Prawo jazdy nowe zasady?
Prawo jazdy nowe zasady?
Zastanawia mnie czy ktoś wie coś odnośnie nowych zasad na prawko. Ja słyszałem, że ma być15 tyś ukrytych pytań, zdawanie prawka w dzień i w nocy(?) i że zasady wejdą w lutym. A do tego będzie droższe.
Ja osobiście zdałem za pierwszym razem na kategorie B, ale zamierzałem zrobić też A i nie wiem czy się śpieszyć :P . Wszyscy co zdali już prawko wiedzą jak to jest z teorią teraz^^
ps. za którym razem zdaliście?
Ja osobiście zdałem za pierwszym razem na kategorie B, ale zamierzałem zrobić też A i nie wiem czy się śpieszyć :P . Wszyscy co zdali już prawko wiedzą jak to jest z teorią teraz^^
ps. za którym razem zdaliście?
[b] Monkeyman [/b]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Rowniez zdalem za 1 .
Prawko z tego co wiem nie podrożeje mało tego jeżeli egzaminator stwierdzi nawet po 10 minutach ze radzisz sobie dobrze za kółkiem to skieruję cię do ośrodka i ogłosi pozytywnie zaliczony egzamin. Ogolnie ma trwać 30 min nie 40 jak teraz ale jak mowie mozna wczesniej zakonczyć
i baza ma się faktycznie powiekszyć do kilkunastu tysięcy pytań
pozdrawiemm wszystkich zdających

tez zdalem za pierwszym
slyszalem ze ma byc wieksza ilosc godzin jazdy na kursie chyba 50, spoooro wiecej pytan i egzamin ma byc dluzszy ok 1 godzine. Ale w sumie dobrze bo jak widze po tych panienkach ( z reszta chlopach tez) co zdaja tak ze w koncu im sie uda i wogole nie moga sie poorientowac w ruchu to masakra. A teraz na swieta to strasznie widac. Nie wiedza ludzie kiedy maja wiezdzac na skrzyzowania, gdzie sie ustawiac i stoi miasto. Tak wiec podstawa to dobra edukacja, a nie: zdac na fuksa i jaaazda.
slyszalem ze ma byc wieksza ilosc godzin jazdy na kursie chyba 50, spoooro wiecej pytan i egzamin ma byc dluzszy ok 1 godzine. Ale w sumie dobrze bo jak widze po tych panienkach ( z reszta chlopach tez) co zdaja tak ze w koncu im sie uda i wogole nie moga sie poorientowac w ruchu to masakra. A teraz na swieta to strasznie widac. Nie wiedza ludzie kiedy maja wiezdzac na skrzyzowania, gdzie sie ustawiac i stoi miasto. Tak wiec podstawa to dobra edukacja, a nie: zdac na fuksa i jaaazda.

to chyba tyle, pozdrawiam

ma byc 4 tys pytań i tylko 20% jawnych, ale narazie nie wiadomo kiedy i czy wogóle to wejdzie, narazie są to wstępne pomysły.Wjtk pisze:Ja słyszałem, że ma być15 tyś ukrytych pytań, zdawanie prawka w dzień i w nocy(?) i że zasady wejdą w lutym.
to lepiej sie pospiesz bo od marca wchodzą klasy pojemnościowe...Wjtk pisze:ale zamierzałem zrobić też A i nie wiem czy się śpieszyć :P

to chyba tyle, pozdrawiam
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
-
- Kontakt:
Też słyszałem o nowych zasadach. Najgorsze jest to, że jeżeli zwiększy się ilośc godz. na kursie, to automatycznie wzrośnie cena kursu. Ja robiłem prawko 1.5 roku temu. Od 1 stycznia któregoś tam roku też mieli wprowadzac nowe zasady na egzaminie, więc śpieszyłem się z kursem. Później okazało się, że na zapowiedziach zmian się skończyło. Czy tym razem będzie inaczej?? Kto to wie.
Fujibiker gdy zdajesz prawko na aktualnych zasadach to masz jawną baze pytań ( chyba koło 500 jest w niej ). gdy bedą pytania ukryte to nie bedzie dało się "wykuć" na pamiec odpowiedzi do testu tylko po prostu rozumiec wszystkie zasady :]
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Fujibiker chodzi o to ze tych pytan tak jak teraz bylo kilka zastawow mogles sie nauczyc na pamiec to te na ezaminie bedziesz widizal pierwsyz raz na oczy i poprostu bedziesz msuial sie wykazac. moim zdaniem bardzo dobry pomysl. prawko zdalem rok temu ale do dzis pamietam ze ejst pytanie z alkoholem (na zdj kieliszki) nie pamietam jak brzmialo, tym bardziej nie pamitam ile promili itp ale wiem ze w tescie miala byc odpowiedz A i C. I wlasnie takie jest zdawanie tych egzaminow teoretycznych... nie rozumiem jak mozna je oblac
http://tiny.pl/x3f5 <= zapraszam
gg# 4036285
gg# 4036285
rosa wg mnie to zly pomysl z tym tysiacem czy ilestam pytan, bo bedzie to wygladalo jak testy zawodowe. Jakis koles ma do ulozenia powiedzmy 300 pytan z materialu na 50-100 i bedzie musial sypac glupie pytania albo bedzie chcial zdefiniowania np 'ograniczonej widocznosci' lub 'bezpiecznego dystansu' co jak wiemy ciezko konkretnie zdefiniowac 

Dla mnie to jest jakaś paranoja... jeszcze troche i dłużej ludzie będą robić prawo jazdy niż licencje pilota na awionetkę. A prawda jest taka, że żaden nawet najdłuższy kurs nie przygotuje cię na wszystko co spotkasz na drodze - no chyba że jeździsz w koło kościoła.
Co do pytań obecnie nie oszukujmy - małpa na pamieć się tego nauczy.
Co do pytań obecnie nie oszukujmy - małpa na pamieć się tego nauczy.