Witam, chciał bym kupić rower do fr/dh (bardziej dh) mam do wydania 7000-9000tyś. zł. Rower chciał bym kupić w Polsce i myślałem nad Commencal-em SupremeDH, Supreme Mini DH 1(o ile ceny będą takie jak piszą na http://e-bikerzone.com/news-show-133.html) lub Giant Glory 1. Chciał bym się dowiedzieć co myślicie o tych rowerach, może znacie jakieś inne w tych cenach?
A może byś coś spróbował poskładać, może na coniektórych używanych częściach? Albo poszukać czegoś poza Polską? Proponuje tak, bo jak myśle że ktoś chce wydać tyle kasiory na nowy sprzęt w Polsce to mnie aż trzęsie... (oczywiście z powodu polskich cen)
Furious demo 7 jest do kupienia z uk za ~2000Ł. Freeborn i cyclestore maja ale nie pomietam kto taniej. Przelookaj. Osprzet troche lepszy niz commencal ale rama gorsza. Zalezy co priorytetem dla ciebie jest.
Noo tak sie fajnie składa że demo 7 przecenili z 2000 Ł na 1600 Ł ... Bo za 2000 Ł nie wziąłbym tego bike'a mając świadomość że pracuje podemną 66 rcv i dhx 4.0
Spaced-Raczej zależało by mi na wytrzymałośc, bo tak jak mówie jeżdże teraz na undergroundzie zone one wktórym wymieniłem tylko widelec na RS tora bo poprzedni wybiłem a kasy wtedy zbyt dużo nie miałem, a teraz Rodzice zgodzili się kupić mi jakiś rower (full), więc gł. chodzi mi o wytrzymałość chodź o osprzęt poniekąd też.
Każda z propozycji, która tu padła jest mocniejsza od tego na czym jeździłeś i to sporo.
Osobiście wybrał bym speca ale to kwestia gustu. Nie ma wyraźnego "faworyta" z powodów technicznych
No ma, ale po przesiadce z undergrounda i tak nie będziesz miał zielonego pojęcia co jest inaczej w geo do FR i do DH. Nie ma co szaleć, dopiero 2-3 fula będziesz świadomie dobierał. Na razie ciesz się jazdą i nie przejmuj drobiazgami. Doświadczenie i upodobania same się pojawią z czasem.
Do głowy mi jeszcze mondraker przyszedł do głowy. Osprzet na poziomie comma/speca i ramka nawet przyjemna.
Furious spec ma geo troche mniej agresywne. I tak nie jest to typowe geo do FR bo demo jest dosc długie i głowka tez super stroma nie jest wiec raczej rower do szybszej jazdy jest. Jesli nie chcesz sie bardzo uczyc pedałowac zeby nie ryc o kamole to na specu latwiej troche bo wyzej support.