problem opona a napinacz

marekp86
Kontakt:

problem opona a napinacz

Post autor: marekp86 »

Witam wszystkich, mam pewien problem.
Postanowiłem przesadzić moją oponke z przodu na tył (Schwalbe Space 2.35 ) no i jest problem. Oponka pasuje do ramki na tył (DM Dual Slalom) ale nie mieści sie z napinaczem bo chaczy o srube mocująca dolną rolke, myślałem nad wygięciem ale jak popatrzałem to nie da rady bo łąńcuch będzie pod innym kątem. Co doradzicie panowie?
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Poluzuj wkład i jeśli jest taka możliwość, bez większego psucia napięcia łańcucha przesuń banana z kółeczkiem w dół..
marekp86
Kontakt:

Post autor: marekp86 »

no moze powinno pomóc, bo nie hciał bym mieć tak jak wcześniej p(Schwalbe Space 2,35 ) t(DSI 2,30) bo wolał bym odwrotnie. Chyba lepiej miec z tyłu lepszego kapcia co :p
http://www.pinkbike.com/photo/2214493/
Uciu
Kontakt:

Post autor: Uciu »

no lepiej mieć dobry bieznik na tyle, ale opony powinno sie dobierac w ten sposób, że przó szerszy i tył węższy (tak jak miałeś poprzednio) albo druga opcja dwie takie same szerokości na przodzie i tyle.
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

E no chyba lepiej raczej mieć szerszy przód niż tył, bo jak masz szeroki tył to nie wpadnie ci w poślizg, co praktycznie nie daje nic, gdy masz wąsi przód który wpadnie w poślizg i masz 99% szans na glebe. Dlatego najlepiej wpakuj z powrotem szerszy przód i nie kombinuj jak koń pod górke.
ODPOWIEDZ