Mentalność ludzi - tak ogólnie...

Slopstyler
Kontakt:

Post autor: Slopstyler »

Dragon-kr
Ten tekst jest bardzo adekwatny do sytuacji tych dziewczyn dlatego go używam. :D

wojtasu
Masz racje. Z tymi "pannami" to każdy się powinien hamować bez względu na wiek i środowisko. Co do słuchania tego to jeszcze u panów jeszcze jakoś ujdzie jak się raz za czas któremuś wymsknie ale dziewczyn to słychać nie mogę jak klną.

Znajdą się osoby w wieku 16-18 lat, które potrafią się zachować, ale to tylko jakaś 1/3 młodego społeczeństwa.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
Fujibiker
Kontakt:

Post autor: Fujibiker »

No to ja również do Was dołączę , za 16 dni 17 lat :P Co do Twojej laski wojtasu, heh tez moja dziewczyna jest starsza :P rocznikowo ma 18 ale jak najbardziej jest porządna czytaj nie pali, nie pije, nie klnie :) Chwała Panu za to hehe :D

Jak słyszę taką gówniarę( bo za taką uważam taką co klnie chociaż jest starsza ode mnie) to nóż mi się w kieszeni otwiera, przecież kobieta powinna być piękna,delikatna a nie o ja pier... ale to jest kur... zaje.." a to niestety jest na porządku dziennym tych dzieci fotek. Ogólnie myślę, że dużo się do tego przyczynia internet, może ni etyle co sam internet ale, że rodzice nie kontrolują jakie strony ich dzieci odwiedzają, jak się tam w drugim świecie zachowują, a wiemy jak jest, dzieci po 12 lat pyskują 20 latkom w takim cs-ie. Sam gram ale umiem odróżnić jakoś życie fikcyjne od realnego ;)
http://www.team.hadronsport.com/
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

Fujibiker pisze:Jak słyszę taką gówniarę( bo za taką uważam taką co klnie chociaż jest starsza ode mnie) to nóż mi się w kieszeni otwiera, przecież kobieta powinna być piękna,delikatna a nie o ja pier... ale to jest kur... zaje.." a to niestety jest na porządku dziennym tych dzieci fotek
No niestety codziennosc. Szczerze mówiac, to nie znam zadnej nastolatki z gimnazjum, która by nie przeklinała !. Osobiscie uwazam, ze młodziez w gimnazjum jest mega rozpuszczona i robią co chca (oczywiscie nie wszyscy) i kiedy chca !. Doskonale mogłem zauważyc co sie dzieje z gimanzjalistami po przyjsciu do technikum na przykład. Teraz jestem w 2 technikum, w pierwszej klasie w szkole był jako tako spokój, teraz jak przyszli młodsi odrazu burdel sie robi, co mnie denerwuje. Wychodzac przed szkole widze okolo 100 osób! stojacych i palacych pety. Najbardziej rozwalaja mnie rozmowy w stylu " ej ile masz kap, bo ja mam 72 " i mówia to z uśmiechem od ucha do ucha. Co z nich bedzie to nikt nie wie - moze kulfony :mrgreen:

A co do super ofert sprzedazy :mrgreen: , ostatnio sprzedawałem moja z1 i dzwoni do mnie jakis koles ( z głosu miał moze 13-14 lat) i pyta sie ile chce za amortyzator - to mu mówie 600pln, a on na to - o kurw* za taka kase mozna kupic pike'a który jest o wiele lepszy. I zaczyna mi cos pieprzy przez telefon ze sa lepsze amory za lepsza kase a co najlepsze na koncu dodał ze moze go odemnie kupic za 300zl bo za wiecej nikt go nie kupi i zebym ja jeszcze przesyłke pokrył. Wtedy wybuchłem smiechem a on do mnie - jak nie to sie wypchaj i sie rozłaczył.

