Szukałem na forum jakiegos tematu odnosnie hamulców hydraulicznych do fr i dh i raczej nie znalazłem nic pod co mógłbym sie podpiąc.
Do rzeczy. Potrzebuje hamulce hydrauliczne z zastosowaniem do fr i dh. Mogą być używane bo nówki sa raczej drogie. Kwote jaką moge przeznaczyć to max 800 zł. Już sie rozglądałem i można by za te pieniądze znalezc 2 sztuki. Tylko jeszcze kwestia tego jakie. Najlepiej jakby miały regulowaną klamke:)
Myślałem nad używanymi Hope Mono 6Ti bo jest komplet na allegro za 700 zł (to sa chyba te z 05', czarna obudowa, złote śruby). Jak czytałem to ludzie sie róznie wypowiadaja na ich temat. Ze sie zapowietrzaja jak sie rower odwróci, ze sa dość cięzkie, ale sie nie gotuja i maja duza moc hamowania. Na model nowszy (chyba od 06', całe srebrne) raczej nie ma co liczyc ze dostane uzywki do 800zł.
Sporo osób wypowiada sie dobrze nt saintów. Znalzłem akurat nówki zalane ale bez tarczy. Chodza od 400 do 500, wiec jakby sie załapac na tansze to bym miał na tył i przód, a moje aktualne Avidowskie tarcze by sie kiedyś tam zmieniło. Nie wiem czy sa dobre.
Do hayesów nie mam zaufania, jakos sporo osób narzeka, teraz sa Ace czterotłoczkowe ale nie ogarnie sie 2.
Jeszcze sa Avidy Code, ale narazie cięzko znalez. Jest wersja 5. Niby sie rózni od normalnych Codów jedynie brakiem regulacji odchylenia klamki. I nie wiem na ile to działa dobrze, ale bym im ufał

Czy ktoś mógłby mi doradzić za którymi powinieninem sie rozgladac i które sa naprawde dobre.
Pozdrawiam