Smacznego

Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

bobnh dobrze mowisz, kazdy ma prawo wyboru, kazdy jest wolny, niektorzy tylko nie sa swiadomi swojej wolnosci.
inna sprawa ze emo to nie jest to. emo powstalo jako bunt przeciwko instytucją mającym na celu wyzysk czlowieka, przeciwko uzywka, i takie tam. (niby tak jak Anarchisci, ale jako Punk mam troche inne zdanie o tym, ale nie bede sie rozpisywal).

wszystkich innych byscie pozabijali/pozamykali/nie wiadomo co im jeszcze zrobili?
ONI SĄ WOLNI
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

Normalnie człowiek nie jest w stanie się sam okaleczyć,
z jazdą na rowerze jest chyba troszeczkę inaczej wiesz czym grozi gdy "spadasz na kolano , gdy szurasz o asfalt przy nie udanej sztuczce czy siedząc w gipsie z rozwalona noga" i dlatego ktoś wymyślił ochraniacze i kaski
Lisek-Tm
Kontakt:

easy_rider masz racje. ale co nam do tego co oni ze soba robia? maja do tego prawo.
maro_donald
Kontakt:

Post autor: maro_donald »

No cholera by cie dj2. Myślałem, że to jakiś temat kulinarny i już miałem się podzielić z wami jakimiś przepisami a tu ooo... Na całe szczęście nie otworzyłem linka, bo kraksa by była, jako że surówkę sobie tuż przed zajadałem...
Współczesne emo to po prostu ludzie, którzy nie potrafią sobie poradzić ze swoimi problemami i okazują to w formie masochizmu. Osobiście znam kilku takich osobników i muszę przyznać, że są w miarę sympatyczni aczkolwiek nie przepadam za żadnym z nich, bo ja staram się szukać rozwiązania swoich problemów, a nie robić z siebie "pajaca" i są dosyć specyficzni. Inaczej mówiąc zbyt pilnie skupiają się nad zaspokojeniem potrzeb narzucanych przez ID (Masochizm oraz poszukiwanie uwagi od innych) zapominając o superego. Byt egzystencjalny jest zaburzony u osoby, która objawia cechy zachowania emo.
http://www.pinkbike.com/photo/6610569/
http://www.flickr.com/photos/marekufnal/
easy_rider
Kontakt:

Lisek-Tm ciąć się tylko po to żeby zamieścić zdjęcie sznyty w internecie (żal.pl)
bobnh
Kontakt:

Post autor: bobnh »

ciężko będzie wam to 'wytłumaczyć" musicie sami do tego dojść ...

każdy inny wszyscy równi . Piona !
http://bobpl.pinkbike.com/
maro_donald
Kontakt:

Post autor: maro_donald »

easy_rider No wiesz, przez to że ludzie drwią sobie z takich ludzi dochodzi do tego że się tną żeby zwrócić na siebie uwagę, za wszelką cenę! I myślę że jeśli ludzie nadal drwią sobie z współczesnych emo to ci z kolei dalej będą "przyciągać uwagę". Moim zdaniem lekarstwem jest ignorancja i/albo leczenie. Jeśli się zignoruje dzisiejszy wizerunek emo w końcu większość tych którzy to robią żeby być "fajnym" skończyłoby, a tych którzy rzeczywiście mają poważne problemy można by wyleczyć.
http://www.pinkbike.com/photo/6610569/
http://www.flickr.com/photos/marekufnal/
gwarek
Kontakt:

Post autor: gwarek »

chyba się w niej zakochałem... nie no żart ofkors... każdy ma jakieś skrzywienie ;) ona ma troche ponad przeciętnym.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Ja mysle, ze oni zwyczajnie zbijaja mase w ten sposób ;) Chociaz pomysł równie szkodliwy dla konstrukcji jak nawiercanie ramy ;)
BTW. Nie wiem po co tutaj komentujemy co z nimi zrobic jak i tak nikt nic nie zrobi ;)
Lisek-Tm
Kontakt:

maro_donald nie masz nawet pojecia co to jest emo. to ze emo sie tna to jest stereotyp, faktycznie obecne emo moze i sie tna bo tez mysla ze "tak trzeba". kazdy ma jakis problem i nie tnie sie z tego powodu. oni tez tna sie bo mysla ze "tak sie robi zeby byc emo"
emo powstalo bodajze w latach 70/80 jako polaczenie goth metalu i Punk rocka. jako ze kazda subkultura ktora rozni sie wygladem od innych ludzi tak i emo niesie za soba bunt, bunt przeciwko instytucją ktore ograniczaja wolnosc czlowieka, bunt przeciwko rzadowi oraz srodkami jakie stosuje (policja, milicja, wojsko, itp), przeciwko srodką masowego przekazu (tv, radio, internet, itp) ktore manipuluja ludzmi, emo tez w krytyczny sposob odnosza sie do wszelkiego rodzaju uzywek ktore zniewalaja umysl czlowieka. ideologia i sposob myslenia bardzo zblizony do myslenia Punkowego. niestety emo przeksztalcilo sie teraz w mode, i malo ktore emo wie z czego sie tak naprawde wzielo. dawne emo bardzo dobrze rozumialo beznadziejnosc wspolczesnego swiata i systemu w jakim zyjemy.
wiec podsumowujac : EMO - NIE polega na CIĘCIU SIĘ ŻYLETKAMI
ludzie slabi psychicznie tez tna sie zyletkami. albo zadaja sobie bol w inny sposob.

najezdzacie na emo bo wygladaja dziwnie, najpierw warto by wiedziec co soba reprezentuja (a przynajmniej powinni). kazda innosc wobec wygladu niesie za soba jakis przekaz.
denerwuje mnie ze jak ide ulica czy wchodze do tramwaju duzo starych babc odwraca sie, matki odwracaja dzieci zeby nie patrzyly na moje spodnie czy glany. jakby sie bali. kazdy sobie mysli: brudas (punk). a tak naprawde malo kto z tych osob wie co soba reprezentuje.

granice wolnosci kazdego czlowieka wyznacza granica wolnosci drugiego czlowieka, wiec jesli nic wam nie robia, nie tna was tylko sami siebie, to maja do tego prawo.

bobnh ma bardzo podobne podejscie do tej sprawy z tego co widze.

