boxxer - wkoncu 2009 czy 2010 ?

hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

no tak mi na stoisku marcoka powiedzieli..konstrukcja ma bazowac obecnym shiverze ktorzy jezdzi w mini mx.Zalacze zdjecie jakby ktos mi powiedzial jak to moge zrobic..jak klikne zaladuj plik to odsyla mnie do zalozenia nowego postu a tego nie chce robic,pzdr
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

hemi427 z tego co wiem w WC bedzie regulacja "bottom-out" wiec nad liniowościa mozna będzie popracować. W teamie miał chyba byc odpowiednik jakis ale mysle, ze odpowiednie wyregulowanie HSC i LSC i bedzie ładnie sie zbierać.
hemi427
Kontakt:

Spaced no na pewno.Naprawde te dziesjsze sprzety to zaczyna byc cos jak dobry czas= 70% zawodnik i 30% sprzet.na glownej stronie jest artykul o dh z krynicy 2001 i to zdjecie gdzie gosc meirdzie,v-brakach i goglach pozyczonych chyba z motoru wyprzedza goscia na sancie v8 (wtedy to moze kilku ludzi bylo na to stac ) jest nie do pobicia...moglo by byc wzorem dla niektorych tu zmieniajacych sprzet co 2 miesiace,odchudzajacych swoje zabawki liczac ze to polepszy ich psyche itp ;)
...Ogladnalem te wszystkie nowosci na targach i dla mnie to kosmos..jak sie przejechalem na moondrakerze z HammerSchmidt-em to zaczalem sie zastanawiac po co ja jestem na rowerze :)..nie mowie juz o nicolaiu z gear boxem i bosem z przodu i stylu.
btw. Jak ktos ma kase i sie wacha miedzy nowe dorado a bos to polecam to drugie. Nowe boxy to przy bosie pionek...tylko nie wiem za bardzo po co to wszystko jak nie poczujesz ze toba czasem porzuca i szarpnie na boki :)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

To ja już zbieram na nowego shivera :D
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Te wszystkie zabawki nie są wcale dla zawodników tylko dla fetyszystów sprzętowych ( i to nie jest nic złego wcale ).

Pewnie 60% forumowiczów jeżdżących w DH na trasie bez skakania by mnie objechało ( na trasie ze skakaniem pewnie więcej ) ale jazda ma dawać przyjemność i to na czym się jedzie wpływa na poziom tej przyjemności. Wkurza mnie jak coś nie działa perfekcyjnie a to psuje zabawę.

Dobry i sprawdzony sprzęt + piękne góry = nirvana. I czegoż chcieć więcej ? MTB a w szczególności FR to nie po prostu jazda na rowerze, to specyficzne uczucie które temu towarzyszy.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Spaced
moderator
Kontakt:

hemi427 opowiedz więcej bo ciekaw jestem jak tam bos działa ;)
hemi427
Kontakt:

no nie dali mi sie niestety przejechac na takim torze do mini mx gdzie mozna bylo testowac inne rowery wiec tak raczej tylko pokrecilem sie w miejscu. No dzialanie takie inne niz innych widelcow..na pewno nie jest tak progresywny jak 40 stka...cos jakby marcok + boxxer..tzn jest hiper czuly co akurat mi sie nie podobalo za bardzo a potem ladnie liniowo sie ugina..no ciezko to opisac. Moj znajomy ma stratosa s7 ultraa po tuningu i to bylo cos takiego jak on ma :)...jakbys rozgrzany na maksa noz wlozyl w maslo..czujesz taki "przyjemny"opor :)...no napewno trzeba by go wziasc w las ale na pewno dziala inaczej niz wszystkie jakie mialem w rekach. Gosc powiedzial tyle: "jesli chcesz czulosc marcoka,liniowosc boxa albo progresje 40stki to wszystko mozesz w nim ustawic"...ma tez jakis system anty nurkujacy ktory dziala o niebo lepiej niz boxxera...przyhamowalem na przednim kole a on zadzialal cos jakby mial 5cm progrseywnego skoku..nie wiem jak oni to zrobili ale czad powiem wam niezly.
No naprawde zabawka pierwsza klasa.Mysle ze wart swojej ceny. Powiedzieli mi jeszcze ze mysla o zrobieniu jakies tanszej wersji dla mas :D ale to na razie tylko pomysl.

Co do tych ludzi biegajacych za sprzetami to tylko taka mala dygresja ;)..sam lubie jak wszystko dziala ok.

co do shivera mieli wszystko w miare przygotowane,chcieli zrobic 2 wersje -jedna do dh a druga do fr ale obecnie sa zawaleni reklamacjami w kwesti widelcow z 08..gosc "obiecal" ze na 2010 powienien byc...
tutaj jest troche zdjec ale pomieszanych, widac tam shivera do mini mx i ponoc na nim maja go zbudowac http://picasaweb.google.com/Wojciech.Tuleja/BikesFair02#
pozdrawiam
Spaced
moderator
Kontakt:

hemi427 jesli sa te same patenty co w damperze to czułosc powinna byc niesamowita. W damperze z załozenia zrobili wszystko by zminimalizowac tarcie i podobno jest superczujły. Z takim podejsciem do budowy amorów wcale USD nie trzeba do czułosci ;)
Steel2
Kontakt:

Gdyby jeszcze ta waga była "troszkę" lepsza
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Nawet Sr Suntour wystawil swoja ramke z duroluxem :D

Co to jest na 69 fotce? Co za amor? Tarcze jak z wlokna i to x2
Spaced
moderator
Kontakt:

Steel2 podobno ma sie poprawic w pozniejszych sezonach.
Steel2
Kontakt:

A któż to wie czy dożyjemy późniejszych sezonów ...
hemi427
Kontakt:

Marcio to jest jakas firma co robi widelce do mx i zrobili specjalnie dla tego roweru.230 skoku ;)
rower niezly,moglem na niego tylko usiasc ale w dwojke musielismy go sciagac z tej lady,wazyl chyba z 30kg...jak spytalem co sadza o trendach ze wspolczesne maszyny nie waza wiecej niz 20 kg goscie powiedzieli "mamy to w dupie-sprobuj zlamac to! " :)
fajni goscie..swiry niezle,sprzedali 4 takie maszyny w europie poki co. no i 16 tloczkow na jedno kolo zeby to zatrzymac...;)
ODPOWIEDZ