A najbardziej mnie denerwuje jak jedzie kilku debili na rowerach przez miasto i co do drugiego przechodnia wołaja "patrz jaki ryj","patrz jaki kaleka","ale ciota z ciebie"," kurw* przesun dupe babciu" i plicie po ludziach, wówczas mam ochote wziąśc jakas metalowa rurkę i wrzucic takiemu idiocie w szprychy zeby sobie morde rozwalił o chodnik i wtedy z niego mogli by sie ludzie posmiac jak to kozaczył przed kolegami i jak skonczył. Moze by go to cos nauczylo.

Zabawy w podpalanie koszty na smieci i dzwonienie po domofonach w blokach to tez normalna zabawa u dzieci z podstawówki czy tez gimnazjum.Tak jak rysowanie gwozdziem samochodów na osiedlach, albo rzucanie jajkami z okna.
Tak własnie sie teraz dzieci bawiły w wakacje u mnie w miescie. Paranoja normalnie.

Jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem co bedzie za kilkanascie lat. Strach pomyslec.

A tak w ogole po co jest straz miejska ? zamiast tępic takie zachowania, to lepiej im jest wlepic mandat rowerzyscie za to ze jechał po małych schodach. Pełno meneli na miescie kase rzebrze i kazdego zaczepiają, a oni nic nie robia- boja sie ich czy co ? chyba tak ...
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Slopstyler
Kontakt:

Post autor: Slopstyler »

greenman pisze:A najbardziej mnie denerwuje jak jedzie kilku debili na rowerach przez miasto i co do drugiego przechodnia wołaja "patrz jaki ryj","patrz jaki kaleka","ale ciota z ciebie"," kurw* przesun dupe babciu" i plicie po ludziach
To jest najlżej mówiąc żałosne. Naoglądały się dzieci telewizji.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

greenman Jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem co bedzie za kilkanascie lat. Strach pomyslec.

Będzie jak w tym filmie " Ucieczka z Nowego Yorku" hhe :wink:
Fujibiker
Kontakt:

Dzięki takim ludziom jak greeenman opisał właśnie wyobrażają sobie nas bo człowiek "zwykły" nie rozróżni streetowaca od kolesia który w racingu śmiga. Ile razy widzę grupę ludzi na rowerach wielki lans, fajka, piwo w ręce, kozaczą po ile to nie latali... Nie wiem ja bym tak po prostu nie umiał ściemniać "leciałem gapa 20 metrów" bo po prostu wydaje mi się, że takim czymś bym się ośmieszył. Ale wracając do tych ludzi na rowerze, niestety przez takich ludzi uważają ten sport za hmm niedojrzały? Że to banda debili jeździ na takich rowerach. Jak to gdzieś czytałem ( chyba 43 ride ) w Polsce po prostu ten sport jest uważany dla bezmózgowców a nie dla ludzi z wyobraźnią, znających swoje granice, którzy lubią adrenalinę i ryzyko. Równie dobrze można mówić, że rajdy to sport dla bezmózgowców bo też rozwalić się jadąc ok 130-150 km/h nie jest zbyt bezpieczne i też ten sport to bardzo duże ryzyko.
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

Fujibiker pisze:w Polsce po prostu ten sport jest uważany dla bezmózgowców

zgadnij dlaczego...już pomijam w/w przykłady.....pamiętasz taki jeden ferelny wywiad dla jakiejś stacji telewizyjnej w Myślenicach z ubiegłego roku? i to poszło w świat...o zgrozo
Fujibiker
Kontakt:

