Domain czy Z150
Domain czy Z150
Witam, potrzebuje porady w kwestii amortyzatorów. Mam do wyboru RS Domain 302 i Marzocchi Z150FR. Obydwa w tej samej cenie. Który byłby lepszym wyborem ? Od razu mówie, że 150 skoku powoli przestaje spełniać moje oczekiwania, więc na razie faworytem jest Domain. Jeździł ktoś na nim, lub go ma ?
Jezdzilem na Z1 150(2005) i amorek do wszystkoego i duzo wytrzmuje(moze bez ostrego dh) 150 ci wystrczy bezproblemowo w takiej ramie...Natomoast kumpel kupil
nowego domaina i jak dla mnie to tragedia tylko tez ma szerokie golenie,
otyłość i tyle>>>
polecam z1 ...
nowego domaina i jak dla mnie to tragedia tylko tez ma szerokie golenie,
otyłość i tyle>>>
polecam z1 ...
szakal933
No właśnie, napisałeś sam, że zależy od ustawienia, więc w czym problem? :P
Pavqn
Na Twoim miejscu szukałbym Domaina, ale nie 302, tylko 318, ze względu na tłumik olejowy i dużo większą możliwość dopasowania go do siebie. Licz się tylko z tym, że Domain wymaga więcej dbałości i częstszych serwisów, niż np. Marzocchi Z150.
No właśnie, napisałeś sam, że zależy od ustawienia, więc w czym problem? :P
Pavqn
Na Twoim miejscu szukałbym Domaina, ale nie 302, tylko 318, ze względu na tłumik olejowy i dużo większą możliwość dopasowania go do siebie. Licz się tylko z tym, że Domain wymaga więcej dbałości i częstszych serwisów, niż np. Marzocchi Z150.
Dużo też zależy od twojej wagi. Jeśli ważysz sporo i zamierzasz jeździć bardziej FR to brałbym Domaina, nawet 302. Z kolei jeśli chcesz mieć bardziej uniwersalnego amora (FR/DH) i jesteś dość lekki, to kupowałbym Z150, bo pracę na pewno ma lepszą niż RS. Ktoś gdzieś pisał, że w HT DH na widelec nie działają takie siły jak przy fullu i dlatego spokojnie można jeździć z mniejszym i może mniej wytrzymałym amorem.
Jak masz kase żeby robic serwis co 3 miesiące to kup domaina jak nie to z150 fr mi sie wydaje ze to jestt lepszy amortyzator od 302 i nie wymaga takiej dbałosci jak to jest w rock shoxach:D:Ddomain chodzi mulasto !!!!chyba ze dasz olej odrazu rzadki jakis... ale niewiem czy ci sie to opłaca !?Ja mam drop offa i nie nazekam w sumie od z150 rózni sie tłumikami ale jezdziłem na z150 i wiem jaka ma prace polecam !!!!!
http://www.pinkbike.com/photo/3710126/ <-ridee!
No tak tylko,że pracy suntour'a nie możesz porównać do pracy z150fr, a dlatego brakowało Ci tych 2 cm, ponieważ suntour nie ma takiej regulacji twardości jak z150fr i kręcąc tymi pokrętłami cały czas praca była ta sama to są właśnie suntour'y.
Założysz do signa 180 skoku i ja bym sie bał skoczyc na tym z chodnika chyba ze wazysz 30 kg twoj wybor !!!"D
Założysz do signa 180 skoku i ja bym sie bał skoczyc na tym z chodnika chyba ze wazysz 30 kg twoj wybor !!!"D
http://www.pinkbike.com/photo/3710126/ <-ridee!