Siłownia
ja już 2 miesiące chodzę na siłownię, którą łączę ze spinningiem. Częstotliwość to poniedziałek/środa /piątek, a w czwartki zasuwam na hali w piłę. Od stycznia w trening włączę kreatynę i HBM. Podobne odżywki stosował/suje Robert Korzeniowski, także jak widać przykład idzie z góry.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Przez pierwszy miesiąc dwa, zdecydowanie najlepiej jest robić trening na całe ciało. Mi najlepiej odpowiada robienie od góry do dołu, czyli zaczynasz od barków, klata, plecy, łapy, prostowniki, nogi, a na koniec brzuch 
Po tym czasie trening dzielony, większość osób rozkłada to na klata+biceps, plecy+triceps, barki+nogi , jednak moim zdaniem lepiej jest łączyć klatę z tricepsem i plecy z bicepsem, bo przy niektórych ćwiczeniach na klatę współpracuje triceps i mamy odrazu rozgrzany mięsień do dalszego treningu. Weźmiesz wtedy trochę mniejszy ciężar
Co do częstotliwości ćwiczeń to musi być minimum ten jeden dzień przerwy, mieśnie muszą mieć kiedy się zregenerować. Ważną sprawą jest odpowiednie odżywianie się, można powiedzieć, że prawidłowe odżywianie się to 50% sukcesu. Warto ułożyć sobie jakąś dietę albo chociaż poczytać i starać się trzymać wskazówek żywieniowych (znajdziesz takie np na wspomnianym forum sfd).
Ćwiczenia aerobowe możesz robić zależnie od potrzeby, napewno na rozgrzewkę 8-10 minut na biezni, czy orbiterku jest potrzebne. Nie porywaj się też na zbyt duże ciężary, warto zrobić ćwiczenie z mniejszym obciążeniem ale poprawnie technicznie, nie bój też się pytać kogoś jak poprawnie wykonywać ćwiczenia.

Po tym czasie trening dzielony, większość osób rozkłada to na klata+biceps, plecy+triceps, barki+nogi , jednak moim zdaniem lepiej jest łączyć klatę z tricepsem i plecy z bicepsem, bo przy niektórych ćwiczeniach na klatę współpracuje triceps i mamy odrazu rozgrzany mięsień do dalszego treningu. Weźmiesz wtedy trochę mniejszy ciężar

