Malowanie proszkowe magnezowych goleni (888)

mozartt
Kontakt:

Malowanie proszkowe magnezowych goleni (888)

Post autor: mozartt »

Zastanawiam sie czy daloby rade malowac proszkowo golenie magnezowe. Jak ktos cos takiego robil, to prosilbym o info. Z gory dzieki.
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Daloby.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Goleniom na pewno nic sie nie stanie bo to jakieś 200 st. C , tylko nie wiadomo jak z magnezem, ale Chwyci raczej na pewno. Poszukaj w googlach jakiejś firmy, zadzwoń i się dowiedz. Tematu niema...
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Chodziło mi głównie o to, czy będzie się trzymać magnezu, bo 200* to zaszkodzić nie powinno. Dzieki
szakal933
Kontakt:

Post autor: szakal933 »

Podepnę się pod temat
Otóż mam amortyzator drop off IV. Niestety strasznie schodził z niego lakier, więc postanowiłem go omalować na nowo(z tego co wyczytałem to ta seria jakoś fabrycznie miała wadliwy lakier). Przygotowanie do malowania wiązało się z całkowitym usunięciem starego lakieru ponieważ bardzo słabo się trzymał i uznałem że byłoby bezsensu go jedynie matować.
I tu zaczęły się schody bo po pomalowaniu goleni podkładem akrylowym ( kilka cienkich warstw) po tygodniowym schnięciu niestety podkład schodził pod „paznokciem”.
Nie znalazłem żadnego porządnego podkładu w sprayu do aluminium. Myślałem nad malowaniem proszkowym. I tu moje pytanko co stanie się ze ślizgami amorka czy nie wpłynie na nie wysoka temperatura? Oczywiście uszczelki zdemontowałem.
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

no to jak wyżej napisali.Z goleniami się nic nie stanie, jeżeli będą puste od śroki(czyt. żadnych uszczelek itd.)Potem nakładasz uszczelki i w drogę ;P
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

szakal933 ale ten podkład nie był czasem do plastików ;] tez tak miałem jak pomalowałem do plastików, wyglądało to jak by ktoś pokrył rame cięką warstwą gumy ;]
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

ja swojego Pike-a malowalem we wrzesniu.. Kupilem spray Hardcore (facet w sklepie powiedzial ze dobrze sie metali trzyma), no i dalem z 3 warstwy (wczesniej zjechalem papierem 300 chyba zeby gladko bylo) potem 2 bezbarwnego i trzyma sie do dzisiaj, zadnego odprysku..
szakal933
Kontakt:

Podkład którym malowałem był podkładem firmy boll (akrylowy do metalu, a nie plastiku).Bo nie znalazłem jakiegoś specjalnego do aluminium a w sklepie to nie wiem kto tam pracuje bo nic nie wiedzą.
To że goleniom nic nie będzie to raczej pewne bo temp ok. . 200’ C chyba nie zaszkodzi temu stopowi. To że nie ma być uszczelek to także chyba logiczne. Głównie chodzi mi o ślizgi w goleniach , te pokryte teflonem czy się nie odkształcą bądź nie zniszczą. Bo nie chciałbym ich wybijać. Malował już ktoś proszkowo golenie?? Albo jakiś dobry podkład na aluminium ktoś mógłby polecić?
szakal933
Kontakt:

Michal4X Ale Ty pewnie tylko zmatowałeś stary lakier a ja mam gołe aluminium bo poprzedni lakier nic nie trzymał, i teraz na to czysta aluminium też nic nie chce chwycić.
uczak16
Kontakt:

Post autor: uczak16 »

Kiedys wymienialem slizgi w DJ3 i to byly z metalu wiec watpie zeby im sie cos stalo :) sam zastanawiam sie nad malowaniem moich 66. Bardziej mnie martwi ten teflon ktorym sa pokryte, w temperaturze ok. 260°C przechodzi z fazy krystalicznej do fazy condis, w której staje się przezroczysty i dość miękki - ale nie płynny.
ODPOWIEDZ