Sposób montażu pakietu Truvativ Howitzer

Soulforged
Kontakt:

Sposób montażu pakietu Truvativ Howitzer

Post autor: Soulforged »

Witam

Zwracam się do Was z dosyć nietypowym pytaniem;

Mianowicie, czy łożyska we wspomnianym pakiecie powinny być ciasno "na wcisk" (tak jak np. dolna bieżnia sterów na rurę sterową widelca) nasadzane na oś suportu czy też oś suportu powinna być łatwo demontowana?

Dziękuję za odpowiedzi.
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Powinna byc latwo demontowalna, miski po wkreceniu sprawia, ze lozyska opra sie na szerokich punktach na osi, a ramiona korby jeszcze dodatkowo to dociagaja.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

morthias pisze:Powinna byc latwo demontowalna,
A jeszcze zapytam - rozbierałeś ten suport czy to tylko teoria?.

Dodam że interesuje mnie wyłącznie praktyka.
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Soulforged pisze:A jeszcze zapytam - rozbierałeś ten suport czy to tylko teoria?.
Mam juz drugi taki suport, w obu dalo sie w rekach rozdzielic miski z lozyskami i os. Po zalozeniu wszystko jest ok.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Blotolf
Kontakt:

Post autor: Blotolf »

Powinno być demontowalne ale nie zbyt łatwo ponieważ przez luzy by się łożyska wytłukły.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

tak jak morthias pisze da się wszystko rozłożyć, suporty ma budowę typowego systemu QR20
czyli łożyska są ściskane od wewnętrznej strony przez oś od zewnętrznej przez korby. Więc same łożyska mogą łatwo wychodzić z misek byle nie było luzu pomiędzy łożyskiem a miską :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
lady
Kontakt:

Post autor: lady »

podepne sie do tematu bo nie znalazłam odp na moje pytanie ktore jest nastepujace: mozna gdzies zdobyc same podkładki dystansowe do truvativa gaga pipe? wymieniam ramke i w poprzedniej nie byly potrzebne i koles w servisie mi i ch po prostu nie oddal jak mi montował pakiet , teraz mam ramke inna i potrzebuje te 5mm. Mozna gdzes to dokupic? Z tego co pamietam to byla taka jedna podkładka oko 2,5mm i 1 gumka czy cos takiego.
ODPOWIEDZ