Dragon-kr Pamiętam, pamiętam o takich ludzi mi właśnie chodzi... Myślą, że przez to są fajni jak takie coś powiedzą bo dla mnie to jest żenujące? Śmieszne? W takim wywiadzie powinno się powiedzieć, że wbrew pozorom trzeba mieć duże umiejętności, wymaga to wyobraźni ten sport a nie "trzyba ni mieć mózgu żeby tak jyździć" jak to powiedział ten jeden na tym pamiętnym wywiadzie i jak już ktoś wtedy napisał: "jeżeli widzisz podchodzącą telewizję do ciebie i wiesz ze nie jesteś w stanie powiedzieć nic mądrego to spier..." jak najdalej się da!" ;)
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

tutaj chodzi o otoczenie w jakim młodzież się znajduje. Sam bardzo często sprzedając coś na allegro spotykam się z pytaniami i dialog wygląda załóżmy tak:
-cześć pisze w sprawie aukcji..... ile chcesz?
-oferta już niestety nieaktualna. Dziękuje za zainteresowanie. Pozdrawiam!
- i tutaj zaczynają się obelgi typu: Twoja stara/Twój stary, kim jestem itd;)

Odnośnie samej kultury młodzieży jeżdżącej lub częściej lansującej się moje zdanie jest podobnie rozwinięte jak ich dialogi... Często idąc/jadąc przez miasto widze "bikerów" lub "bikerki" na np. Dartmoorze z Marzocchi, krzyczących teksty propagujące inną wiare, obrażanie Chrześcijan, obrazy ogólne, nawet w stosunku do starszych lub niepełnosprawnych osób!! Powiem też że najmniej ciekawi ludzie jakich znam/kojarzę to właśnie lanserzy... Taka moda niestety nastała, dragi i alkohol nie wystarczają, to trzeba teraz czymś konkretniejszym przykozaczyć... Często też można spotkać się na pinkbike'u z ciekawymi komentarzami pod np. Giantem Glory, brzmią często tak "ale dziadostwo, zaraz pęknie itd". Najczęściej piszą to osoby niepełnoletnie z brakiem jakiegokolwiek doświadczenia rowerowego na przykładowym Dartmoorze z Marzocchi dirt jam lub RST. Pamiętam sytuacje sprzed jakoś 2 lat, gdy wracałem z kumplem przez miasto i usłyszeliśmy obelgi w naszą stronę. Niestety/stety kolega był i jest impulsywny to po prostu zapytał "który pierwszy"? Ich było 6 nas 2, ale honor to honor. Do dzisiaj boją się spojrzeć na nas:) Może nie był to jakiś przykład wzorowego postępowania, ale działaliśmy w obronie własnej i myśle że troszke nauczyliśmy ich szacunku. Nie promuję jednak tej metody.

Pozdrawiam wszystkich którzy wiedzą o czym mówię! :)
gg: 4709451
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

Obserwujac rowerzystów, dochodze do wniosku ze najgorszy obraz rowerzystów tworza własnie streetowcy i dertowcy ( bez obrazy - nie wszyscy ale wiekszosc) Dla nich chyba najwazniejsze jest to zeby w czasie ich codziennego lansowania sie odwalic jakies jaja.
Dla nich dobra zabawa i przekozaczeniem sie przed innymi sa własnie takie zachowania o jakich pisałem w poprzednim poscie oraz to co opisał re5pect. Przykładowy Kowalski nie patrzy na rowerzystów dzielac ich na jakies grupy, ale dla niego rowerzyści to wszyscy którzy jezdza na rowerach i cos tam na nich wyczynaja. Wiec jezeli na przykład jestes downhillowcem, który chce sie dobrze zabawic jezdzac z kultura po górach, poprostu robiacy to co go kreci to w oczach Kowalskiego jestes jednym z tych debili którzy go dzien wczesniej obrazili, badz cos mu nie miłego uczynili. Taka prawda, o czym wszyscy doskonale chyba wiemy. Oczywiscie wśród zjazdowców sa tez wyjatki, ale z moich obserwacji wynika ze ogolnie ludzie preferujacy jazde w górach,po lasach sa najnormalniejsi.
Moim osobistym wyobrażeniem streetowca jest człowiek który jezdzi na byle gównie, nie mąjacy pojecia o sprzecie, człowiek który potrafi Cie obrazic bo masz lepszy sprzet od niego badz jak zwracasz mu uwagę. Urozmaiceniem jego codziennego lansu jest picie alkoholu, palenie, klnięcie i robienie głupot. Sa to głownie osoby w młodym wieku, którym rodzice kupili rower bo kolega ma i mówi ze to tak fajnie sie jezdzi i fajna rozrywka. Dla mnie to zadni rowerzysci. Aha, no i warto dodac, ze jezeli gadasz z takimi i mówisz ze jezdzisz po górach i Ciebie street nie jara, jestes obrazony wtedy i dowiadujesz sie ze "Dh hu*", bo najlepszy jest street i to najlepsza zabawa. Oczywiście sa tez streetowcy, którzy traktuja ta dyscypline na powaznie i sa normalni. No ale dla wiekszosci przegoda z rowerem koncy sie po 18stce, kiedy zaczynaja sie ich pełne mozliwosci, zrobia se prawko rower sprzedza i maja to w dupie. Tacy własnie "rowerzysci" psuja cały obraz rowerzystów w polsce.

