BUDZIK POMOC!!!

dziadek_dzidek
Kontakt:

BUDZIK POMOC!!!

Post autor: dziadek_dzidek »

Elo. Rozkminiam kwestie nabycia jako prezent tego oto nietypowego budzika :

http://www.toys4boys.pl/Budzik-fazy-snu-item1233.html

Problem tkwi w tym, ze nie jestem do końca przekonany w skutecznosc dzialania tego urzadzenia. Od niedawna posiadam problem ze wstawaniem z lozka, chociaz nigdy nie nalezalem do spiochow :wink: .Pomimo że od niedawna sypiam 8-10 godzin dziennie, to zawsze mam problemy zeby zwlec sie z lozka, szczegolnie w zimie, gdy jest ciemno za oknem. Najgorzej jest, gdy nagle zaczyna cos mi sie snic, wtedy spie i spie i nie moge sie podniesc,a zwykly budzik nic mi nie daje, szczegolnie gdy zwykly budzik obudzi mnie w środku fazy REM, wtedy czuje sie ledwo zywy. Przez to zaczalem spozniac sie na zajecia na uczelni,a nawet opuszczac zajecia. Dlatego wpadłem na pomysł kupna budzika, który obudziłby mnie gdy mój organizm znajduje się akurat w fazie snu płytkiego, tak abym nie był zaspany , by nie obudził mnie gdy nie znajduje się w fazach snu głebokiego oraz REM. Rodzice powiedzieli, że jeżeli ma to calkowicie rozwiązac ten dosc powazny problem, kupia mi taki budzik, jednak wiem że to dużo kasy (800 zł) dlatego nie chciałbym aby moi rodzice bez potrzeby wydawali tyle pieniedzy. Moze istnieja inne wyjscia by rozwiazac problem, cos wartego nagrodzenia noblem xD ???
Nadmienie iż nigdy nie nalezalem do spiochow, wrecz bylem "porannym ptaszkiem", ktory wstawal i budzil wszystkich innych :).
Proszę o opinię kogoś kto naprawdę zna się na temacie, bo jest to dla Mnie b.istotne , czy taki budzik rzeczywiscie dziala?. Wasze opinie pozwola mi przekonac rodzicow, lub rozwieja watpliwosci. Pozdrawiam
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

W sumie tak jakby pomyśleć to jak bym miał dostać 800zł to bym nie miał problemu ze wstawaniem ;p
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

MLYNoBIKER dobrze gada :mrgreen:

a tak na powaznie bliska mojemu sercu osoba ma taki budzik...opanowanie tych wszystkich opcji trwało u mnie 10 dni :D

dziadek_dzidek i tak się budzisz "zmęczony"
dziadek_dzidek
Kontakt:

Dodam ze np. dzisiaj spałem 13 godz, choc wieczorem nie czulem sie jakos szczegolnie zmeczony :( Uwazam że szkoda zycia na zbyt dlugi sen. Kawa np. praktycznie na mnie nie dziala ( czuje sie pobudzony dopiero 4-5 godz po wypiciu ), wiec i tak na zajęciach z rana jestem ledwo żywy. Jesli to cacko rzeczywiscie nie dziala, to bede musial pomyslec nad jakimis innymi sposobami walki ze zbyt dlugim spaniem. :|
Sorry za pisownie, nie mam polskich znakow. Pzdr
wojtasu
Kontakt:

Może ono dziala ale moja dziewczyna tego nie odczuła :) i tak budzisz sie zmeczony. Moim zdaniem lepiej jest sobie zostawić te 800 złoty w kieszeni i wstawać myślać ze nie wydałes kasy na budzik :mrgreen:

BTW. mojej kosztował coś okolo 500 :)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Jak nie palisz to zacznij ;p jak rano mnie obudzi budzik (zwykły) to jedyna motywacja żeby wstać z tego łóżka to tyle ze sobie zapale ;p jak nie ma fajek to leże cały dzień :D
dziadek_dzidek
Kontakt:

Nie jest powiedziane ze dostane 800 zl, wolalbym dostac np. Windowsa XP do mojej A200, ktory bardzo by mi sie przydal zamiast glupiej preinstalowanej VISTY, jesli budzik nie dziala jak trzeba, nie bede naciagal moich staruszkow. A zaoszczedzi sie sporo :) . Pozdro
wojtasu
Kontakt:

Moim zdaniem lepiej sie nie wyspać niż palić hehe :) 800 zeta podzielic przez cene paczki papiersów ok.7.50 zł równa sie około 110 paczek fajek...nie pyla się :mrgreen:

Moim zdabniem na szybkie obudzenie się jest spryskanie twarzy zimną wodą :wink: zawsze robie tak z rana i działa
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

dziadek_dzidekTez mam ten problem wstawanie o 5:40 juz mnie wykańcza szczególnie zimą ciemno,zimno. Ja mam sposób taki ze albo sobie w wieży nastawiam budzik, albo czasami łaskawie pies mnie przyjdzie przywitać z rana :)
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
madmaxorr
Kontakt:

Post autor: madmaxorr »

Nastawiam w telefonie 15 przypomnień w kalendarzu co 1min i przy siódmym już wymiękam i wstaje :P Chcesz to zamiast płacić to 800 zł za jakiś budziki to ja za 400zł będę do ciebie codziennie dzwonił i cie budził :D
dziadek_dzidek
Kontakt:

Po co odgrzewać temat sprzed prawie 2 miesięcy ??? :shock: Już wszystko ustalone, budzika nie kupiłem , kasy nie wydałem, śpie po prostu 7,5 godz dzień w dzień i już mi lepiej. Peace

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA.
Zablokowany