Co do częstotliwości ćwiczeń to musi być minimum ten jeden dzień przerwy, mieśnie muszą mieć kiedy się zregenerować. Ważną sprawą jest odpowiednie odżywianie się, można powiedzieć, że prawidłowe odżywianie się to 50% sukcesu. Warto ułożyć sobie jakąś dietę albo chociaż poczytać i starać się trzymać wskazówek żywieniowych (znajdziesz takie np na wspomnianym forum sfd).
Ćwiczenia aerobowe możesz robić zależnie od potrzeby, napewno na rozgrzewkę 8-10 minut na biezni, czy orbiterku jest potrzebne. Nie porywaj się też na zbyt duże ciężary, warto zrobić ćwiczenie z mniejszym obciążeniem ale poprawnie technicznie, nie bój też się pytać kogoś jak poprawnie wykonywać ćwiczenia.
ja sie zapisałem żeby podciągnąc siłe i kondycje troche, chociaż na to drugie to miał być basen, ale mam troche namieszane z dojazdem i wolnymi miejscami, musze zacząc coś w zastępstwie robić /biegać może/
ja mam siłke w akademiku gdzie dość często jestem (portierki myślą że tam mieszakm już lol), zeta za godzine, narazie jest 3 razy na tydzień po ~1h, ale nikt bardzo nie pilnuje kiedy i jak długo się ćwiczy. żadnego specjalnego zestawu ćwiczeń idąc tam nie miałem, poprostu potrzebuję więszej wytrzymałości w nogach, w plecach i w rękach do podrywania roweru, więc na to wybrałem sobie przyrządy które mi rozwój w tych obszarach umozliwią, po 3 serie narazie na jedną wizyte wychodzi, zamierzam sukcesywnie zwiększać czas ćwiczeń i obciążenie, ale bez przesady wiadomo
niczym sie nie dopalam bo chce żeby wszystko poszło naturalnie
ja mam siłke w akademiku gdzie dość często jestem (portierki myślą że tam mieszakm już lol), zeta za godzine, narazie jest 3 razy na tydzień po ~1h, ale nikt bardzo nie pilnuje kiedy i jak długo się ćwiczy. żadnego specjalnego zestawu ćwiczeń idąc tam nie miałem, poprostu potrzebuję więszej wytrzymałości w nogach, w plecach i w rękach do podrywania roweru, więc na to wybrałem sobie przyrządy które mi rozwój w tych obszarach umozliwią, po 3 serie narazie na jedną wizyte wychodzi, zamierzam sukcesywnie zwiększać czas ćwiczeń i obciążenie, ale bez przesady wiadomo
niczym sie nie dopalam bo chce żeby wszystko poszło naturalnie
http://dhcyc.pinkbike.com
ja chodziłem na siłownię ponad 1,5 roku, później już niestety nie miałem czasu i teraz wróciłem, ale trenuje max 2 razy w tygodniu - szkoła :/. Co do suplementów, czyli tzw. odżywek... Większość z Was myśli, że są po to, by stać się koksem... a siłownia jest tylko dla mega pakerów i karków z dyskotek... Otóż kochani jesteście w błędzie :P ! Odżywki mają za zadanie pomagać w budowie masy, zwiększać siłę, wytrzymałość. Owszem, niektóre z nich " pompują " mięsień wodą, jak np. kreatyna, ale za to dobra kreatyna daje do 30% więcej siły = lepszy trening (więcej osiągniemy). Do tego większość odżywek to pierwiastki występujące w naszym organizmie np. białko, aminokwasy itp. Przez suplementy zwiększamy ich ilość w organizmie. Do tego nie są sterydami, można je legalnie kupić. Właściwie stosowane (przez osoby bez np. skazy białkowej i innych chorób przez które musimy ograniczać spożywanie danej substancji) w zasadzie nie mają skutków ubocznych - bynajmniej ja się z nimi nie spotkałem. Jednak podstawą jest dieta!!! Dzięki niej będziemy mieli największy przyrost np. masy - odżywka jest jej uzupełnieniem. Ja osobiście najadłem się tego troszkę i na pewno nie żałuje. Nie jestem " wielki " miałem 40cm w bicepsie, teraz 37 przy 187 wzrostu i ważę 90kg - a jestem szczupły. Siła przydaje mi się podczas jazdy na rowerze np. w DH. Do tego jak napisał Spaced (???) osoba wysportowana jest mniej kontuzyjna, a to jest raczej ważne w uprawianym przez nas sporcie. Siłownia wg mnie jest świetnym treningiem przed zbliżającym się sezonem DH i wszystkich do niej zachęcam ! Nie myślcie, że to tylko dla koksów itp. ! Macie ochotę, bierzcie dresy i zasuwajcie przerzucać ciężary
Cena karnetu na miesiąc u mnie w mieście to :
60zl - jedna siłownia
40zl- druga silownia
mój trening ( w przypadku aktualnego braku czasu ) to trening tylko ogólnorozwojowy
wcześniej plany treningowe z www.animalpak.pl
stosowane przeze mnie suplementy:
w sezonie " rowerowym " węglowodany - CARBO, kreatyna(raz na 2 msc), zestaw witamin
w sezonie " siłownianym " białko, kreatyna, witaminki, jak sie przytyje za mocno to jakis spalacz tluszczu
Pozdrawiam!

