JUNIOREK
JUNIOREK
Siemka, rozmyślam nad kupnem nowego amortyzatora do ramki cocaine 16'. Mam dj3 130mm skoku 2003rok, jest zbyt delikatny na moja wagę 90kg. I szukam innego amorka, rozmyślam nad Juniorem qr20, z 2005roku minimum. Szukam czegoś do 800zl:). Obawiam się, że moja ramka Cocaine 16' nie zniesie dwupułkowego amora, czy obawy są słuszne?, I czy ta ramka zniesie chociaż 1-2 lata z tym amorem:). ps. (jakby mial ktoś propozycje na sprzedanie juniorka qr20 z 2005 roku, w bdb stanie pisac:) pozdro:)
sergio94 ty genialny jesteś! Podejrzewasz że koleś jeździ w dircie i chce kupić 2 półke
Ten amor przy tej ramie nie jest słaby tylko mega mocny. Myślisz że jego prędzej zajedzie niż rame. Gratuluje mądrości.
Radzikers gdzieś z 4-6miesięcy by rama potrzymała, pry Twojej masie nawet krócej. Weź lepiej kup coś w stylu Travisa 1-półki albo Shermana, mmniejsza sztywność amora i mniejsza wysokość od korony do osi, da ramie dłużej pożyć a będziesz równie zadowolony jak z jurka. Dwupółki tam nie wsadza, bo zbyt sztywna jest i może główka za szybko odlecieć.

Radzikers gdzieś z 4-6miesięcy by rama potrzymała, pry Twojej masie nawet krócej. Weź lepiej kup coś w stylu Travisa 1-półki albo Shermana, mmniejsza sztywność amora i mniejsza wysokość od korony do osi, da ramie dłużej pożyć a będziesz równie zadowolony jak z jurka. Dwupółki tam nie wsadza, bo zbyt sztywna jest i może główka za szybko odlecieć.