Boxxer team '08 vs. 888rcv 2008
Boxxer team '08 vs. 888rcv 2008
Co myslicie o tym porownaniu??POdobno marzocchi 2008 sa cos zwalone.Prawda??Ja bym chcial jezdzic w DH i nie wiem co wybrac.Co polecacie?
-
- moderator
- Kontakt:
Marcok 08 to kupa wielka! bez zastanowienia bym wziął boxxera ;p
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
aaa tam, jeśli rcv ma być nowe ,czyli z gwarą, bo jak napisałeś - o marzocchi 08 krążą różnie opinie, to też jest fajnie. Koledzy mają 888 zarówno rcv i jak i wc z tego roku (nic się z nimi nie dzieje jeśli chodzi o sprawy z wadami produkcyjnymi itp )
Rcv nie chodzą źle w porównaniu do znacznie droższych 888 wc( które ja wole od boxxera wc) . Chodzą fajnie, mniej regulacji, ale nie każdemu na tym zależy. Trochę mniej liniowo( ale bardziej niż np 888 rc czy chociażby junior) stąd bardziej pod moje preferencje. Są gusta i guściki
Bloxxery ( m in wc) tmiałem okazje trochę poznać i mogę stwierdzić że za nimi nie przepadam. A co do konstrukcji i jej wytrzymałości to dopiero mocniejsze 09 mogły by mi podpasować.
+ niższa waga - fakt
+ dużo lepsza praca - kwestia gustu, czy dużo
- wymaga więcej serwisowania
- mniejsza wytrzymałość
Na pewno nie zgodzę się że "888 rcv to shit". Nie pod względem wytrzymałości, praca też naprawdę może być.
Rcv nie chodzą źle w porównaniu do znacznie droższych 888 wc( które ja wole od boxxera wc) . Chodzą fajnie, mniej regulacji, ale nie każdemu na tym zależy. Trochę mniej liniowo( ale bardziej niż np 888 rc czy chociażby junior) stąd bardziej pod moje preferencje. Są gusta i guściki

Bloxxery ( m in wc) tmiałem okazje trochę poznać i mogę stwierdzić że za nimi nie przepadam. A co do konstrukcji i jej wytrzymałości to dopiero mocniejsze 09 mogły by mi podpasować.
+ niższa waga - fakt
+ dużo lepsza praca - kwestia gustu, czy dużo
- wymaga więcej serwisowania
- mniejsza wytrzymałość
Na pewno nie zgodzę się że "888 rcv to shit". Nie pod względem wytrzymałości, praca też naprawdę może być.
dokładnie tak jak Spaced napisal.. wiele amorów fajnie chodzi "w miejscu" a z koleji duzo wydaje sie kiepsko pracowac w takich warunkach. Poprawnie ustawiony amor dh ma ustawione duzo wolnej kompresji co nie sprzyja "testowaniu na parkingu" a podczas jazdy koło ma trakcję i rower moze duzo szybciej jechać.
a pomyślałeś nad innymi modelami 888? np tymi starszymi od 07 w dol ? bo z tego co wiem to boxery mi się kojarzą z pękaniem częstym serwisowaniem i tyle bo o pracy to nic nie powiem bo każdy ma inny gust.Jak zaczynasz śmigać w dh weź coś wytrzymalszego i z czym się mniej będziesz jeb** ( chodzi mi o serwis itp itd) marcochy to serwisujesz raz możne 2 razy w sezonie zależny jak śmigasz a boxxa to przydało by się przed każdymi zawodami serwisować...
ale ostateczny wybór należy do Ciebie ja na początek bym wziął coś pancerniejszego i mniej awaryjnego ze względu ze będziesz zaczynał a potem jak będziesz miał według ciebie wystarczającą technikę i byle głupich gleb itp itd nie będziesz robił to sobie weź boxera ze względu na niska wagę i ponoć dobra prace ( jeśli serwisujesz go często)
ale ostateczny wybór należy do Ciebie ja na początek bym wziął coś pancerniejszego i mniej awaryjnego ze względu ze będziesz zaczynał a potem jak będziesz miał według ciebie wystarczającą technikę i byle głupich gleb itp itd nie będziesz robił to sobie weź boxera ze względu na niska wagę i ponoć dobra prace ( jeśli serwisujesz go często)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
-
- Kontakt:
Marcoki z 08r są z plasteliny zrobione .
Skok z Berty : Marcok 66
http://89.149.227.126/dev263/0/470/162/0470162909.jpg
Duro spokojnie wytrzymywał , XCR z wielkimi luzami wytrzymał .
Bierz Boxxer;a !! Jeśli Ci życie miłe
Skok z Berty : Marcok 66
http://89.149.227.126/dev263/0/470/162/0470162909.jpg
Duro spokojnie wytrzymywał , XCR z wielkimi luzami wytrzymał .
Bierz Boxxer;a !! Jeśli Ci życie miłe
Frrytkiii
Witam.
Ja mam takie pytanie bo również zamierzam kupić Boxxera. Ale, jest jedno ale.. mam hardtaila, w dodatku Dragstara.. Zamierzam go wymienic ale narazie ten Amorek. Wiec jak wrzuce tam 200 to geo sie zmieni, mi to nie przeszkadza. Tylko czy Boxxer może sie od tego uszkodzic ? Sterowka albo cos ? Czy cos sie z tym moze stac. ?
Pozdro .
Ja mam takie pytanie bo również zamierzam kupić Boxxera. Ale, jest jedno ale.. mam hardtaila, w dodatku Dragstara.. Zamierzam go wymienic ale narazie ten Amorek. Wiec jak wrzuce tam 200 to geo sie zmieni, mi to nie przeszkadza. Tylko czy Boxxer może sie od tego uszkodzic ? Sterowka albo cos ? Czy cos sie z tym moze stac. ?
Pozdro .
Skyline GT piękny przykład wady fabrycznej :]
identycznie było z którąś serią 888 rv 2007. Jak wspomniałem na razie u znajomych 888 08 się trzymają (a lekko raczej nie mają), więc miałeś niefarta ze sztuką. Inna sprawa, że nie powinno takowych wcale być, powinny wszystkie bez wyjątku być dobre.
No i jeszcze inna sprawa, że tłumiki rc3 podobają mi się mniej od rc2x, a jeszcze troszkę bardziej podobają mi się tłumiki rc
Nie wiem czy to kwestia progresji, czy ustawień. Do tego rc2x "siorbią"
Jak bym miał nówki do wyboru to bym miał dylemat czy rc czy rc2x. Z używek pewnie jednak wziął bym nowsze.
identycznie było z którąś serią 888 rv 2007. Jak wspomniałem na razie u znajomych 888 08 się trzymają (a lekko raczej nie mają), więc miałeś niefarta ze sztuką. Inna sprawa, że nie powinno takowych wcale być, powinny wszystkie bez wyjątku być dobre.
No i jeszcze inna sprawa, że tłumiki rc3 podobają mi się mniej od rc2x, a jeszcze troszkę bardziej podobają mi się tłumiki rc

Jak bym miał nówki do wyboru to bym miał dylemat czy rc czy rc2x. Z używek pewnie jednak wziął bym nowsze.