Gogle do strika

fabienekdh
Kontakt:

Gogle do strika

Post autor: fabienekdh »

Witam !!
Mam pytanie czy te gogle będą pasowały do strika rozmiar "M".

http://www.allegro.pl/item502260113_gog ... ml#gallery

:x :x :x :x: x :x: x
osaa
Kontakt:

Post autor: osaa »

Tak pasują te gogle idealnie sam mam takie do strika w rozmiarze "M" :) więc kupuj śmiało super są.
fabienekdh
Kontakt:

a dobrze przylegaja do twarzy...;/ :x
osaa
Kontakt:

nom spoko jest bierz mowie ci i jak masz jeszcze białego to spoko wyglądają
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

kumpel ma luz miedzy twarzą a goglami z tymi googlami i tym kaskiem
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
fabienekdh
Kontakt:

właśnie! a ja chce nie mieć luzów... :x . Chce żeby gogle czymały dodatkowo kask :x
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Zależy jaki masz kask. Ja miałem sukuba z nimi i jak mówi KROM@ był luz. Ale to praktycznie w każdych będziesz miał, bo to zależy od kasku, a nie gogli. Chyba że założysz pierw gogle a potem kask to będzie przylegało idealnie. Z resztą na co Ci przyleganie, przecież bokiem i tak ci tam nic nie wleci, a przynajmniej jakaś wentylacja jest.
fabienekdh
Kontakt:

Mam strika, ale ja wole zeby mi przylegały jak jedziesz to i tak masz wentylacje a jak wyprowadzasz to kask ściągasz a jak co gogle dociskają to kask lepiej siedzi na głowie.... :x :x
Johnyk
Kontakt:

łohoho... gogle dociskają kask, to chyba ten pasek musiałby być nie z elastycznego materiału, tylko z grubej gumy, żeby dociskało. Kto by takie coś produkował, żeby potem zdjąć kask i mieć odcisk po goglach na twarzy. Raz że byłoby niewygodne a dwa, nikt by w tym nie jeździł. Jak chcesz żeby kask lepiej siedział na głowie, trzeba było kupić mniejszy rozmiar, albo zakładaj se na głowę czapkę, a potem kask to lepiej będzie. Gogle są od chronienia oczu przed gałązkami, kamykami, błotem, a nie dociskania kasku do głowy. Pozdro.
fabienekdh
Kontakt:

Wiem masz racje. Ale mi chodzi oto zęby dociskało nie tak mocno jak ty piszesz wyżej tylko tak zeby gogle nie wystawały poza kask bo wtedy to głupio wygląda....pzdr :x :x :x :x :x :x :x :x :x
osaa
Kontakt:

Hmm, mi te gogle dobrze przylegają i nie maja żadnych luzów.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

fabienekdh trochę wyluzuj z tymi emotami, a Ty Johnyk chyba w życiu gogli nie Miałeś. Gogle utrzymują kast w odpowiedniej pozycji i spełniają kilka innych funkcji nie tylko tak prozaicznych jak ochrona przed błotkiem, która jest oczywista... luźny nie jest tylko (nie zawsze) wynikiem za dużego rozmiaru, miał ktoś full bravo PRO ? badziewie prawie nie trzyma "mordy na policzkach, bez gogli kask prawie obraca się na 2 str. głowy...

Gogle są Ok, będą na pewno pasować, zwężają się ku twarzy więc będzie Ok.

aha ;) i nie ten dział
Johnyk
Kontakt:

fabienekdh wystawać poza kask nie wystają, ale też nie przylegają niewiadomo jak. Wszystko zależy od kasku, bo jak wcześniej zaczyna sie "otwór" to będziesz miał bardziej na twarzy je, a jak później no to mogą Ci w ogóle nie dojść do twarzy.
SegatiV no i co te gogle niby dają? Kawałek elastycznego materiału ma utrzymać Ci głowę na miejscu? W tym celu zrobiliby chyba coś innego, niż gogle. To że kask lata na głowie to jest wada konstrukcyjna. Nie wiem jak gogle mogą powstrzymać obracanie się kasku na głowie na boki. Rozumiem że jeszcze przód tył, ale na boki nie. W czasie gleby, wystarczy że pasek od gogli zahaczy o jakiś patyk, gogle spadają i co, kask zaczyna się obracać łamiąc Ci nos? Coś marna ta teoria, Ja rzadko używam gogli i ani razu kask nie przesunął mi sie ani centymetra w bok, dlatego uważam że GOGLE SĄ TYLKO DO OCHRONY OCZU!
Pajac
Kontakt:

Post autor: Pajac »

A co sądzicie o tych?

http://www.allegro.pl/item512432964_now ... cross.html

Nie ukrywam że stoję przed podobnym wyborem, tylko chciałbym upchnąć pod gogle okulary korekcyjne, a foxy strasznie małe.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Johnyk niestety sega ma tu rację, gogle dodatkowo stabilizują kaski które nie koniecznie dobrze się trzymają głowy mimo dopasowania rozmiaru.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
SegatiV
Kontakt:

off_road :O niestety :| Oj tiiii :P, a dyskusja wyczerpana Johnyk sory ale Ty z Rudy jesteś :P więc Masz swoją racje i tego będziesz się trzymał...

Oakleyr i fox'y to praktycznie to samo Mam o'frame'y (niestety) i parują szybki, w fox'ach kumpel jeździ i jemu nie parują, ale to też od kasku zależy, kumpel na starego 661 full bravo a Ja 661 evolution, jednak tańsze gogle mają gorsze szybki. może poszukaj oakley'ów do ok 180 pln i tam szyba będzie MOŻE - zaznaczam - lepsza.
Ze sojej strony moge z czystym sumieniem polecić SMITH'y
np. takie:

http://www.allegro.pl/item515949211_gog ... y_spy.html

Mają zawiasy które łączą ramkę z gumką, świetny patent stosowany w najdroższych modelach oakleya, te tańsze z O mają po prostu szparę w ramce i wsuniętą tam gume :| żałuje ze Kupiłem.
wojtec
Kontakt:

Post autor: wojtec »

ja mam ten sam kask tyle za rozmial L , google smith fuel tez maja ten zawias i pasuja idealnie , nie cisna w twarz a przylegaja jak trzeba .
Kupie damper dhx 4.0 lub 5.0 dlugosc 222
SegatiV
Kontakt:

Jak pisze wojtec poczekaj na allegro albo poszukaj fuel miałem model LST (chyba) i myły miodzio, korekcyjne się zmieszczą, są szerokie na całej długości nie jak O/Fox zwężane do środka wiem bo nosze brele :P, ale nie jeździłem tak bo strasznie parują, zainwestuj w kontakty.... zakładałem ostatnio nawet temat o tym

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ht=okulary
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

fabienekdh Fox Main Pro /Oakley Crowbar (zdecydowanie głębiej siedzą) albo nowe Giro/Smith (dzięki temu,że mają plastikowe zawiasy przy pasku) powinny rozwiązać Twój problem.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
ODPOWIEDZ