zl, przelal 40zl nie chodzi mi o 10zl tylko o zasade, jesli przyjmuje zwrot(tutaj dosc pochopnie postapil kupujacy odsylajac za pobraniem z kosztami wysylki) mam prawo do ubiegania sie od kupujacego zwrotu wszelkich kosztow poniesionych przezemnie, wiec nadal oczekuje tego 10zl na koncie(zobaczymy czy pan bikerJG jest honorowy)

ps. niektorzy czepiali sie mojej postawy w wypowiedziach itp. trudno jest byc milym jesli ktos cie oczernia i nawoluje do zlego, takie cos powinno byc karane upomnieniem, ale za duzo takich ludzi tutaj, rozumie modow.

pozdrawiam
[S]2x yeti 4x roz. s i l
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

czy bedzie honorowy?? ty chyba nie wiesz co to znaczy...
http://mrshaper.pinkbike.com/
Stasz
Kontakt:

Post autor: Stasz »

Witam.
Szukając informacji o Panu Tomaszu natrafiłem na ten temat. Kupiłem od Pana Tomasza amortyzator. Od ponad tygodnia twierdził że amor został wysłany ale zgubił nr paczki. Żeby było ciekawiej, tym amorkiem jest ... biały RS Boxxer WC. Z tego co mówił przez telefon, to amor był tylko 3 razy w górach i jest jego pierwszym właścicielem. Oczywiście stan idealny. Czytając ten temat mam wrażenie że to ten sam amor co kupił BikerJG
Skontaktowłem sie z BikerJG. Powiedział że TK znalazł kupca na boxxera i tylko dzieki temu odda mu kasę. Obawiam się że tym kupcem jestem ja... Według tego co mi powiedział, to właśnie dziś odebrał amortyzator.
Wpłaciłem 50 zł zaliczki i nie wiem co teraz robić.
Napisalem w tej sprawie do sprzedającego. Podał mi nr paczki i napisał że poprzednio zaadresował paczkę na siebie... Stąd to opóźnienie. Tylko cóż za zbieg okoliczności, że wysłał mi boxxera na prawidłowy adres i nawet podał nr paczki w dniu odebrania rzekomo innego boxxera od BikerJG.
Co mam teraz zrobić? Odebrać amortyzator gdy przyjdzie ryzykując że to ten sam "boxxer w idealnym stanie"?
BikerJG
Kontakt:

ja bym nie ryzykowal ;)

TK jak amor pojdzie na serwis skoro dzisiaj poszedl do pana STASZ ?? Oj ty **** spoleczna xD dorwe cie jeszcze na zawodach po 100zl ktore powinienes mi oddac.

Temat mozna uznac w koncu za zakonczony, wszystko skonczylo dobrze (niestety nie dzieki tk)

Teraz tylko patrzec na allegro czy przypadkiem znowu go nie wystawi, jak tak odrazu zglaszac do allegro.

Dzieki ludzie za pomoc, mam kupe piw do postawienia ;) Pozdro
Zablokowany