Pawel-EBZ daj sobie spokoj ze wstawianiem linkow do siebie na kazdym forum. zacznij reklamowac sie na zawodach albo innych portalach ale na ogolnie przyjetych zasadach; banerach, poprzez wymiane linkow itp. bo zaczynasz sie robic uciazliwy.
EEe Paweł czegos ci tam brakuje bo limitowana edycja oprócz twardszych sprezyn jest inaczej ustawiana od zwyklych foxów. One sa ustawiane dokladnie jak model Gee czyli ma znacznie wiecej kompresji niz normalny fox. Po pierwsze w PL moze kilku niedobitków na prawde tego uzywa, a po drugie nie mamy takich tras zeby az tyle było trzeba. Jedyne co fajne to fakt, ze sa ladne.
Co do RC4 wypadałoby wspomniec, ze przepływ oleju został zwiekszony 4 krotnie wzgledem DHXa i praca dampera w koncu bedzie opierac sie na tłumiku, a nie samej sprezynie :P
Szczerze mówiac to info nie jest takie trudne do wyszukania
re5pect RC4 to nastepca DHX i niedługo wchodzi. Bodajze 09 model Xprezzo Furax ma go OEMowo. Damper ma byc dostepny od grudnia ale nie wiem czy 08 czy 09
Spaced nieeee myslalem ze ty nigdy tak nie napiszesz.. chyba ze specjalnie napisales grÓdnia..
wracajac do tematu to gdzies juz byl chyba temat o tych foxach a o rc4 juz troche czasu temu bylo..
Niech wytyka to bede lookał. Jedna noga dzis przy kompie jestem to błedy robie.
A co do RC4 wydania to mnie wlasnie zastanawia fakt, ze Xprezzo napisało mi ze ich bike ma byc z nim sprzedawany i dlatego podejzewalem 08 ale mozliwe, ze zwyczajnie OEMy wczesniej wyjda.
Nic na razie nie wiadomo jakie róznice beda miedzy modelami. Moze DHX zostanie jak Vanila w którejs wersji jako tanszy model a RC4 bedzie miał pare opcji. RC4 to raczej top skoro team na tym jezdzi Do mnie przemawia głownie ten zwiekszony przepływ oleju bo to powinno znacznie poprawic prace foxa sprawic ze technicznie nie bedzie odstawał tak bardzo od Vivida, CCDB, Bosa czy ELKI (nie tak bardzo od tych 3 ostatnich )