Co do tego wywiadu w TV, nie ogladałem go, no ale mysle tak jak inni ze jezeli nie ma sie nic do powiedzenia to lepiej uciekac od kamer daleko i nic nie mówic. Jak juz ktos miał udzielac wywiadu to niech bedzie to ktos z głowa, który wie o co w tym tak naprawde chodzi i niech sie stara jakoś zmienic wyobrazenie obywateli o rowerzystach. Jakby ze mna chcieli przerowadzic wywiad w TV to napewno bym tak zrobił. W sumie to nie tak dawno przeprowadzała ze mna wywiad taka mała lokalna gazeta. Mówilismy o tym jak zaczynalismy i takich pierdołach i oczywiscie o tym o co chodzi w tym całym zjezdzaniu i jezdzeniu. Zacząłem od tego ze zeby jezdzic w zjezdze trzeba miec głowe i przede wszystkim myslec i umiec sie ograniczym na co nas stac i zeby sobie krzywdy nie zrobic.Opowiedziałem o tym co trzeba miec, zeby mozna było bezpiecznie jezdzic. Porównałem to do jazdy na nartach (bo tak to widze :D ) Na narty sie jedzie zeby sobie pozjezdzac i sie wyszalec i dobrze sie bawic czyli to to samo po co sie jedzie na rower w góry. :mrgreen: . Wkoncu to pasja :D
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
karolinadh
Kontakt:

Post autor: karolinadh »

zwykle najgłupsze zdjęcia i komentarze na pinkbike wrzucają Polacy :shock:

przykład: http://www.pinkbike.com/photo/2772303/

kiedyś skomentowałam zdjecie tego goscia, było identyczne tylko ze bez ramy rowerowej, mój komentarz był negatywny, bo mi sie to nie podobało ale nie obraziłam nikogo. po czym on mnie nieźle zjechał. na szczescie moderatorzy usuneli mu wkrótce po tym tamto zdjecie.
w ogóle po co takie zdjecia na pinkbike wrzucac, wkoncu ta strona ma promowac sport a nie libacje alkoholwe
http://karola.pinkbike.com/
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

re5pect
re5pect pisze:Często idąc/jadąc przez miasto widze "bikerów" lub "bikerki" na np. Dartmoorze z Marzocchi, krzyczących teksty propagujące inną wiare, obrażanie Chrześcijan, obrazy ogólne, nawet w stosunku do starszych lub niepełnosprawnych osób!!
Ech.... poznaj ludzi zanim cokolwiek o nich napiszesz, bez obrazy, ale przed ludźmi się nie ucieka ..... a wogóle co ma marzocchi do dartmoora?
sugerujesz żeby inni domyślali się kto na tym secie się tak zachowuje w głównej mierze?
przyznaje ze takie zachowanie jest karygodne, ale nie notoryczne, troszkę to wszystko wyolbrzymiłeś.
Back in black
madmaxorr
Kontakt:

