[gogle] THOR Enemy vs. SCOTT 83x vs. SHIFT Evo

niepwenyy
Kontakt:

[gogle] THOR Enemy vs. SCOTT 83x vs. SHIFT Evo

Post autor: niepwenyy »

Tak jak w temacie ;] Szukam nowych gogli do stówy. Moze jakies inne propozycje w tej klase cenowej?
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Ciut drożej, a moim zdaniem lepiej - Oakley O-Frame.
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

Niższe modele Progrip katalogowo ceny chyba od 79 w górę.
addyi
Kontakt:

Post autor: addyi »

miałem thor enemy i dupa..... szybka to lipa niesamowita niby anti-fog chyba raczej for-frog..paruja jak nie wiem co... w szczyrku to od połowy na ślepo jechałem. ...jedyny plus to fajny silikon na na pasku i wygląd.. ale nic poza tym scotty to raczej to samo... a shiftów evo nigdy nie widziałem.. teraz mam smith intake z szybką sensor mirror... i jak mi sie sypną w co wątpie to kupie te same...ja ktoś nie wie to peat jezdzi w nich w seasons.... i w dodatku masz na nie dozywotną gware..
dugiCK
Kontakt:

Post autor: dugiCK »

addyi pisze:
miałem thor enemy i dupa..... szybka to lipa niesamowita niby anti-fog chyba raczej for-frog..paruja jak nie wiem co.
I tu się ie zgodzę. Kupiłem niedawno i tak: testowałem za -5 stopni i git na +9 i +5 też.
Zaparowują tylko od góry troszkę jak jedziesz powoli drogą i to po jakimś czasie (mocno ścisnąłem gumę).
Zobaczymy jak długo ten "antifog " się utrzyma i nie zetrze.
Scotta używałem półtora roku i bardzo szybko przestałem widzieć w nich w złych warunkach. Jeden zjazd i zaparowane w połowie.
W Kamieńsku przy drugim zjeździe nic nie widziałem już na początku (choc warunki były przee wtedy ;) ).
http://vimeo.com/4393272 Cycu Presto Miki i ja
http://dugi.pinkbike.com/album/year-2009/
Wooyek
Kontakt:

Kumpel ma te Thory i przestały mu parować (w miarę), jak zmył warstwę "anti-foga" ;)
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

Mam te thory i jedyny minus jak dla mnei to trudno dostepne szybki... a juz ja troche porysowalem ( przez wlasna glupote - wozenie kasku z goglami na kierze.. )
niepwenyy
Kontakt:

Post autor: niepwenyy »

No to mnie zasmuciliscie. Mialem nadzieje ze chociaz jedna pozycja z najnizszej polki okaze sie znosna... pozostaje mi kupic cos uzywanego co niebardzo do mnie przemiawia.. wizja przesiaknietych kims gogli jest nieciekawa.... albo dolozyc do czegos lepszego. Czyli tak z tych lepszych padla propozycja Oakley O-Frame nawet znosna cena musze przyznac. Jeszcze cos z drozszych? Podnosimy pulap do 150pln. A Fox Main? Jakies opinie o nich?
Furious
Kontakt:

Post autor: Furious »

Ja mam Fox-y main, wg. mnie są dobre raczej nie parują chyba, że warunki są bardzo złe, jak na przecene (ze 180 na 159 gdzieś widziałem) to ja bym brał. :wink:
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Wooyek jak można zmyć tego anti-foga? I jak poznać że sie zmył?
Wooyek
Kontakt:

Wooyek jak można zmyć tego anti-foga? I jak poznać że sie zmył?
Warstwa się ściera przy pierwszym/drugim umyciu wewnętrznej strony szybki i wytarciu jej po myciu szmatką ;)

W normalnych goglach poznajesz po tym, że zaczynają szybciej parować i wolniej odprawowywać. W Thorach na odwrót ;)
misiek112
Kontakt:

Post autor: misiek112 »

niepwenyy może w sobotę ci npisze jak te smithy Evo bo już zamówiłem tylko nie wiem czy dostane w tym tydniu :?
ODPOWIEDZ