kilka pytan

Virus
Kontakt:

kilka pytan

Post autor: Virus »

mam kilka pytan ... oto one :
- chce kupic amorek do dirtu aby duzooo wytrzymał i zastanawiam sie nad sr suntour duro...czy warto go kupic... lub czy lepiej kupic jakas uzywke np. black

- jakies dobre obrecze... zastanawialem sie nad alex dm24, podobno bardzo dobre, znajomy doradzał mi supre mt... mowi ze lepsza... ja poczytałem test dh-zone i stwierdzilem ze dx32 czy jakos tak... co byscie doradzali (do tego dx32 bedzie maly problem bo mam opone 2.3 continental i niewiem czy mi spasi do tej obreczy :/ )

- musze kupic piaste(a do niej singla da bomba) zastanawiam sie na shimano XT
choc niewiem czy mi potrzebna jakas super mocna... zastanawiam sie rowniez nad shimano alivio... skacze na hopach i chce zaliczac jakies dropy :]
zaliczylem drop 1.7m i niewiem czy alivio mi wytrzyma... a polecali mi XT

- musze kupic kiere bo mam zoom 600mm... z deczka mala i zastanawiam sie nad nsx pure 4130... polecano mi roox za 225 z dozywotnia gwara do dh itp...
i ze ktos tam znany na niej pomyka... nie pamietam modelu kiry ani osoby ktora na niej pomyka...

- korba, zastanawialem sie nad alivio duzo osob na niej jezdzi i jakos sie trzyma...

doradzcie cos...z gory thanks
& pozdro 4 all
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

suntour =/ duzo wytrzymuje. szybko lapie luzy (podobno - tak mowia wlasciwciele)

obrecze - na tyl trzeba mocna, tez mysle o suprze mt. te 6 komor ;) na przod niech bedzie dm24, chyba da rade

piasta - formula? xt jest do cross country, zas na fomule juz poskaczesz. da bomb ponoc fajny ale 300 zeta :/ nsx ponoc padaja wiec tez nie wiem. jestem za formula ;) a piasty lepiej dobre, kola wazna sprawa (a zaplatanie kosztowne jak piasta pojdzie

co do piast i obreczy to przydaly by sie jeszcze szprychy zeby kolo zlozyc. lepiej nie brac starych niewiadomo skad, tylko sprawedzone dt champ

kielnia nsx pure jak najbardziej :D tylko pamietaj o mostku ze ma inna srednice kiera ;) moze moto z podkladkami?

poza tym zamiast inwestowac w droga kiere, kup ta cromo co raczej nie peknie ;) a do tego super korby. one z kolei sie psuja jak jasna cholera :]

polecam husslfelty z suportem giga pipe dh. od kiedy zastosowalem takie polaczenie nic sie nie psuje :] tyle ze ta cena : 200 (z mk bike chyba prmocja) za korbe i 200 suport... poza tym lepiej wkrecic od razu dobre pedaly bo tych glupich tulei nie mozna nigdzie dostac (nsx pancake za 80zeta)

co do 9-1 da bobma to po cholere to? 100 zl osztuje, a zwykla kaseta tansza jest duzo.wyjmujesz zembatke ostatnia, pare podkladek i mas to samo :D

hmm a jaka masz rame? bo w dircie to to jest podstawa ;) i jak masz poziome haki to looz z singlem jak ie to trza kombinowac
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Virus
Kontakt:

mam pointa 2 :] i da sie zrobic singla :]
Virus
Kontakt:

ej cszyvy jaki ty masz amorek w tym pointcie... nie sprzedał bys go ? moze jakis opis ? kliknij do mnie na gg 3379001
Cinek
Kontakt:

kilka pytan

Post autor: Cinek »

Kiere bierz NorthShora. Mam taką, jest wypasiasta, no i ładnie wygląda, no i do tego ta poprzeczka hehehe
no risk no fun
http://tiny.pl/5mc4
kucu
Kontakt:

Post autor: kucu »

Popatrz pod tym linkiem http://allegro.pl/show_item.php?item=30214376 moze cos cie zainteresuje :)
sprzedam: http://allegro.pl/show_item.php?item=32863340
Virus
Kontakt:

nie no ludzie prosze o konkretne odpowiedzi...kocu, raczej nic :] chyba ze chcesz sie swoim pointem wymienic za pojego p2(point)jeszcze dozuce ci stery i suport a jak chcesz to sprzedam ci napinacz i mam jeszcze wiele innych rzeczy do opylenia :] kliknij na gygy 3379001
Lucid
Kontakt:

Post autor: Lucid »

siema

1.nie wiem czy duro do dirtu sie nadaje bo nie mam ale w dircie potrzeba sztywnego amora a duro ma w miare duzy skok to nie wiem jak bedzie z jego sztywnoscią...

2. jak masz kase to bierz dx 32 jak nie masz to dm 24

3.nie kupuj redukcji do singla dabomba, wez 2 kasety rozwal je powyciagaj podkładki wez jedną zebatke na tył powsadzaj podkłądki zebatke i masz redukcje za pare groszy
4. ja mam piaste silent cluth, zaliczam takie dropy jak w podpisie i nic sie z nia nie dzieje, jak masz okazje taka kupic to bierz

5.bierz 4130... co ci po dozywotniej gwarancji jak gwarancja jest na uszkodzenia spowodowane z winy producenta, czyli jak połamiesz i dojdą do wniosku ze połamało sie przez ciebie a nie ze kiera była lipna to dupa z gwarancji

6.luidzie z forum polecaja truvativt husefelty na isis wiec mogą dobre byc, w mk biku sa albo były po 199 z blatem 38

pozdro
ODPOWIEDZ