Post autor: madmaxorr »

Dobra po nie równej walce z orange freedom wracam do tematu :) A więc widzę że niektórzy dalej mówią że "wszyscy" są tacy sami :( ale to już ich poglądy są. Ale przypatrzcie się że tacy lanserzy robią taki trick że na naszą klasę wrzucają tylko zdjęcia z roweru :P i czasami zdjęcie roweru. Do jest dla mnie masakryczne ja mam jedno zdjęcie z roweru jak że to jest moja pasja i akurat jest ładne i mi się podobało. Ale i tak co da ten temat jak tacy cwaniaczki nawet nie wejdą a jak wejdzie to będzie się śmiać że piszemy głupoty :/ Pozdro :mrgreen:
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Dlugo by pisac ile sie w zyciu naogladalem.

Mam 24 lata i zaczalem jezdzic dawno dawno temu. Stara ekipa wie jak to wtedy wygladalo : )

W tej chwili mam robote, ale pozniej chyba mazne jakis esej, albo nawet artykul to gazety bo problem jest globalny i cierpia przez to wszyscy Ci, ktorzy na to nie zasluguja.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

LestatBiker no dobra, nie dartmoor z Marzocchi, wiedziałem że zaraz ktoś się uczepi. Na pewno nic nie wyolbrzymiłem, na rowerze zjeździłem "kupe" Polski i nie mówie ty tylko o regionie w którym mieszkam. Pozdrawiam :)
gg: 4709451
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

to co napisała karolinadh niestety jest nagminne.....nie raz widziałem sytuację jak ktoś skrytykował autora zdjęcia a ten w odwecie zjechał go na maxa na wszystkich jego zdjęciach......a standardem jest to, iż wiele osób bardzoooo nie lubi negatywnych komentarzy i zaczynają szukać dziury w całym......

no cóż.......na debilstwo jak dotąd najtęższe głowy świata nie znalazły lekarstwa....podejrzewam, żę prędzej znajdą lek na raka czy aids niż na to....

rozpoczynam akcję:

STOP DEBILOM ROWEROWYM

ignorujemy,zwracamy im uwagę...a jeżeli będzie trzeba to w ostateczności przemówimy do nich ich językiem.....niech ogólna społeczność się dowie iż jesteśmy normalnymi ludzi a nie osobami które nie mają mózgu bo uprawiają ten sport(jak to ktoś "mądrze" określił w wywiadzie)
garnek
Kontakt:

Post autor: garnek »

Ja kiedyś szedłem sobie obok podstawówki i nagle słyszę "ku*wo je*ana szm*to
odwracam się a tam tacy dwaj gówniarze po 5-6 lat :shock:
arek7777777
Kontakt:

Post autor: arek7777777 »

mógłby ktoś tak napisać w skrócie co tam w tym wywiadzie zostało powiedziane
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

re5pect pisze:Często idąc/jadąc przez miasto widze "bikerów" lub "bikerki" na np. Dartmoorze z Marzocchi, krzyczących teksty propagujące inną wiare,
Rozbawiłes mnie tym ;) Nie wiedzialem, ze jest to cześć zła trawiacego polską scene gravity mtb ;)

A dzieciaki sa wszedzie. MTB i tak jest kultura w porównaniu z innymi sportami EX. Pilnowac swoich znajomych trzeba, a obcymi debilami sie nie przejmowac. A jak ktos wyciagnie o nas opinie bo ktos miał rower i był chamem to my tez jestesmy to jak dla mnie nie warto sie kims takim przejmowac.

karolinadh bo pinkbike to taka rowerowa nasza klasa jesli chodzi o poziom. Jankesi kiedy zartuja z dzieci z PB to tak jak u nas z "dzieci neostrady".
ODPOWIEDZ