Cena karnetu na miesiąc u mnie w mieście to :
60zl - jedna siłownia
40zl- druga silownia
mój trening ( w przypadku aktualnego braku czasu ) to trening tylko ogólnorozwojowy
wcześniej plany treningowe z www.animalpak.pl
stosowane przeze mnie suplementy:
w sezonie " rowerowym " węglowodany - CARBO, kreatyna(raz na 2 msc), zestaw witamin
w sezonie " siłownianym " białko, kreatyna, witaminki, jak sie przytyje za mocno to jakis spalacz tluszczu
Pozdrawiam!
Pozdrawiam, Mameb
Moj plan: klatka+plecy+triceps, barki+biceps+kaptury. Chodze co 2 dzien, pewnie niektorzy stwierdza ze zbyt maly odstep czasu na regeneracje, mi jednak wystarcza. Robie zroznicowana ilosci cwiczen (np. klatka 3, plecy 2, triceps 2, a nastepnym razem klatka 2, plecy 3, triceps 2 itd. itd.) do kazdej partii dorzucam czasem jedno cwiczenie na nogi, choc przyznam, ze wole sie przebiec w drodze na silownie i spowrotem.
Z tego co widze, to u mnie najtaniej - 30zl na miesiac bez wzgledu na ilosc dni czy godzin.
Z tego co widze, to u mnie najtaniej - 30zl na miesiac bez wzgledu na ilosc dni czy godzin.
Red Bull no tanio masz, ale w jakim stanie jest silownia? jak jest wyposazona?
tam gdzie chodze place 60zl za msc rowniez bez wzgledu na ilosc dni, godzin cwiczen, liczby wejsc, jednak mam jeszcze po drgiej stronie rzeki silownie w niemczech... tam cena karnetu za miesiac to 60 euro, ale w cenie sa odzywki (przygotowywane przez pracownika, mozna pic ile sie chce ;p), woda, sauna, kort tenisowy, pingpong... silownia jest olbrzymia, nowoczesna, czysta, klimatyzowana, ale ta cena sprawa, ze wole chodzic na silownie w polsce i 120zl miec w kieszeni ... ;p
tam gdzie chodze place 60zl za msc rowniez bez wzgledu na ilosc dni, godzin cwiczen, liczby wejsc, jednak mam jeszcze po drgiej stronie rzeki silownie w niemczech... tam cena karnetu za miesiac to 60 euro, ale w cenie sa odzywki (przygotowywane przez pracownika, mozna pic ile sie chce ;p), woda, sauna, kort tenisowy, pingpong... silownia jest olbrzymia, nowoczesna, czysta, klimatyzowana, ale ta cena sprawa, ze wole chodzic na silownie w polsce i 120zl miec w kieszeni ... ;p
Pozdrawiam, Mameb
ja cwicze seriami w poniedziałek cwicze klatke i plecy we wtorek mam przerwe (musisz cwiczyc z przerwami bo zbyt intensywne cwiczenia bez przerw powodują spalanie mięśni)
we środe cwicze biceps i triceps w czwartek przerwa w piątek cwicze wszystko:) no jak chcesz cwiczyć łydko to musisz to gdzieś wcisnąc:P najlepiej kup sobie jakis gainer lub kreatyne:) to poprawia przyrost masy mięsniowej i dzięki temu masz lepszą wytrzymałość i oczywiscie więcej siły:) a jesli chcesz byc full napakowany to kup nitrobolon to daje więcej:D mozesz też ustawic sobie diete:)
albo kup to tu jest wszystko:
http://www.allegro.pl/item501205258_lub ... _krwi.html
TYLE Z MOJEJ STRONY
we środe cwicze biceps i triceps w czwartek przerwa w piątek cwicze wszystko:) no jak chcesz cwiczyć łydko to musisz to gdzieś wcisnąc:P najlepiej kup sobie jakis gainer lub kreatyne:) to poprawia przyrost masy mięsniowej i dzięki temu masz lepszą wytrzymałość i oczywiscie więcej siły:) a jesli chcesz byc full napakowany to kup nitrobolon to daje więcej:D mozesz też ustawic sobie diete:)
albo kup to tu jest wszystko:
http://www.allegro.pl/item501205258_lub ... _krwi.html
TYLE Z MOJEJ STRONY
A co powiecie o pływaniu = basenie? Ćwiczy dużo mięśni (najmniej chyba mięsień czterogłowy uda), a dodatkowo jest to dosyć dynamiczny trening, więc ćwiczy kondychę 
Co do siłowni, to nigdy nie chodziłem niestety... wprawdzie chciałem spróbować, ale teraz przyszło liceum - trza się uczyć żeby przeżyć
I tak przez rower (oczywiście nie chcę żeby to zabrzmiało typu "z Jego winy", w końcu to On jest najważniejszy) mam kiepską sytuację z PO (1 na koniec semestru xD) 

Co do siłowni, to nigdy nie chodziłem niestety... wprawdzie chciałem spróbować, ale teraz przyszło liceum - trza się uczyć żeby przeżyć

http://brooce.pinkbike.com
Konan1994
Nie pisz bzdur bo nie warto....
Przez pierwsze pare miesięcy ćwiczeń brać kreatrynę to głupota, nie wiesz dlaczego to się doedukuj.
Gainer i białko używa się jako uzupełnienie diety, nie zamiast niej. Układasz dietę, jak Ci czegoś brakuje uzupełniasz to odżywką inaczej to nie ma większego sensu, chyba, że np. wypijesz sobie białeczko zaraz po treningu i na noc, ale dieta to podstawa.
A kupować taki poradnik z allegro to strata pieniędzy, wszystko znajdziesz na forach internetowych
Co do cen to chodzę na siłownię która kosztuje 160 za 3 miesiące (miesięczny karnet chyba 80, która jest świetnie wyposażona (klimatyzacja, dobry sprzęt audio, 5 bieżni, orbiterki, ławeczki, suwnice, kompleksowe wyposażenie po prostu
)
Nie pisz bzdur bo nie warto....
Przez pierwsze pare miesięcy ćwiczeń brać kreatrynę to głupota, nie wiesz dlaczego to się doedukuj.
Gainer i białko używa się jako uzupełnienie diety, nie zamiast niej. Układasz dietę, jak Ci czegoś brakuje uzupełniasz to odżywką inaczej to nie ma większego sensu, chyba, że np. wypijesz sobie białeczko zaraz po treningu i na noc, ale dieta to podstawa.
A kupować taki poradnik z allegro to strata pieniędzy, wszystko znajdziesz na forach internetowych

Co do cen to chodzę na siłownię która kosztuje 160 za 3 miesiące (miesięczny karnet chyba 80, która jest świetnie wyposażona (klimatyzacja, dobry sprzęt audio, 5 bieżni, orbiterki, ławeczki, suwnice, kompleksowe wyposażenie po prostu