Czy hampel t podejdzie na p?

Lomek
Kontakt:

Czy hampel t podejdzie na p?

Post autor: Lomek »

Witam! Mam pytanie.
Czy Hampel który mam z tyłu(accent scraper) po skróceniu przewodu podejdzie do przodu do RS Domain?
Juz mnie cholera trafia(przepraszam za słownictwo) przez tego hampla...
Zamierzam na tył wsadzić Avida Juicy 5 i wątpie żeby Scraper sie sprzedał tak więc może na przodzie by sobie dał rade :P
Z góry dzięki za odp ;]
PS. Jakby co z przodu mam narazie V-Brake i niemam jeszcze Domaina :D
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Czemu ma nie podejść ? Jeżeli masz odpowiednią tarcze i adapter to nie widzę problemu.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

wystarczy, ze będziesz pamietal P180mm to T160mm więc tylko na adaptery i tarcze patrzeć :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Mocniejszy hamulec na tył? Człowieku to nie ma sensu. Powinno sie robic odwrotnie poniewaz 80% siły hamowania wynika ci z przedniego hamulca. Juicy daj na przód, a tył zostaw jak jest.
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Spaced kiedyś też tak myślałem a jednak teoria teorią a praktyka praktyką.
Spaced
moderator
Kontakt:

Jezdzilem ladny kawalek sezonu z zepsutym raz przodem i raz tylem (jakies 1/3 sily) i powiem ci , ze jednak tyłu mi mniej brakowało ;)
Themin
Kontakt:

Post autor: Themin »

Bo jakby nie patrzeć, jednak częściej się hamuje tyłem, do tego w trudnych warunkach, na trudnej trasie, przy małej przyczepności raczej ciężko hamować przodem, bo można łatwo stracić kontrolę nad rowerem...

A odnośnie tematu, to Lomek zastanów się lepiej, czy jest sens kupować, Juicy 5, lepiej pojeździj na nich najpierw... bo mi jakoś nie przypasowały, ogólnie dosyć słabe... ale może to też kwestia regulacji...
Spaced
moderator
Kontakt:

Themin trzeba umiec hamowac zwyczajnie. Hamowalem oboma na bardzo stromych trasach i zadnej utraty kontroli nie było ;) A hamowac to sie oboma hamulcami powinno ;)
TGMJ
Kontakt:

Post autor: TGMJ »

A odnośnie tematu, to Lomek zastanów się lepiej, czy jest sens kupować, Juicy 5, lepiej pojeździj na nich najpierw... bo mi jakoś nie przypasowały, ogólnie dosyć słabe... ale może to też kwestia regulacji...
No tutaj się z Tobą nie zgodzę, mam Juicy 5 już dobrą chwilę i nie zdarzyło się żebym odczuł brak siły czy modulacji, oczywiście są lepsze hamulce, ale myślę, że Juicy 5, są dobrym rozwiązaniem, szczególnie dla kogoś z ograniczonym budżetem.
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Spaced pisze: Mocniejszy hamulec na tył? Człowieku to nie ma sensu. Powinno sie robic odwrotnie poniewaz 80% siły hamowania wynika ci z przedniego hamulca. Juicy daj na przód, a tył zostaw jak jest.
Ale problem w tym że pomimo odpowietrzania (1-2 dni po hamował dobrze) nadal on nie hamuje, naciskam klamke a rower zamiast zwalniać, jedzie sobie w najlepsze
Spaced
moderator
Kontakt:

Lomek to daj go do srwisu bo jazda na samym tyle jak cokolwiek stromszego sie trafi to samobójstwo.
ODPOWIEDZ