Marzocchi 66rc - nie działa regulacja odbicia
-
- Kontakt:
Marzocchi 66rc - nie działa regulacja odbicia
Po zrobieniu serwisu w 66rc (nowy olej itp) , zalaniu olejem 7,5w nie działa regulacja odbicia, tzn jest tłumienie - ale słabe i nie da się go regulować. Tłumik jest nierozbieralny , może ktoś ma taki zepsuty i rozbierał go? Pręt który reguluje odbicie jest wkręcony , gwinty ok. Przed serwisem amora regulacja działała w dużym zakresie . Jak to naprawić?
-
- Kontakt:
MateuszWLCK pręty od regulacji nie mają nic do tego. Są takie same ja zawsze wkładam je jak chce i wszystko działa. Jedyne co mogło się tam zepsuć, to opcja że olej nie doszedł do tłumika w całości lub pozostały tam jakieś szczątki powietrza.
Proponuję odkręcić korek lagi z tłumieniem powrotu, wykręcić regulację, tą szpilkę która tam wchodzi też, pouginać trochę ten tłumik (nie całego amora) tylko z wyczuciem, powoli i lekko, żeby z tej dziury nikt nie strzelił ci olejem w oko, potem wkręć tą szpilkę na full do środka i załóż regulację. Powinno pomóc, jak nie to będę dalej kombinował, bo jak rozbierałem go 4 razy to anie razu nie miałem takiego problemu.
Proponuję odkręcić korek lagi z tłumieniem powrotu, wykręcić regulację, tą szpilkę która tam wchodzi też, pouginać trochę ten tłumik (nie całego amora) tylko z wyczuciem, powoli i lekko, żeby z tej dziury nikt nie strzelił ci olejem w oko, potem wkręć tą szpilkę na full do środka i załóż regulację. Powinno pomóc, jak nie to będę dalej kombinował, bo jak rozbierałem go 4 razy to anie razu nie miałem takiego problemu.
-
- Kontakt: