Witam mam problem otóż od jakiegoś czasu odkręcała mi się lewa korba
(to jest jakis dziwny model firma LASCO wygląda jak bop backflip http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2be ... 12561.html) ,ale zawsze ją dokrecałem i na jakiś czas był spokój.
dostałem nowy suport KINEX i założyłem go patrze na lewą korbe a tu coś takiego: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/46c ... 202ca.html
Przejechałem 2 km i znowu luz i się odkreciła.
moje pytanie takie czy da sie z tym coś zrobić bo korba ma 2 miesiące a nie chce jej narazie jej wymieniać.Co poradzicie ?
No właśnie próbowałem z blaszką taką po puszce pepsi ale jakos dalej był po założeniu minimalny luz i chyba przez to się odkręca.Myślałem żeby to na stałe jakimś klejem przykleić do suportu a jak będę wymieniać korbę za jakieś pół roku to na isis i wtedy jakoś to zdejme tą korbe i do śmieci .
JA tez miałem taki problem to uzyłem puszki i pierdzielnalem dużo poxpiolu i pojezdzilem z tydzien POzniej juz się wszystko tak wyrobilo że kupiłem nową korbę;/
mi jak tak sie dzialo to zakleilem śrube klejem do metalu. i działało przez ok 2 miechy, a kumpel zrobil patent z puszka i trzyma mu juz sezon i z kazdej strony dal blaszke z puszki po piwie
Btw, niech ktoś pomoże mi rozkminić dlaczego zawsze lewe ramie korby się objezdza, krzywi lamie itp a prawe nie? (tzn teoretycznie nie, ale w większości przypadków tak jest)
Ja np jezdze prawa noga w przodzie, wtedy lewa ramię ma większe obciążenie? czy co bo na to wychodzi.. ;p
Jak nie zadziała to kup sobie lofftajt (nie pamiętam jak się pisze ale tak się wymawia) to jest klej do korb kup mocny loff i sklej sobie korbe powinno wytrzymać z 2,5 miesiąca a jak się będzie odkręcać to... odkręcasz czyścisz sklejasz znowu skręcasz mocno bardzo i zostawiasz na 24 h i następne 2,5 - 3 miesięcy z głowy. Kup ten najmocniejszy to nawet dłużej Ci potrzyma np. 5 miesięcy na jednym sklejeniu. Lofftajt beton kosztuje ok 19 zł.
Pozdr ;p
jesli jezdzisz z prawa noga z przodu to gdy jedziesz bez pedalowanai to cala sila dziala w inna strone korby niz przy pedalowaniu(wtedy naciskasz korbe z przodu zawsze), jesli jezdziesz z lewa noga z przodu rozjebuje sie prawe ramie.
niepodkladajcie blaszek z puszki, jak aluminiowa cienka blaszka ma cos wytrzymac, podluzcie zyletke jest o wiele bardzij twarda i wytrzymuje na dluzej.
ehh...dzieci wielowpustow...dawniej to tylko na kwadracie sie smigalo...