Malowanie sprężyny? :)
Malowanie sprężyny? :)
Siemka, dałoby rade jakoś przemalować sprężyne dampera? :D bo w ramce którą będe miał niedługo jest różowa... dałoby sie to jakoś przemalować lub pozbyć sie tego koloru? Zwykły spray raczej nie będzie trzymał... od preparatu do ściągania lakieru zejdzie? Bo w końcu poprzedni właściciel musiał to jakoś pomalować xD
Jest taki preparat w konsystencji podobny do zelu do wlosow ktory naklada sie na powierzchnei i po pewnym czasie farba odchodzi. Uwazam ze czy to sprezyna czy to jakas inna metalowa czesc pokryta farba to nei ma roznicy, powinno zejsc. A jezeli bedziesz chcial pozniej pomalowac ja na inny kolor to bylo juz pare tematow o malowaniu jak dobrze pamietam. Wystarczy poszukac. Pozdro 

Keep smiling ;)
No tak material pracuje i jak sie nawali tam niewiadomo ile warstw lakieru i farby to mysle ze nie poprawi to sprawy tylko pogorszy bo lakier staje sie sztywniejszy i szybciej moze popekac. Nigdy nie rozkminialem tego jak sprezyne pomalowac, w koncu jakis sposob byc musi albo jakas farba ktora uzywa sie do czesci ktore poddaja sie odkształceniom pod wplywem obciazen. Oczywiscie moge byc w bledzie. 

Keep smiling ;)
MUSZEL zywlky lakier ci popeka bez wzgledu na to czy dasz jedna czy 10 warstw lakieru. stara farbe sciagniesz preparatm do usowania starych powlok lakierniczych z pomocy szczotki drcianej. a co do malowania jeszcze to albo farba kauczukowa albo proszkowe malowanie (w samochodowych sprezynahc daje rade)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
2 opcje:
- Zdejmujesz róż za pomocą SCANSOLU do usuwania lakieru (może zejść również oryginalna farba i sprężyna zostanie Ci srebrna)
- Malujesz sprężynę elastyczną farbą - dekoral robi taką, jakaś szybkoschnąca itd. Ganialne trzymanie, malowałem nią amora, jeździłem dużo i nie ma śladu po kamieniach, ani zarysowań.
Możesz też połączyć 2 sposoby ale troche sporo roboty. IMO lepiej tylko drugi bo przy pierwszym jak zlezie Ci oryginalna farba i zostanie srebrna to troche może nie podchodzić do reszty roweru.
- Zdejmujesz róż za pomocą SCANSOLU do usuwania lakieru (może zejść również oryginalna farba i sprężyna zostanie Ci srebrna)
- Malujesz sprężynę elastyczną farbą - dekoral robi taką, jakaś szybkoschnąca itd. Ganialne trzymanie, malowałem nią amora, jeździłem dużo i nie ma śladu po kamieniach, ani zarysowań.
Możesz też połączyć 2 sposoby ale troche sporo roboty. IMO lepiej tylko drugi bo przy pierwszym jak zlezie Ci oryginalna farba i zostanie srebrna to troche może nie podchodzić do reszty roweru.
-
- Kontakt: