MANUAL - problem!

JaroX
Kontakt:

MANUAL - problem!

Post autor: JaroX »

No właśnie jadąc na manualu (siedzac na siodełku) naciskam hamulec aby mi przd nie opadł i zwalniam na tyle, że praktycznie staję w miejscu. Nie wiem jak to wyczuć. :( pomocy
>krzysiu<
Kontakt:

Post autor: >krzysiu< »

jak robisz manuala na siodelku to jak lecisz lekko do tylu to da sie to nogami zredukowac ja jak na siodelku robie manuala to hampla w ostatecznosci
JaroX
Kontakt:

No ok redukuje hamplem ale zwalniam i juz prawie wcale nie jade ;-/
bzp
Kontakt:

Post autor: bzp »

Stary musisz wyczuć ten milimetrowy moment równowagi, hampel ostateczność. Ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia. Naucz sie wheeliego i manuala na stojaka. Powinno pójść łatwiej.
JaroX
Kontakt:

bzp: no na stojąco wogóle nie daje rady niestety :-/
Bankier
Kontakt:

Post autor: Bankier »

Yyyyy,zacznijmy od tego ze na siedzaco to wogole nie jest manual,tylko jakies przerwane wheelie...
=--> El Bankierro Loco aka. § Paragraf § <--=
www.dh-zone.com/forum/search.php
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

coaster wheelie
teh_pwnerer
Silent
Kontakt:

Post autor: Silent »

Jak nie umiesz na stojaca to niestety ale daleko nie zajedziesz. na siedziaco to sie robi wheelie.
Jak chcesz sie na stojaco nauczyc manuala to kiedy jedziesz na siedzaco powoli coraz mocniej stawaj na pedalch i kontruj cialem zebys nie zrobil plecy grind a hampla uzywaj tylko jak czujesz ze na bank jebniesz. musisz wyczuc ten moment. A jak cie na boki goba to skrecaj kiera. Jak cie znosi w lewo to skrec lekko w prawo. to na prawde duzo daje.

przede wszystkim ĆWICZ!
w koncu ci musi wyjsc. a jak idze ciezko to zrob sobie tydzien przerwy od bika.
jak po tygadniu wsiadziesz i zaczniesz smigac manuale to az sie zdziwisz ze to ty :p (przynajmniej ja tak mialem)
pozdro
Domestos_WC
Kontakt:

Post autor: Domestos_WC »

eeeeech... i znowu to samo :-/ manuaaaaaaaal... :-/

na siedzaco ;[ bleee ;/ a jak potem zrobisz bunny to manual ? ;-/ i w dodatku chojowo wyglada... wqrwia MNIE to jak ktos mowi ze uczyl sie manuala tak krotko a potem wtychodzi ze robi na siedzaco... wogole niestylowy... alew koniec gadki, czekam na piaste... ja wam tu nie pomoge ;]
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
ODPOWIEDZ