Bike Park w Chorzowie (WPKiW)

KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

jak masz trase pod elką kieruje sie w stronę restauracji łania potem, potem nie skręcić na łanie tylko jechać dalej i po prawej będzie lasek a w laski ścieżką z hopkami to jest te dh
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
Petro
Kontakt:

Post autor: Petro »

Wielki dzięki
Petro
Kontakt:

Sorry ale nie znalazłem :mrgreen:
W taki deszcz dzisiaj jechałem z kolegą i nic....
No to tak zaczeliśmy pod elka tą zjazdową i do góry do Łani, potem do góry wzdłuż elki i druzka skręciliśmy...... Bum i trafiliśmy na tą drogę z Planetarium.
Może mi to ktoś pokazć dokładnie.
Np. od xxx w lewo i jakieś YYYm i znowu w prawo
Albo dołączyć jakąś mapke.
Prosze was.
Lukas.M.
Kontakt:

Post autor: Lukas.M. »

Trasa z tymi dwoma stolikami przy elce ktora konczy sie przy ns'ach jest taka sobie. Jedyne skok nad ulica jest ciekawy. Fajny odcinek jest od planetarium w dol. Nonstop hopki i na koncu skok na jakis bunkier czy cos podobnego.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Panowie i panie Podest ten drewniany z którego najezdza się na stoliki został skradziony lub rowalony , poniwaz go dzisiaj tam nie było.

Na jednym z Ns-ów Park zrobił dodatkową kładkę aby nie zrobic niedolota , ale niestety kładka nie udała sie ponieważ kładka jest krzywo ustawiona i idzie z niej zlecieć ponieważ mnie dzisiaj troche zniosło i mialem problem z trafieniem w nią.

Ale jest też jeden PLUs :mrgreen: Parg odgarnął wszystkie liscie na trasce i na tzw. lasku. :mrgreen:
KROM@
Kontakt:

Ta kładkę co niby park dorobił robili bikerzy.
A speedbox i tak był zbędny gdyż jakże kochany zarząd zrównał z ziemią road gapa
wojtasu
Kontakt:

KROM@ starą kładke zrobili bikerzy , od dzisiaj jest nowa kładka :wink: zrobiona kijowo przez park :?

hehe ja tam speedboxa potrzebuje poniewaz mi napęd przeskakuje kiedy mocniej depnę :mrgreen:
Petro
Kontakt:

E! to spox.
Że odgarneli liście, chętnie bym się tam wybrał, ale chory jestem :x
wojtasu
Kontakt:

Petro liscie odgarneli tylko , ze zapomnieli ich spakować albo przykryć jakąś folią i takik to sposobem liscie znowu są na LAsku i Stolikach :mrgreen:

Więc daremna robota parku :P
wojtasu
Kontakt:

Joł odswierzam temat aby Was Ostrzec :)

Będąc dzisiaj w Parku napedzałem się na stoliki , a tu w połowie drogi do Stoliczków patrze kurka wodna rodzice se z Dziećmi na sankach jeżdzą.. :| O mało nie wpadłem na dzieciaka (nie zdążyłem wyhamować...na sniegu jest dosyc trudno to zrobić) ale wyhamowalem 2 metry obok jednego Dziecka. No i zaczęła sie afera ze jaki to ze mnie kretyn , głupek , ***** ze ja tutaj sobie śmigam(pamietajmy ze trasa jest LEGALNA i bok wisi regulamin ze jest to tor jest stworzony do konkretnych celów). Oczywiscie rodzice tych dzieciaczków z Pyskiem na mnie co ja robie ..... a na poczatku zwróciłem im kulturalnie uwage ze jest to tor dla rowerów a nie jakichs tam sanek :wink: .
Zrobiła sie tak nie miła afera , ze jeden z Ojców za chwile wyskoczyłby na mnie z piesciami...ehh głupek .
I ich inteligentne tłumaczenie " Kto normalny jezdzi w zime na rowerze...przeciez sezon sie skonczył, ja natomiast odpowiedziałem , ze dla mnie sezon trwa cały rok , a tamta kobieta do mnie: teraz cyt. "Dla takich Kretynów jak Ty to napewno" niechcąc sie dalej kłócić i marznąć pojechałem na tor do 4x.
A na 4x chulaj duszo na saneczkach chyba z 3 dzieci i 7 dorosłych osób...też patrzyli na mnie krzywym wzrokiem ale dałem im do zrozumienia ze jest to tor zbudowany z myslą dla rowerów a nie dla snieżnych dziwactw na sankach :mrgreen: . Iż za bardzo nie jara mnie 4x powiedzialem im ze mogą sobie dalej jezdzić :)

Napisałem ten post dlatego , zeby Was drodzy bikerzy przestrzec przed tymi cholernymi stolikami ...gdzie mogą jezdzić dzieci na sankach.

POZDRO
jajokso
Kontakt:

Post autor: jajokso »

ja to bym tam każdego zwyzywał, po kolei .. bo gardze takimi ludźmi ..
adasiekdh
Kontakt:

Post autor: adasiekdh »

wojtasu dzięki za cynk
wojtasu
Kontakt:

jajokso ja juz nic wiecej nie mówiłem bo sie bałem tamtego goscia :) ale ja im chciałem w miare kulturalnie wytłumaczyć ale sie nie dało...ehhh szkoda gadać .
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Skoro to jest legalny tor to czy nie dało by rady zadzwonić po policje, żeby pogonili i wytłumaczyli niektórym co i jak? I nie wiem jaki macie tam regulamin, ale chyba nie zabrania jazdy w zimie i raczej nie zezwala na jazdę na sankach. A kłócić się nie ma sensu, bo dla tych kochających rodziców i tak będziesz szaleńcem chcącym za wszelką cenę zrobić coś złego ich dzieciom :)

I jest takie powiedzenie - głupszym się ustępuje.
KROM@
Kontakt:

wojtasu Choć złożymy sie na wiatrówke? :)

Trzeba tępić głupotę ludzką. Potem sie słyszy o tragediach rożnego rodzaju
wojtasu
Kontakt:

KROM@ mój amor juz dosyć strzela wiec wystarczy hehe :mrgreen:

GgG no pomysł z Policją albo Strażą Parkową itp. jest to dobry pomysł (sam mi go jeden ziomek podsunął z którym byłem..nietutejszy :D )

Ale wiecie jak to jest ja niepełnoletni ,jeszcze być legitymowanym i spisanym na tym mrozie...zanim by ta Straz Parkowa przyjechała to Rodzice by sie zdązyli ulotnić :lol:

Moim zdaniem jest to przestroga dla innych bikerów smigających w Parku(nie koniecznie miejscowych ) , zeby uważali w tamtym miejscu.

Ja osobiscie miałem Schiza jak jechałem na te dziecko z sankami ponad 25 km/h , całe szczęscie , ze skręciłem w tamten lasek i sie dziecku nic nie stało i pieskowi który biegał swobodnie bez smyczy.

Co do Psów w parku to punkt 4 regulaminu parku mówi nam zeby Psa prowadzić na SMYCZY oraz w KAGAŃCU.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

To nic że jesteś niepełnoletni (zresztą ja też ). Nie trzeba mieć 18+ żeby zadzwonić po policje, a skoro Ty nie robisz nic złego, to nie powinni Cie spisywać i robić jakiś problemów. Tylko lepiej mieć kartę rowerową ze sobą, żeby być takim full legalnym rowerzystą.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

KROM@ pisze:Trzeba tępić głupotę ludzką
niby jak??

Tak :
KROM@ pisze:Choć złożymy sie na wiatrówke?
Toś teraz zajechał "inteligencjoM", legalny ? to straż Miejską się wzywa, ludzi za próbe pobicia/pobicie, z pełną kulturą tłumaczysz ludziom i na 112 dzwonisz, straż przyjeżdża i mandatami sypie (gorzej że może się zdarzyć - co bardzo n, niestety, prawdopodobne - że Tobie też wlepią :( takią mamy tępą władze, wtedy pozostaje odwołanie) bo najlepiej ludzi czegoś nauczyć, bijąc Ich po kieszeni...

Ludzie są samolubnymi istotami, patrzącymi tylko na Swoje koryto, miejsce im odpowiada to wpierd**lą się wszędzie :( smutne ale prawdziwe :( Też to przerabiałem choć wina była po naszej stronie :P, gośc z pięściami się rzucił i oblał mnie herbatą :D z termosu
wojtasu
Kontakt:

No właśnie w tym problem , że żadnych papierów ze sobą nie noszę do parku , poniewaz mieszkam baaaardzo blisko parku więc nie są az tak potrzebne :)

Ale wiecie jak to jest niepełnoletni nigdy nie ma racji..... Taki głupi Stereotyp się utarł i nawet był ostatnio taki temat był poruszany na forum.... :wink:
ODPOWIEDZ