Prawo jazdy nowe zasady?

Wjtk
Kontakt:

Prawo jazdy nowe zasady?

Post autor: Wjtk »

Zastanawia mnie czy ktoś wie coś odnośnie nowych zasad na prawko. Ja słyszałem, że ma być15 tyś ukrytych pytań, zdawanie prawka w dzień i w nocy(?) i że zasady wejdą w lutym. A do tego będzie droższe.

Ja osobiście zdałem za pierwszym razem na kategorie B, ale zamierzałem zrobić też A i nie wiem czy się śpieszyć :P . Wszyscy co zdali już prawko wiedzą jak to jest z teorią teraz^^

ps. za którym razem zdaliście?
[b] Monkeyman [/b]
royal delfi
Kontakt:

Post autor: royal delfi »

ja słyszalem ze mam być od 16 lat.
pIOTRAS_OSW
Kontakt:

Post autor: pIOTRAS_OSW »

Rowniez zdalem za 1 . :) Prawko z tego co wiem nie podrożeje mało tego jeżeli egzaminator stwierdzi nawet po 10 minutach ze radzisz sobie dobrze za kółkiem to skieruję cię do ośrodka i ogłosi pozytywnie zaliczony egzamin. Ogolnie ma trwać 30 min nie 40 jak teraz ale jak mowie mozna wczesniej zakonczyć :) i baza ma się faktycznie powiekszyć do kilkunastu tysięcy pytań :) pozdrawiemm wszystkich zdających
Uciu
Kontakt:

Post autor: Uciu »

Nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałem że prawko ma zdrożeć od przyszłego roku.
A co do pytań to ma być kilka tysięcy, :| a jazdy (tzn. te praktyczne po zakończeniu teorii) mają być w dzień jak i w nocy. Ja zdałem też za 1 razem. :) Życzę powodzenia przyszłym kierowcą! Gumowych drzew! :D
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

tez zdalem za pierwszym

slyszalem ze ma byc wieksza ilosc godzin jazdy na kursie chyba 50, spoooro wiecej pytan i egzamin ma byc dluzszy ok 1 godzine. Ale w sumie dobrze bo jak widze po tych panienkach ( z reszta chlopach tez) co zdaja tak ze w koncu im sie uda i wogole nie moga sie poorientowac w ruchu to masakra. A teraz na swieta to strasznie widac. Nie wiedza ludzie kiedy maja wiezdzac na skrzyzowania, gdzie sie ustawiac i stoi miasto. Tak wiec podstawa to dobra edukacja, a nie: zdac na fuksa i jaaazda.
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

aktualnie jestem w trakcie kursu także moge się pomądrzyc...:)
Wjtk pisze:Ja słyszałem, że ma być15 tyś ukrytych pytań, zdawanie prawka w dzień i w nocy(?) i że zasady wejdą w lutym.
ma byc 4 tys pytań i tylko 20% jawnych, ale narazie nie wiadomo kiedy i czy wogóle to wejdzie, narazie są to wstępne pomysły.
Wjtk pisze:ale zamierzałem zrobić też A i nie wiem czy się śpieszyć :P
to lepiej sie pospiesz bo od marca wchodzą klasy pojemnościowe...:)
to chyba tyle, pozdrawiam
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
pIOTRAS_OSW
Kontakt:

Post autor: pIOTRAS_OSW »

Prawko nie podrożeje będą te same stawki obowiązywać co w tym roku aa jeszcze dodam ze każdy nowy kierowca bedzie zobowiązany wozić na szybie " zielony liść " symbolizujacy nowego kierowce :;/ szczescie ze nie msuze tego shitu wozić xD
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

pIOTRAS_OSW pisze:eszcze dodam ze każdy nowy kierowca bedzie zobowiązany wozić na szybie " zielony liść " symbolizujacy nowego kierowce :;/
o ile dobrze pamiętam to był taki projekt ale nie przeszedł.
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
paralitax
Kontakt:

Post autor: paralitax »

Też słyszałem o nowych zasadach. Najgorsze jest to, że jeżeli zwiększy się ilośc godz. na kursie, to automatycznie wzrośnie cena kursu. Ja robiłem prawko 1.5 roku temu. Od 1 stycznia któregoś tam roku też mieli wprowadzac nowe zasady na egzaminie, więc śpieszyłem się z kursem. Później okazało się, że na zapowiedziach zmian się skończyło. Czy tym razem będzie inaczej?? Kto to wie.
Fujibiker
Kontakt:

Post autor: Fujibiker »

Wydaje mi się, że znowu na planach zostanie... Ale o co chodzi z tymi pytaniami ukrytymi bo nie mogę zaczaić :?
http://www.team.hadronsport.com/
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

Fujibiker gdy zdajesz prawko na aktualnych zasadach to masz jawną baze pytań ( chyba koło 500 jest w niej ). gdy bedą pytania ukryte to nie bedzie dało się "wykuć" na pamiec odpowiedzi do testu tylko po prostu rozumiec wszystkie zasady :]
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
rosa
Kontakt:

Post autor: rosa »

to tylko ja taki nie kumaty i zdalem za 3?
za 3 razem jezdizlem 1..5 godziny

i dobrze... niech sie ucza haha;d
http://tiny.pl/x3f5 <= zapraszam
gg# 4036285
rosa
Kontakt:

Post autor: rosa »

Fujibiker chodzi o to ze tych pytan tak jak teraz bylo kilka zastawow mogles sie nauczyc na pamiec to te na ezaminie bedziesz widizal pierwsyz raz na oczy i poprostu bedziesz msuial sie wykazac. moim zdaniem bardzo dobry pomysl. prawko zdalem rok temu ale do dzis pamietam ze ejst pytanie z alkoholem (na zdj kieliszki) nie pamietam jak brzmialo, tym bardziej nie pamitam ile promili itp ale wiem ze w tescie miala byc odpowiedz A i C. I wlasnie takie jest zdawanie tych egzaminow teoretycznych... nie rozumiem jak mozna je oblac
http://tiny.pl/x3f5 <= zapraszam
gg# 4036285
Jactrans
Kontakt:

Post autor: Jactrans »

rosa wg mnie to zly pomysl z tym tysiacem czy ilestam pytan, bo bedzie to wygladalo jak testy zawodowe. Jakis koles ma do ulozenia powiedzmy 300 pytan z materialu na 50-100 i bedzie musial sypac glupie pytania albo bedzie chcial zdefiniowania np 'ograniczonej widocznosci' lub 'bezpiecznego dystansu' co jak wiemy ciezko konkretnie zdefiniowac ;)
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

Dla mnie to jest jakaś paranoja... jeszcze troche i dłużej ludzie będą robić prawo jazdy niż licencje pilota na awionetkę. A prawda jest taka, że żaden nawet najdłuższy kurs nie przygotuje cię na wszystko co spotkasz na drodze - no chyba że jeździsz w koło kościoła.
Co do pytań obecnie nie oszukujmy - małpa na pamieć się tego nauczy.
ODPOWIEDZ