Spaced, i bardzo dobrze ze nikt z tym nic nie robi. czym bylby swiat gdyby wszyscy byli jednakowi.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Dla mnie to całe EMO to kolejna moda i tylko moda.. szczególnie modna i na czasie wśród bogatszej części społeczeństwa, gdzie rodzice w pogoni za karierą i forsą nie mają czasu dla swoich dzieci a te z nudów urozmaicają sobie życie...
głupota goni głupotę

kiedyś był punk, póżniej sk8-ci a teraz ******* emo... cóż natura nie znosi próżni
niestety EMO jest chyba najbardziej skomercjalizowane i egosistyczne ze wszystkich popkultur (mimo, że w genach mają bunt)

EDIT od kiedy słowo "d-e-b-i-l-n-e jest na cenzurze?
kosq3
Kontakt:

Post autor: kosq3 »

bobnhKto normalny zadaje sobie ból jeżdżąc na rowerze i się wywracając to przecież wbrew rozumowi ! a jednak to robimy bo mamy "swoje powody"
bobnhowszem sprawia mi ból ... gdy spadam na kolano , gdy szuram o asfalt przy nie udanej sztuczce czy siedzę w gipsie z rozwalona noga , każda wywrotka w jakim stopniu boli a nie wierze ze ani razu się nie wywaliłeś i nie nabiłeś ani jednego siniaka,jeśli jednak Zazdroszczę Ci !
A ty jeździsz dlatego żeby sobie rozwalać kolana i się łamać? Chyba o coś innego chodzi..

SpacedJa mysle, ze oni zwyczajnie zbijaja mase w ten sposób Chociaz pomysł równie szkodliwy dla konstrukcji jak nawiercanie ramy
hahaha :D
Lisek-Tm
Kontakt:

snizy masz racje ze emo jest moda ;p ale nie o to chodzilo na poczatku powstania tej subkultury, w mode przeksztalcilo sie teraz. tak samo wsrod dzieci panuje moda na Punk, na bycie innym, dlatego tyle kinderpunkow teraz jest. ale nie mozna jednoznacznie powiedziec ze nie ma juz prawdziwych emo czy prawdziwch Punkow. bo o ile emo jest TERAZ moda na drogie i markowe ubrania, to Punk polega poprostu na niezaleznosci, wolnosci, akceptacji, byciu poprostu dobrym czlowiekiem.

a komentarz Spaceda bardzo dobry ;p haahhaha ;p
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

ale ludzie slabi psychicznie tna sie poto zeby umrzec, a pseudoEmo wcale nie chca umierac, tna sie dla zabawy :D
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
Lisek-Tm
Kontakt:

Szakall ludzie slabi psychicznie moga zadawac sobie bol cielesny po to aby zapomniec o psychicznym ;p a po to zeby umrzec to juz w ch u i slabi psychicznie ;p ale i tak im wolno. a Ci lanserzy tna sie po to bo im sie wydaje ze jak sie nie potna to nie beda emo.
easy_rider
Kontakt:

Szakall
Jak coś robić to raz a dobrze. i nie byłoby takich zdjęć
ak47

Post autor: ak47 »

Jeb@%$ emo.....

Nie są to jakieś hardcorowe foty, więcej widzę co piątek na sekcjach zwł....

Ale to co zrobiła ta laska to po prostu szczyt. Wszystkie te cięcia są bolesne, ale nie widziałem tam możliwości zagrożenia życia. Po prostu to ma szokować!
Nawet mocno żył nie podcięła. Jakby ostrze przeszło głębiej to przecięła by nerw pośrodkowy i byłby koniec zabawy(straszny ból, porażenie dłoni..).

Chudzina straszna, niewiele tłuszczyku w tkance podskórnej. Jakaś wygłodzona małolata. Pewnie narkomanka. Na haju się pocięłe a teraz pewnie płacze.
Te długie cięcia wdłużne są niegroźne. Ale poprzeczne już tak - pewnie przez kilka miesięcy będzie upośledzona ruchowo.

Takie coś nadaje się do długotrwałego leczenia psychiatrycznego.

Nawiasem mówiąc jakby rzeczywiście chciała się zabić, to by wzięła sznur i by się powiesiła. A to wszystko to moim zdaniem - na pokaz (ojoj, spójrzcie jaka jestem biedna....:P)

brrr, heheheeh
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

ja aby powiem że emo trzeba leczyć....
matekozak
Kontakt:

Post autor: matekozak »

z dobrobytu się w głowach poprzewracało, by trochę w polu porobili to by nawet o takich pierdołach nie myśleli, nie wiem jaki jest początek tego stylu emo, ale ludzie którzy się okaleczają dla przyjemności nie są normalni. Powiem krótko ich życie i niech robią co chcą, pijak lubi się napić a oni podcinać. dla mnie oni są zerem. takie moje zdanie na ten temat :!: :!:
Iron horse sunday 08 WC
ODPOWIEDZ